ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πολίτικο μπιφτέκι

ΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Κιμάς, Κρέας, Μοσχάρι, Συνταγές, Κυρίως Πιάτο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 15΄ Αναμονή: περίπου 8 ώρες Ψήσιμο: περίπου 10΄

Υλικά για 4 άτομα:
  • 500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς, κατά προτίμηση από ελιά
  • 2 φέτες ψωμί (χωρίς την κόρα), προτιμότερο μπαγιάτικο, τριμμένο στο μούλτι σε χοντρά ψίχουλα
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής (τη σκόνη)
  • 2 ξερά κρεμμύδια, τριμμένα, μαζί με το ζουμί τους
  • 3/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
  • 1 γεμάτη κουτ. σούπας γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ μπολ και τα ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 8 ώρες (ή για όλο το βράδυ). Σε αυτό το διάστημα θα δράσει η σόδα και το γιαούρτι, κάτι που θα κάνει τα μπιφτέκια πολύ αφράτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C και στρώνουμε ένα ρηχό ταψί με λαδόκολλα. Πλάθουμε μακρόστενα, κυλινδρικά μπιφτεκάκια πάχους 3 εκ. και μήκους 6 - 7 εκ., τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε για περίπου 10 - 12 λεπτά ή μέχρι να γίνουν καταπώς μας αρέσουν και να ροδίσουν.

Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου. Συνοδεύουμε με αφράτο πιλάφι και γιαούρτι στραγγιστό με πάπρικα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ