Επαιξαν… «κρυφτό» με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

Επαιξαν… «κρυφτό» με τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ

2' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι προφανές ότι κάποιοι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να μην προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις. Χθες, για παράδειγμα, οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, που αντιτίθενται στην αποκρατικοποίηση, προκάλεσαν τη σύγκληση διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού. Η συνεδρίαση διεκόπη όταν έγινε απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα. Μέχρι να έρθει η αστυνομία και να γίνει η σχετική έρευνα, αποφασίστηκε η ματαίωση της συνεδρίασης. Μόλις όμως έφυγε ο εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ, το Δ.Σ. συνήλθε εκ νέου χωρίς αυτόν και αποφάσισε ότι δεν είναι καλή η νέα σύμβαση παραχώρησης του λιμανιού από το Δημόσιο στον ΟΛΠ. Αυτά τα φοβερά συμβαίνουν λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι προσφορές για την εξαγορά του ΟΛΠ. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει και προωθεί την πώληση, είναι απορίας άξιο πώς κάποιοι εξακολουθούν να δημιουργούν προβλήματα. Προφανώς έχουν πλάτες, και δη κυβερνητικές…

Το καμπανάκι έναρξης της αυριανής συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα χτυπήσει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθ. Σαββάκης. Με την ευκαιρία της παρουσίας του επικεφαλής των επιχειρήσεων της Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση τριών βορειοελλαδίτικων επιχειρήσεων. Ειδικότερα θα παρουσιασθούν οι εταιρίες Πίνδος, Αφοί Χαΐτογλου και B&T Composites, που εμφανίζουν θετική παρουσία στα χρόνια της κρίσης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης, που έχει βέβαια μεγάλη εμπειρία στο επιχειρείν, ενώ ο αδελφός του Κ. Μπουτάρης είναι ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Ι. Μπουτάρης & Υιός Holding Α.Ε.

Πληρώνουν για άλλους

Αίτημα για τετράμηνη αναβολή στην επιβολή του τέλους των 0,05 ευρώ στα παίγνια του ΟΠΑΠ ζητούν οι πράκτορές του. Η συνδικαλιστική ηγεσία των πρακτόρων, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του αν. υπουργού Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδη για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών, αναφέρει ότι αποτέλεσε πάγιο αίτημα της Ομοσπονδίας των Πρακτόρων η άμεση τακτοποίηση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών με κανονική αδειοδότηση των διαδικτυακών εταιρειών και φορολόγησή τους. Αν είχε συμβεί αυτό, το Δημόσιο θα είχε πολλαπλάσια έσοδα και επιπλέον δεν θα απαιτούνταν η επιβολή του τέλους στα παίγνια του ΟΠΑΠ, τα οποία ήδη υπερφορολογούνται.

Η αβεβαιότητα κρατάει κλειστή τη στρόφιγγα του δανεισμού

Με «χαμηλή πτήση» ξεκίνησαν τη νέα χρονιά οι τράπεζες, αναμένοντας, κυρίως, την εξέλιξη της αξιολόγησης προκειμένου να κινηθούν. Μέχρι τότε ουσιαστικά οι χορηγήσεις νεων δανείων είναι «παγωμένες» και η όποια (περιορισμένη) ρευστότητα διοχετεύεται αποκλειστικά στη στήριξη των υπαρχόντων πελατών και μάλιστα των πιο εύρωστων οικονομικά από αυτούς. Οπως σημειώνουν τραπεζικά στελέχη, η αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας πρέπει να είναι το μεγάλο ζητούμενο, καθώς η οικονομία δεν θα είναι εύκολο να βρει τον βηματισμό της σε συνθήκες πιστωτικής συρρίκνωσης.

Κόντρα για το εκλογικό κέντρο στο κτίριο του ΕΒΕΑ

Εξαιρετικά πρόσκαιρη αποδείχθηκε η «συμφωνία» ανάμεσα στον κ. Κ. Μίχαλο (φωτ.) (πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών) και τον κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου (πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας). Η μετατροπή του κτιρίου του ΕΒΕΑ σε εκλογικό τμήμα της Ν.Δ., στο οποίο μάλιστα ψήφισε ο Ευ. Μεϊμαράκης, αποτέλεσε τη νέα αφορμή για να εκδηλωθεί η γνωστή κόντρα. «Είναι αδιανόητο να ταυτίζεται άμεσα ή έμμεσα ένας θεσμός όπως ο επιμελητηριακός με εσωκομματικές διαδικασίες οποιουδήποτε πολιτικού φορέα. Πολύ δε περισσότερο ο επικεφαλής του να εμφανίζεται και να φωτογραφίζεται δίπλα σε έναν υποψήφιο, σηματοδοτώντας εμμέσως την προτίμησή του ως "προτίμηση" του θεσμού. Απορούμε δε, μετά το αποτέλεσμα, που ήταν απογοητευτικό για τον εκλεκτό του κ. Μίχαλου, πώς θα εμφανιστεί όχι μόνο στις σχέσεις του με τον νέο αρχηγό της Ν.Δ., αλλά και στις σχέσεις του με όλο το φάσμα των κομμάτων», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση του ΕΕΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή