Δέκα παιδιά ανάμεσα σε 26 νεκρούς σε νέο ναυάγιο στη Σάμο

Δέκα παιδιά ανάμεσα σε 26 νεκρούς σε νέο ναυάγιο στη Σάμο

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είκοσι έξι πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων δέκα παιδιά, έχασαν την ζωή τους όταν το ξύλινο σκάφος που τους μετέφερε ημιβυθίστηκε στην θαλάσσια περιοχή βορείως της Σάμου. Μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης είχαν διασωθεί εννέα άτομα (5 άνδρες, 2 γυναίκες και 2 παιδιά) ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο με 26 πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους (10 άνδρες, 6 γυναίκες και 10 παιδιά) όταν ξύλινο σκάφος που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες ημιβυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου.

Η επιχείρηση ξεκίνησε όταν αλλοδαπός εντοπίστηκε σε βόρεια παραλία της νήσου και δήλωσε ότι επέβαινε σε ξύλινο σκάφος, που μετέφερε 40-50 πρόσφυγες από τα τουρκικά παράλια, στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης. Το σκάφος υπέστη εισροή υδάτων και ημιβυθίστηκε .

Στην επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων προσφύγων συμμετέχουν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, δύο πλωτά σκάφη της δύναμης FRONTEX και ιδιωτικά μέσα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή