Φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο

Φιλέτα γλώσσας με τζίντζερ και κινέζικο λάχανο

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνταγή σε 15'

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα γλώσσας
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή,
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη,
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο)
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
  • 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 220° C. Λαδώνουμε ένα ταψί που να χωράει 4 φιλέτα γλώσσας σε μία στρώση και τα βάζουμε μέσα.

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη), μαζί με 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή καυτερή, 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο (ή ελαιόλαδο) και 4 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική.

Αλείφουμε με το μείγμα τα φιλέτα και από τις δύο πλευρές και τα ψήνουμε για περίπου 5 – 6 λεπτά. Ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο σε ένα γουόκ ή σε απλό τηγάνι, ρίχνουμε άλλη 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη, τη σοτάρουμε ελαφρώς για 1/2 λεπτό και έπειτα προσθέτουμε 1 μικρού μεγέθους κινεζικό λάχανο, κομμένο σε χοντρές λωρίδες.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 – 4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί. Αποσύρουμε, σερβίρουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα και συνοδεύουμε με το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.  

Συνοδεύουμε με: το λάχανο και, αν θέλουμε, με ρύζι μπασμάτι.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή