Και άλλοι κλάδοι στον απεργιακό χορό

Και άλλοι κλάδοι στον απεργιακό χορό

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εβδομάδα «πλούσια» σε κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο ασφαλιστικό από επαγγελματικούς κλάδους και επιστημονικούς φορείς ξεκινά αύριο. Με το μάτι στραμμένο στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου, αυτή την εβδομάδα οι γιατροί κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, οι ναυτικοί συνεχίζουν με νέα 48ωρη απεργία, ενώ στον χορό των απεργιών μπαίνουν και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ.

Ειδικότερα, για τη Δευτέρα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, από κοινού με ενώσεις κλινικών και εργαστηριακών γιατρών, φυσικοθεραπευτών κ.ά. έχει προκηρύξει 24ωρη αποχή από τα καθήκοντα των γιατρών μελών του, ενώ διοργανώνει και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας στις 11.30 π.μ.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί, ενώ οι γιατροί των μονάδων ΠΕΔΥ που, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Την Τρίτη, ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στον Λευκό Πύργο, ενώ έχει προκηρύξει για την ίδια ημέρα στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ. Το πλάνο κινητοποιήσεων του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου περιλαμβάνει προειδοποιητικό κλείσιμο των γραφείων των Ιατρικών Συλλόγων την Πέμπτη 28/1, αποχή όλων των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις, όπως συμμετοχή σε Επιτροπές, έκδοση πιστοποιητικών και γνωματεύσεων (πλην ΑΜΕΑ), την Πέμπτη και Παρασκευή (28-29/1) και προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης τη Δευτέρα 1/2 και την Τετάρτη 3/2.

Νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη 27 και Πέμπτη 28/1 αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, ενώ 24ωρη πανελλαδική απεργία από τις 6 π.μ. της Πέμπτης 28/1 έως τις 6 π.μ. της Παρασκευής 29/1 θα πραγματοποιήσεων οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Τη συμμετοχή στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ αποφάσισαν χθες σε ευρεία σύσκεψη οι εκπρόσωποι εμπόρων (ΕΣΕΕ), αγροτών (ΠΑΣΕΓΕΣ), δικηγόρων, δικαστικών επιμελητών, συμβολαιογράφων, φοροτεχνικών, βενζινοπωλών, γιατρών, φαρμακοποιών, οδοντιάτρων, φυσικοθεραπευτών, κτηνιάτρων, μηχανικών, χημικών και συντακτών εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή