Αποζημίωση 4,67 εκατ. ευρώ για τη REDS

Αποζημίωση 4,67 εκατ. ευρώ για τη REDS

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια σημαντική οικονομική ενίσχυση ξεκίνησε το 2016 για την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων REDS, θυγατρική του ομίλου Ελλάκτωρ, καθώς όπως ανακοίνωσε έγινε δεκτή από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση είσπραξης αποζημίωσης ύψους 4,67 εκατ. ευρώ από τον Δήμο Παλλήνης. Η αποζημίωση αφορά απαλλοτριωθείσα έκταση 8,8 στρεμμάτων στο Τρίγωνο Καμπά, ενώ, όπως προκύπτει, μέρος του ποσού θα αξιοποιηθεί για τη μερική αποπληρωμή του ομολογιακού δανείου της εταιρείας.

Η εν λόγω αποζημίωση σχετίζεται με την προσπάθεια της εταιρείας και όσων προηγήθηκαν αυτής εντός του κατασκευαστικού ομίλου, ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1990, για την ανάπτυξη της έκτασης των πρώην αμπελώνων Καμπά στην περιοχή της Κάντζας στην Παλλήνη. Ωστόσο, μια σειρά προσφυγών στο ΣτΕ ενάντια στην επένδυση και η εν γένει αρνητική στάση τοπικών φορέων και πολιτών καθυστέρησαν την έκδοση των σχετικών αδειών, ενώ η έλευση της οικονομικής κρίσης το 2010 οδήγησε εκ των πραγμάτων και σε μετάθεση της υλοποίησης της επένδυσης σε μεταγενέστερο χρόνο.

Αναφορικά με τη δικαστική διένεξη της εισηγμένης με τον Δήμο Παλλήνης, αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε προσπάθεια συμβιβασμού τους τελευταίους μήνες, χωρίς όμως να υπάρξει θετική κατάληξη. Η REDS είχε προτείνει στη δημοτική αρχή την τμηματική αποπληρωμή του ποσού ή ακόμα και την περικοπή τμήματος του οφειλόμενου ποσού με αντιστάθμισμα ο δήμος να συμβάλει στην επιτάχυνση της πολεοδόμησης, χωρίς να υπάρξει πάντως κάποια συμφωνία. Σήμερα, δρομολογείται η μεγαλύτερη εμπορική ανάπτυξη των τελευταίων ετών στη χώρα, κόστους άνω των 200 εκατ. ευρώ, με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018. Συνολικά, θα αξιοποιηθεί έκταση 315 στρεμμάτων, με τη δομήσιμη επιφάνεια να διαμορφώνεται σε 89.000 τ.μ. εκ των οποίων 79.700 τ.μ. αφορούν τα νέα κτίρια και 9.300 τ.μ. αφορούν τα υφιστάμενα κτίσματα. Οι δε προτεινόμενες χρήσεις περιλαμβάνουν, πλην του εμπορίου και της ψυχαγωγίας, γραφεία και εστίαση.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο, στόχος της REDS είναι το νέο κέντρο να αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν ένα εμπορικό και τουριστικό προορισμό της χώρας, με επισκεψιμότητα 12 εκατ. καταναλωτών ετησίως και με τον τζίρο να υπολογίζεται σε 150 εκατ. ευρώ σε 12μηνη βάση. Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση της REDS αναζητά στρατηγικούς επενδυτές, που θα συμβάλουν στη χρηματοδότηση της έκτασης, ωστόσοτο πιθανότερο είναι οι σχετικές εξελίξεις να «τρέξουν» ταχύτερα μετά τη λήψη των οικοδομικών αδειών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή