«Καμπανάκι» ΓΣΕΒΕΕ για μετανάστευση επιχειρήσεων

«Καμπανάκι» ΓΣΕΒΕΕ για μετανάστευση επιχειρήσεων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον δρόμο της ξενιτιάς, από την Ελλάδα στη Βουλγαρία, έχουν πάρει την τελευταία διετία περί τις 6.000 ελληνικές επιχειρήσεις. Παράλληλα έχουν ανοιχθεί 60.000 ΑΦΜ και τραπεζικοί λογαριασμοί. Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε χθες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) Γιώργος Καββαθάς, εκτιμώντας ότι οι παρεμβάσεις που σχεδιάζονται στο ασφαλιστικό σύστημα θα οδηγήσουν ακόμη περισσότερες ελληνικές επιχειρήσεις σε μετανάστευση. Τα παραπάνω στοιχεία περιλαμβάνονται σε έρευνα που διενεργεί η ΓΣΕΒΕΕ και που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες ο κ. Καββαθάς και ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου (ΕΣΕΕ) Βασίλης Κορκίδης, με αφορμή την αυριανή πανελλαδική απεργία, τόνισαν ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες και οι έμποροι δεν θα σταματήσουν εκεί, αλλά θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι αύριο, 4 Φεβρουαρίου, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ έχουν καλέσει τις επιχειρήσεις-μέλη τους να κλείσουν τα καταστήματά τους. «Το ασφαλιστικό είναι μείζον εθνικό ζήτημα και συμφωνούμε ότι πρέπει να μεταρρυθμιστεί, αλλά καμιά αναλογιστική μελέτη δεν είναι ασφαλής με 1,5 εκατ. ανέργους», υποστήριξε ο κ. Κορκίδης.

Σύμφωνα με τις δύο εργοδοτικές οργανώσεις των μικρομεσαίων, με τα διαμορφωμένα οικονομικά δεδομένα κανένα ασφαλιστικό σύστημα δεν θα μπορούσε να είναι βιώσιμο. Με την επίκληση του δημοσιονομικού «νοικοκυρέματος», οι αλλεπάλληλες και βίαιες περικοπές των συνταξιοδοτικών παροχών δεν ωφέλησαν ούτε για λίγους μήνες το ασφαλιστικό σύστημα, αντίθετα, απαξιώνοντας την εμπιστοσύνη των πολιτών στη δημόσια ασφάλιση, ενισχύουν όχι μόνο την εισφοροδιαρροή αλλά και την ίδια την ύφεση.

Οι μικρομεσαίοι ζητούν επίσης την επαναφορά των συντελεστών φορολόγησης των επαγγελματιών στην ενιαία προοδευτική κλίμακα φορολόγησης, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος καθώς και απαλοιφή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία πλέον καλύπτεται από τις αυξημένες φορολογικές εισφορές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή