ΣΥΡΙΖΑ: Νεποτισμός και φιλελεύθερες απόψεις

ΣΥΡΙΖΑ: Νεποτισμός και φιλελεύθερες απόψεις

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στάση αναμονής έναντι του νέου προέδρου της Ν.Δ. και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκη, έως ότου αυτός δώσει το στίγμα του για την πολιτική γραμμή που θα υιοθετήσει, τηρεί η κυβερνητική ηγεσία. Την ίδια στιγμή, πάντως, το Μαξίμου επιδίδεται σε προσπάθεια απαξίωσης του πολιτικού στίγματος που η ανάδειξη του κ. Μητσοτάκη από μόνη της σηματοδοτεί. «Δεν μπορεί κανείς να πει ότι οι μερικές χιλιάδες ψήφοι ηλικιωμένων, που έκριναν την εκλογή Μητσοτάκη, διαμορφώνουν διαφορετικό πολιτικό ρεύμα. Εάν υπήρχε τέτοια τάση, θα είχε αποτυπωθεί και στον πρώτο γύρο» είναι το σχετικό σχόλιο στενών συνεργατών του κ. Αλέξη Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός, που συνεχάρη τηλεφωνικά τον κ. Μητσοτάκη το βράδυ της Κυριακής, θα έχει συνάντηση μαζί του τις αμέσως προσεχείς ημέρες, από την οποία αναμένεται να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα αναφορικά με τη στρατηγική που θα υιοθετήσει έναντι της κυβέρνησης εφεξής η Ν.Δ.

Πάντως, η κυβέρνηση επιλέγει να προσδιορίσει το στίγμα του κ. Μητσοτάκη, δίνοντας έμφαση στις διαφορές –ιδεολογικές και πολιτικές– ενώ είναι σαφής η προσπάθεια, έναντι του κ. Τσίπρα, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ. να εμφανισθεί ως συνέχεια του παλαιού και του κατεστημένου. Ετσι, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για ένα ακόμη δείγμα οικογενειοκρατίας και νεποτισμού, ενώ επισημαίνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει δώσει δείγμα γραφής ως υπουργός των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που ασπάζεται. Παραπέμπουν, ενδεικτικά, στις αλλαγές υπηρεσιακών διευθυντών πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως καθαρό δείγμα πελατειακού συστήματος. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παν. Ρήγας, τόνισε, επίσης, για τον κ. Μητσοτάκη (Ρ/Σ ΑΘΗΝΑ 9,84) ότι «είναι της ακραίας νεοφιλελεύθερης αντίληψης, είναι αυτός ο οποίος οδήγησε σε απολύσεις πολλούς εργαζομένους, ακόμα και καθαρίστριες με χαμηλό μισθό και είναι αυτός ο οποίος εκφράζει αυτή την άποψη εντός της χώρας», παραπέμποντας σε ένα ζήτημα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε αναγάγει σε «σημαία» προεκλογικά πέρυσι.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον σπεύδουν, επίσης, να υπενθυμίσουν ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της Siemens και, σε κάθε περίπτωση, προσθέτουν ότι θα πρέπει πρώτα να βάλει μια σειρά στο κόμμα του, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανότατα επενδύουν σε μια δύσκολη μετεκλογική περίοδο για το εσωτερικό της Ν.Δ.

Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ράνια Σβίγκου, τόνισε (REAL FM) ότι η Ν.Δ., μετά την ανάδειξη νέου προέδρου, θα αναγκαστεί να τοποθετηθεί με θέσεις στα κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, κάτι που απέφευγε μέχρι τώρα, επικαλούμενη την εσωκομματική διαδικασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή