Πρόσωπα: Star Wars και μετά το 2019

Πρόσωπα: Star Wars και μετά το 2019

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα βραβεία Costa στο Ηνωμένο Βασίλειο (που έως το 2006 ήταν γνωστά ως Whitbread) τιμούν βιβλία σε διάφορες κατηγορίες και φέτος ξεχώρισε η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Φράνσις Χάρντιντζ. Το βιβλίο της «The Lie Tree» έλαβε το βραβείο του Βιβλίου της Χρονιάς, όντας το δεύτερο παιδικό βιβλίο στην ιστορία του θεσμού που αποσπά αυτήν τη διάκριση. Βραβείο μυθιστορήματος πήρε η Κέιτ Ατκινσον, πρωτοεμφανιζόμενου ο Αντριου Μάικλ Χάρλεϊ και βιογραφίας η Αντρεα Γουλφ για τη ζωή του Αλεξάντερ φον Χούμπολτ, «του χαμένου ήρωα της επιστήμης».

Νέα στοιχεία για τη ζωή του έρχονται στο φως. Τριάντα τρία αδημοσίευτα ημερολόγια για την πρώιμη ζωή του Φράνσις Μπέικον ανακάλυψε ο ερευνητής της νέας βιογραφίας του Τζέιμς Νόρτον στα χέρια ιδιώτη στο Λονδίνο. Τα ημερολόγια φωτίζουν τους μύθους που δημιουργήθηκαν γύρω από τη ζωή του και την οικογένειά του, περιγράφουν τη δουλειά του ως σχεδιαστή επίπλων και αποκαλύπτουν έναν άγνωστο πίνακα με «τρία άλογα στον ιππόδρομο».

Σε μία νέα εκδοχή με 13 βιτρίνες προσαρμοσμένες στις απαιτήσεις μιας περιοδικής έκθεσης, ο Τούρκος νομπελίστας συγγραφέας Ορχάν Παμούκ παρουσιάζει το δικό του «Μουσείο της Αθωότητας» στο Λονδίνο. Αναπαριστώντας τη μοναδική ατμόσφαιρα από το ομώνυμο μουσείο της Κωνσταντινούπολης, ο Ορχάν Παμούκ συνεργάστηκε με το περίφημο Somerset House, όπου θα παρουσιάζει σε ένα διεθνές κοινό τη δική του οπτικοποιημένη αναπαράσταση του κόσμου μέσα από το μυθιστόρημα που έγινε… μουσείο. Η λονδρέζικη έκθεση θα παραμείνει ανοικτή έως τις 3 Απριλίου με ελεύθερη είσοδο.

Μέχρι το μη περαιτέρω σκοπεύει, όπως φαίνεται, να «αρμέξει» η Ντίσνεϊ την επικερδέστατη αγελάδα που λέγεται «Πόλεμος των Αστρων». Οπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μπομπ Αϊγκερ, οι ταινίες με θέμα το σύμπαν του Τζορτζ Λούκας θα επεκταθούν και πέρα από το 2019 (οπότε και θα ολοκληρωθεί η εν εξελίξει τριλογία), με τουλάχιστον άλλα δύο φιλμ. Υπενθυμίζεται πως για του χρόνου έχει ήδη δρομολογηθεί ένα spin-off με τίτλο «Rogue One».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή