Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 45΄
- 1 – 1,2 κιλά τρυφερά φύλλα σπανακιού (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1,6 κιλά σπανάκι – για ευκολία, παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι, συσκευασμένο σε αεροστεγείς σακούλες – στα σούπερ μάρκετ)
- 2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους 2 εκ.
- το τρυφερό μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
- χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1.500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί για 7 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για περίπου 7 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Προσθέτουμε τον άνηθο και το μπαχαρικό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρώς. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.
Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr