Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συντάσσεται ο Ζαν-Λικ Μελανσόν

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου συντάσσεται ο Ζαν-Λικ Μελανσόν

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συμβολή της Ζωής Κωνσταντοπούλου στην υπεράσπιση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα αναφέρθηκε o Ζαν-Λικ Μελανσόν (Ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του Γαλλικού Κόμματος της Αριστεράς) στο πλαίσιο της διήμερης Συνδιάσκεψης «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2016.

Συγκεκριμένα ο κ. Μελανσόν ανέφερε ότι: «οι συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία συντάσσονται πίσω από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που συμβολίζει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και σηματοδότησε με τη στάση της την αντίσταση στις νεοφιλελεύθερες και ολοκληρωτικές πολιτικές, που προωθούνται από Βρυξέλλες, Βερολίνο και Φρανκφούρτη».

Κατά τη διήμερη Συνδιάσκεψη συζητήθηκε η δημιουργία μιας μόνιμης δομής και ζητήθηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο. Επόμενος σταθμός της Πρωτοβουλίας «Για ένα Σχέδιο Β’ στην Ευρώπη» είναι η Μαδρίτη (19-21 Φεβρουαρίου) ενώ το καλοκαίρι θα συγκληθεί στο Βερολίνο.

Στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε ο Μελανσον είπε ότι δε θέλει να ταυτίζεται με τον κ. Τσίπρα και ότι δε θέλει κανείς να πιστέψει στη Γαλλία ότι ο ίδιος θα συνθηκολογούσε όπως έκανε εκείνος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή