Μνήμες & Γεύσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άντρας κόβει γύρο σε ένα μαγαζάκι, ένας διάδρομος όλο κι όλο, γυναίκες ανοίγουν φύλλο στο χέρι… «Η λιβανέζικη κουζίνα είναι ανάμνηση», εξηγεί η Jade George. Δεν είναι ούτε 30 χρόνων, ζει στη Βηρυτό, έχει το δικό της εκδοτικό οίκο –τον Art And Then Some– και είναι art director στο Τhe Carton, το πιο δημοφιλές περιοδικό γαστρονομίας της Μέσης Ανατολής, το οποίο ξεκίνησε με την παιδική της φίλη, Rawan Gebran. «Δουλεύαμε και οι δύο ως δημοσιογράφοι όταν αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα περιοδικό που να καταγράφει την κουλτούρα του δρόμου».

Μνήμες & Γεύσεις-1
Μνήμες & Γεύσεις-2
Μνήμες & Γεύσεις-3
Μνήμες & Γεύσεις-4

 

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 12 τεύχη –δημοσιεύονται δύο το χρόνο στα αγγλικά– με το αμερικανικό Saveur να το κατατάσσει στα 100 πράγματα που έχουν μεγαλύτερη επίδραση στη γαστρονομική σκηνή  στις μέρες μας. Το τελευταίο τεύχος ήταν αφιερωμένο στον αραβικό γύρο, ενώ το επόμενο είναι εμπνευσμένο από τον Proust. «Κάθε τεύχος που ξεφυλλίζεις», σημειώνει, «είναι σαν να επιστρέφεις στις γειτονιές του Λιβάνου, που μύριζαν ροδόνερο και κανέλα»…  www.artandthensome.com

 

PHOTOS: ΤHE CARTON, WWW.ARTANDTHENSOME.COM 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή