Κοινή συναινέσει η παραίτηση διευθυντή του γραφείου Τόσκα

Κοινή συναινέσει η παραίτηση διευθυντή του γραφείου Τόσκα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραιτήθηκε ο Βασίλης Μαστρογιάννης από διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα. Πηγές του υπουργείου αποδίδουν την εξέλιξη σε «συναπόφαση» των κ. Τόσκα και Μαστρογιάννη και συσχετίζουν την απόφαση του τελευταίου να εγκαταλείψει το γραφείο του στον 7ο όροφο της Κατεχάκη με την επιθυμία του να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική του σταδιοδρομία. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι ο κ. Μαστρογιάννης ήταν υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Αντίστοιχα, πηγές από το περιβάλλον του κ. Μαστρογιάννη έλεγαν χθες σε συνομιλητές τους ότι η λήξη της συνεργασίας των δύο ανδρών έγινε κοινή συναινέσει και προσέθεταν ότι «ο κύκλος του κ. Μαστρογιάννη στο υπουργείο έκλεισε».

Πάντως, ο κ. Μαστρογιάννης ήταν επιλογή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Γιάννη Πανούση και μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Τόσκα ήταν μάλλον περιθωριοποιημένος. Εξάλλου, μέρος (εάν όχι το σύνολο) των εξουσιών του κ. Μαστρογιάννη πέρασe σταδιακά στον εν ενεργεία συνταγματάρχη Παύλο Αδακτυλίδη και τον απόστρατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. Νίκο Μάρκου, και οι δύο στενοί σύμβουλοι και συνεργάτες του κ. Τόσκα. Σύμφωνα με φημολογία που δεν επιβεβαιώθηκε, αφορμή για την παραίτηση του κ. Μαστρογιάννη ήταν η παρουσία του σε χοροεσπερίδα συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. στην οποία παρέστη και ο κ. Γ. Πανούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή