Περιποίηση επιδερμίδας: 5 βασικά λάθη που κάνουμε

Περιποίηση επιδερμίδας: 5 βασικά λάθη που κάνουμε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί κατά καιρούς να γεμίζετε το νεσεσέρ σας και τα ντουλαπάκια του μπάνιου σας με τα πιο αποτελεσματικά καλλυντικά και προϊόντα ομορφιάς, αλλά το πιο σημαντικό είναι να τηρείτε μερικούς βασικούς κανόνες στην περιποίηση της επιδερμίδας σας, ώστε να είναι πάντα λαμπερή και αψεγάδιαστη. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια συνηθισμένα λάθη που επισκιάζουν το αποτέλεσμα και θα πρέπει να τα σταματήσετε άμεσα.

 

1. Δεν καθαρίζετε σωστά την επιδερμίδα σας

Ειδικά, τις μέρες που είσαι πολύ κουρασμένη, πέφτετε για ύπνο φορώντας το make up σας. Αυτό ίσως αυξήσει τη λιπαρότητα της επιδερμίδας σας και την εμφάνιση σμήγματος, γι’ αυτό είναι σημαντικό να επενδύσετε σε ένα αποτελεσματικό προϊόν καθαρισμού, αφρό ή gel, που θα περιποιείται όπως πρέπει την επιδερμίδα του προσώπου σας.

2. Δεν εφαρμόζετε πρωί και βράδυ την ενυδατική σας

Η ενυδατική κρέμα προσώπου είναι η τέλεια βάση για το μακιγιάζ σας κι έτσι θα πρέπει να την εφαρμόζετε αμέσως μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας. Μπορείτε επίσης να τη συνδυάσετε με μία τονωτική lotion, που θα αφαιρεί και το παραμικρό υπόλειμμα μακιγιάζ και θα ενισχύει την ενυδάτωση της επιδερμίδας σας. Φρόντισε να εφαρμόζετε την ενυδατική σας και το βράδυ.

3. Δεν κάνετε συχνά απολέπιση

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και τα υπολείμματα του μακιγιάζ σας, ο ιδρώτας ή η σκόνη. Μπορείτε να επιλέξετε ένα αποτελεσματικό προϊόν που θα εφαρμόζετε μία με δύο φορές την εβδομάδα.

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή