Ντόπιες λιχουδιές και εισαγόμενα καλούδια

Ντόπιες λιχουδιές και εισαγόμενα καλούδια

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η παλιομοδίτικη ταμπέλα του «Τρεις κι εξήντα» στέκεται πάνω από την τζαμένια βιτρίνα, η οποία αποκαλύπτει τα ενδότερα του παντοπωλείου που λειτουργεί στον Πειραιά από την άνοιξη του 2013. Στα ράφια του βρίσκουμε ντόπιες λιχουδιές μαζί με βρετανικής προέλευσης καλούδια, που η Ροδίτισσα ιδιοκτήτρια, Μαίρη Περίδη, εκτίμησε δεόντως στη διάρκεια των σπουδών της στην Αγγλία, όπως μαρμελάδες Thursday Cottage, πικάντικες σάλτσες Cottage Delight και μαρινάδες Jethro’s.

Από τα δικά μας, διαθέτουν ωραιότατους γίγαντες Πρεσπών νέας εσοδείας, καλόβραστους, και μαζί μια μεγάλη ποικιλία από ελληνικά όσπρια.

Πολύ ωραίες οι σάλτσες της Simply Greek, με Μαυροδάφνη, ντομάτα και μελιτζάνα, φέτα, σκόρδο ή ελιές. Ασυναγώνιστη ποικιλία υπάρχει σε ζυμαρικά και παξιμάδια, γιατί έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, όπως εξηγεί η ιδιοκτήτρια.

Ντόπιες λιχουδιές και εισαγόμενα καλούδια-1

Σχεδόν ολόκληρη η γκάμα των ζυμαρικών της γιαννιώτικης οικογένειας Σπανέλλη αλλά και αυτά με βουβαλίσιο γάλα από τα Άνω Πορόια, και τα άπαντα σε παξιμάδια: κρίθινα, σταρένια, λαδοπαξίμαδα, ανάλατα, άλλα αφράτα, άλλα σκληρά, από την Κρήτη, τη Λήμνο, μη μείνει παραπονεμένος ουδείς. «Τα κοζανίτικα φύλλα περέκ για τις πίτες κάνουν θραύση», λέει η Μαίρη, το ίδιο και η γραβιέρα Καρύστου και τα ρύζια του Αχελώου. Στο ψυγείο βρήκα τα αλλαντικά του Μιράν, τυριά του Χρυσάφη από τη Λήμνο και τα ναξιώτικα του Κουφόπουλου.

Επίσης, τον νόστιμο παστό κολιό της Kaliro από τη Λέρο, φρέσκια χιώτικη μπίρα, γιαούρτια και γάλατα από τον Ίναχο. Στο υπόγειο μας περιμένει μια ενδιαφέρουσα συλλογή με ελληνικά κρασιά και ποτά.

Τρεις κι εξήντα,

Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πειραιάς,

Τηλ. 210-41.76.405.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή