ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόσουπα με πάπρικα

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Σπανάκι, Σούπες, Λαχανικά, Συνταγές, Πρώτο Πιάτο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 1 ώρα, Μαγείρεμα: περίπου 45΄

Υλικά για 4 άτομα:
  • 1 - 1,2 κιλά τρυφερά φύλλα σπανακιού (θα χρειαστεί να αγοράσουμε περίπου 1,6 κιλά σπανάκι - για ευκολία, παίρνουμε έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι, συσκευασμένο σε αεροστεγείς σακούλες - στα σούπερ μάρκετ)
  • 2 μεγάλες πατάτες, σε κύβους 2 εκ.
  • το τρυφερό μέρος από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά ή 1/3 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1.500 ml ζεστός ζωμός λαχανικών ή νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το σπανάκι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί για 7 - 8 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για περίπου 7 - 8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι.

Προσθέτουμε τον άνηθο και το μπαχαρικό και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρώς. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό κατά το μαγείρεμα. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ