Λάχανο, κολοκύθα και σελινόριζα με λαδολέμονο μανταρινιού

Λάχανο, κολοκύθα και σελινόριζα με λαδολέμονο μανταρινιού

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 40΄

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

  • 1/2 λάχανο, λεπτοκομμένο
  • 200 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη (υπάρχει έτοιμη, καθαρισμένη στο τμήμα μαναβικής των σούπερ μάρκετ)
  • 1 ξινόμηλο, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 μέτρια σελινόριζα, σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. σούπας σταφίδες μαύρες
  • 3 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα

Για το λαδολέμονο:

  • χυμός και ξύσμα από 1 μανταρίνι (κατά προτίμηση βιολογικό)
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 κoυτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, της αρεσκείας μας

Διαδικασία:

Λαδολέμονο: Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να γίνει λεία και την κρατάμε στην άκρη. Δέκα λεπτά πριν από το σερβίρισμα, ρίχνουμε μέσα και τις σταφίδες.

Σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το λάχανο, αλατίζουμε και ανακατεύουμε να μαραθεί ελαφρώς. Προσθέτουμε την κολοκύθα, το ξινόμηλο, τη σελινόριζα και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.  

Περιχύνουμε με το λαδολέμονο, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή