ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες στο φούρνο με μανιτάρια

ΜΥΡΣΙΝΗ ΛΑΜΠΡΑΚΗ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Χοιρινό, Κρέας, Μανιτάρια, Κυρίως Πιάτο, Συνταγές

Προετοιμασία: 15΄,  Μαγείρεμα (+ψήσιμο): 45΄

Υλικά για 6 άτομα:

  • 6 χοιρινές μπριζόλες από λαιμό, χοντροκομμένες (σε πάχος περίπου 3 εκ.)
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 - 4 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 4 - 5 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, σε μεγάλα κομμάτια
  • 5 μεγάλα μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα στα 6
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο ή σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες και τις βάζουμε στο σκεύος σε 2 - 3 δόσεις, ίσα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Tις μεταφέρουμε σε πιατέλα και τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο, για να παραμείνουν ζεστές.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο ίδιο σκεύος, χωρίς να το καθαρίσουμε, και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1 - 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια και το βαλσαμικό ξίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μαϊντανό.

Σβήνουμε με το κρασί και σιγοβράζουμε για 2 - 3 λεπτά. Τακτοποιούμε σε ένα ταψάκι τις μπριζόλες και από πάνω αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους. Ψήνουμε για 30 λεπτά, γυρνώντας τες ενδιάμεσα για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Συνοδεύουμε το φαγητό με ένα λευκό ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Τι πίνουμε: Θα ανοίξουμε ένα ερυθρό χαρμάνι με βάση το Αγιωργίτικο ή Cabernet Sauvignon.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr
 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ