ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κρεμώδης καλαμποκόσουπα με τζίντζερ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΠΕΣΚΙΑΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: καλαμπόκι, Σούπες, Λαχανικά, Σάλτσες / Ζωμοί, Συνταγές, Πρώτο Πιάτο

 Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: 40΄
 

Υλικά για 4 άτομα:
  • 400 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο (προτιμάμε βιολογικό, για να είμαστε σίγουροι ότι δεν είναι γενετικώς τροποποιημένο)
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  • 30 γρ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο (ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό τζίντζερ, σε σκόνη)
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1.200 ml ζωμός λαχανικών ή κότας ή νερό
  • 100 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Σε μια μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ για περίπου 3 - 4 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ (μετά από 2 λεπτά), ρίχνουμε το καλαμπόκι και το ζωμό ή το νερό.

Μόλις το υγρό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για περίπου 30 λεπτά. Ξαφρίζουμε, αν χρειαστεί. Αποσύρουμε από τη φωτιά, περιμένουμε να κρυώσει λίγο, αδειάζουμε τη σούπα σε δόσεις στο μπλέντερ ή στο μούλτι και πολτοποιούμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.

Καλό είναι να περάσουμε τη σούπα από λεπτή σήτα, διότι το καλαμπόκι δεν πολτοποιείται εντελώς - μένουν πάντα φλούδια. Αν η σούπα είναι πηχτή, την αραιώνουμε με λίγο ζωμό ή νερό και τη βάζουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι αραιή, τη βράζουμε λίγο μέχρι να δέσει σύμφωνα με το γούστο μας. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Συμβουλή: Καλό είναι να περάσουμε τη σούπα από λεπτή σήτα, διότι το καλαμπόκι δεν πολτοποιείται εντελώς - μένουν πάντα φλούδια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ