Διαγωνισμός για επαναλειτουργία του Ξενία Αρτας

Διαγωνισμός για επαναλειτουργία του Ξενία Αρτας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δήμος Αρτας ενέκρινε τη διενέργεια διαγωνισμού για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του πρώην Ξενία και την επαναλειτουργία του ως ξενοδοχειακή μονάδα.

Παράλληλα, αποφάσισε να καταθέσει αίτημα προς το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) του υπουργείου Πολιτισμού μέσω της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρτας, ώστε να παραχωρηθεί η πρόσβαση από την είσοδο του κάστρου μέχρι τον οικοπεδικό χώρο του Ξενία, ιδιοκτησίας του δήμου, με την προαναφερόμενη χρήση ως ξενοδοχειακής μονάδας. Το Ξενία βρίσκεται εντός του ιστορικού βυζαντινού κάστρου της πόλης, το οποίο έχει ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία και σημασία. Το 1960 εντός του κάστρου κατασκευάστηκε το ξενοδοχειακό συγκρότημα του Ξενία. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες το ξενοδοχειακό συγκρότημα έχει εγκαταλειφθεί, με αποτέλεσμα και ο χώρος του κάστρου να παραμένει κατά βάση ανενεργός. Η πρόθεση της δημοτικής αρχής είναι η επαναλειτουργία του Ξενία και η παράλληλη λειτουργία στον χώρο εστιατορίου και καφετέριας.

Στο πλαίσιο του έργου, προβλέπεται να πραγματοποιηθεί εκτεταμένη ανακαίνιση του ξενοδοχείου με εσωτερική ανακατασκευή και στόχο την επαναλειτουργία των 22 δωματίων δυναμικότητας 44 κλινών. Κατά τη διάρκεια της κατασκευής, εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου 4.000 ημερομίσθια, ενώ με την έναρξη της λειτουργίας της ξενοδοχειακής μονάδας εκτιμάται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 20 άμεσες και 25 έμμεσες θέσεις εργασίας. Σημειώνεται ότι η Αρτα ως προορισμός διαθέτει τις λιγότερες ξενοδοχειακές κλίνες (711) σε σχέση με άλλες τουριστικές περιοχές της χώρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή