Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ λόγω Γρηγοράκου

Αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ λόγω Γρηγοράκου

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκνευρισμό και ενόχληση έχουν προκαλέσει στη Χαρ. Τρικούπη οι χθεσινές δηλώσεις του κ. Λ. Γρηγοράκου περί πιθανότητας προσχώρησης στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Ν.Δ. έπειτα από την επικράτηση του κ. Κυρ. Μητσοτάκη στην προεδρία του κόμματος. Παρά την εξήγηση στην οποία τελικά προχώρησε και η Χαρ. Τρικούπη περί «παρεξήγησης» των δηλώσεων του κ. Γρηγοράκου στον ΣΚΑΪ, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μια σαφέστατη δυσφορία προς το πρόσωπο του συγκεκριμένου βουλευτή. Ο κ. Γρηγοράκος άφηνε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπόρευσης εν ενεργεία βουλευτών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τον κ. Μητσοτάκη, ενώ εκδήλωνε και τη διαφωνία του με τη δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά περί «αβύσσου» ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. Ο κ. Γρηγοράκος περιέγραψε, επίσης, τον κ. Μητσοτάκη ως «καλό πολιτικό», ενώ ανέφερε ότι σκέφτεται ακόμη και να μην κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής αν η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν αλλάξει.

Επειτα από εντολή της κ. Γεννηματά, την ευθύνη επικοινωνίας με τον κ. Γρηγοράκο ανέλαβε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Β. Κεγκέρογλου. «Φαίνεται ότι πραγματικά παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του σε κρίσιμα σημεία της συνέντευξης», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου μετά τη συνάντησή του με τον κ. Γρηγοράκο. Μάλιστα, επισήμανε πως ο κ. Γρηγοράκος «εργάζεται και θα εντείνει την προσπάθεια για ανάδειξη της πολιτικής της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα, που είναι διαφορετική και έντονα διακριτή και από αυτή της ριζοσπαστικής λεγόμενης Αριστεράς και από την πολιτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ελλάδα». Ο κ. Κεγκέρογλου μίλησε και για «διαχωριστικές γραμμές που δεν καταργούνται ποτέ».

Ο χθεσινός πρωινός πανικός στη Χαρ. Τρικούπη οφείλεται, σε σημαντικό βαθμό, στο γεγονός ότι ο κ. Γρηγοράκος αποτελεί πρόσωπο της επιρροής του κ. Ευ. Βενιζέλου. Με δεδομένο, μάλιστα, ότι ο κ. Βενιζέλος οργανώνει σήμερα το απόγευμα μεγάλη εκδήλωση για το ασφαλιστικό στο ΕΒΕΑ, ορισμένοι στη Χαρ. Τρικούπη έσπευσαν να αναζητήσουν αν υπάρχει κάποια κινητικότητα στην Κ.Ο. που ξεπερνά τον βουλευτή Λακωνίας. Σχετικά γρήγορα, πάντως, οι συνεργάτες της κ. Γεννηματά φρόντισαν να ρίξουν τους τόνους, προκειμένου να μην προκύψει μια εικόνα γενικευμένης αναταραχής. Ο κ. Γρηγοράκος είναι τακτικός επικριτής της κ. Γεννηματά, από την ημέρα που αυτή ανεδείχθη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, και αποτελεί μόνιμο «πονοκέφαλο» για τη Χαρ. Τρικούπη. Πάντως πέρα από το… ταμπεραμέντο του κ. Γρηγοράκου, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζουν την ανάγκη τάχιστων κινήσεων προς την κατεύθυνση εμπλουτισμού του στίγματος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. «Θέλουμε πολιτικό στίγμα και γι’ αυτό προχωρούμε σε προγραμματική συνδιάσκεψη την άνοιξη», δήλωσε χθες στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, ο οποίος αναγνώρισε ότι οι πολιτικές συνθήκες αλλάζουν έπειτα από την ανάδειξη του κ. Μητσοτάκη στην προεδρία της Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή