Ο Αναστάσης Δαυίδ αναλαμβάνει τα ηνία της Coca-Cola HBC

Ο Αναστάσης Δαυίδ αναλαμβάνει τα ηνία της Coca-Cola HBC

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία της Coca-Cola HBC. Πρόεδρος του ομίλου αναλαμβάνει ο κ. Αναστάσης Γ. Δαυίδ, γιος του επί 35 χρόνια προέδρου του ομίλου κ. Γιώργου Δαυίδ. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική στιγμή στην ιστορία του ομίλου, αλλά και γενικότερα στην επιχειρηματική ιστορία της Ελλάδας.

Ο κ. Γιώργος Δαυίδ ήταν αυτός που το 1981, μέσω της εταιρείας συμμετοχών Kar-Tess Holding, απέκτησε το 99,9% των μετοχών της Coca-Cola HBC, προκαλώντας τη μεγέθυνση της εταιρείας και τη δραστηριοποίησή της εκτός ελληνικών συνόρων μέσα από πολλές εξαγορές σε άλλες χώρες. Χρονιά-ορόσημο ήταν το 2000, όταν η Coca-Cola HBC εξαγόρασε την Coca-Cola Beverages, η οποία δραστηριοποιούνταν σε 13 χώρες και απευθυνόταν σε 200 εκατομμύρια καταναλωτές. Ο κ. Γιώργος Δαυίδ ήταν ένας από τους λίγους παλιούς μεγαλοεπιχειρηματίες που είχαν μείνει στο τιμόνι της επιχείρησής τους, ύστερα από τη γιγάντωσή της. Ο κ. Γ. Δαυίδ θα παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο μέχρι την ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2016, οπότε και θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Ο κ. Αναστάσης Δαυίδ, που παίρνει τη σκυτάλη, συμμετέχει στο Διοικητικό Συμβούλιο της Coca-Cola HBC ως μη εκτελεστικό μέλος από το 2006 και ορίστηκε αντιπρόεδρος το 2014. Εχει εικοσαετή και πλέον εμπειρία ως επενδυτής αλλά και ως μη εκτελεστικό μέλος σε διοικητικά συμβούλια εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των αναψυκτικών και ποτών. Είναι ενεργό μέλος της διεθνούς κοινότητας και μέλος διοικητικών συμβουλίων σε μη κερδοσκοπικά ιδρύματα. Συμμετέχει επίσης στα διοικητικά συμβούλια της Aegean Airlines Α.Ε. και της AXA Insurance Α.Ε. Ο κ. Αναστάσης Δαυίδ θα προταθεί για εκλογή από τους μετόχους στη Γενική Συνέλευση του Ιουνίου.

Ο κ. Γιώργος Δαυίδ δήλωσε: «Αισθάνομαι περήφανος που διετέλεσα πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC. Υστερα από 35 χρόνια στην εταιρεία, πιστεύω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να παραδώσω τα ηνία σε έναν νέο ηγέτη. Θα ήθελα να ευχηθώ στον Αναστάση και σε όλους στην Coca-Cola HBC κάθε επιτυχία για το μέλλον». Από την πλευρά του ο κ. Αναστάσης Δαυίδ δήλωσε: «Ο διορισμός μου στη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Coca-Cola HBC αποτελεί μεγάλη τιμή. Ενστερνίζομαι πλήρως τις αξίες της εταιρείας και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τους συναδέλφους μου στο Διοικητικό Συμβούλιο και στη διοίκηση, ώστε να υλοποιήσουμε τη στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας μας».

Ο Sir Michael Llewellyn Smith, πρόεδρος της Επιτροπής Ανάδειξης Υποψηφιοτήτων της Coca-Cola HBC και Senior Independent Director, ανέφερε: «Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη του Διοικητικού Συμβουλίου στον κ. Γιώργο Α. Δαυίδ για τη μακρά και αφοσιωμένη συνεισφορά του στην Coca-Cola HBC. Παρόλο που η ηγεσία του Διοικητικού Συμβουλίου αλλάζει, η μετάβαση γίνεται με έναν τρόπο που διασφαλίζει την ομαλή συνέχεια στον κλάδο μας. Ο Αναστάσης έχει αποδεδειγμένη εμπειρία και τον υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό στον νέο του ρόλο, ως προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή