Σπανακόσουπα με πάπρικα

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 45΄

Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 – 1,2 κιλά τρυφερά φύλλα σπανακιού (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1,6 κιλά σπανάκι – για ευκολία, παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι, συσκευασμένο σε αεροστεγείς σακούλες – στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους 2 εκ.
  • το τρυφερό μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1.500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί για 7 – 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για περίπου 7 – 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μπαχαρικό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρώς. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή