Η διάσημη Κάντι Τσανγκ δημιουργεί στη Στέγη το σχολείο των ονείρων μας

Η διάσημη Κάντι Τσανγκ δημιουργεί στη Στέγη το σχολείο των ονείρων μας

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχοντας πειράξει ό,τι νοείται ως δημόσιος χώρος, από το Χονγκ Κονγκ έως το Λας Βέγκας, η διάσημη εικαστικός Candy Chang έρχεται αύριο στην Αθήνα και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με τρεις site-specific εγκαταστάσεις της. Το School of the Future (Σχολείο του Μέλλοντος) αποτελεί διαφορετική ερμηνεία της σχολικής αίθουσας, χωρίς δασκάλους, βιβλία και μαθητές. Οι επισκέπτες βρίσκονται σε έναν χώρο με μια σχολική έδρα στο βάθος, περικυκλωμένη από 1.000 μεγάλα κόκκινα μπαλόνια. Καλούνται να σημειώσουν σε ένα σημειωματάριο πάνω στην έδρα το δικό τους μάθημα ζωής. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, οι επισκέπτες γίνονται ταυτόχρονα δάσκαλοι και μαθητές: μπορούν να διδάξουν, αλλά και να διδαχτούν, συμμετέχοντας σε ένα μεγάλο σχολείο συλλογικής εμπειρίας, όπου την κοινή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων διαμορφώνουν οι ατομικές τους εμπειρίες.

Το School of the Future είναι εκθεσιακή εμπειρία που διερευνά τον ρόλο του σχολείου στη διαμόρφωση των αξιών μας. H εγκατάσταση της Τσανγκ περιλαμβάνει πάνω από 1.000 μπαλόνια, τα οποία προσφέρονται στους επισκέπτες για να διοχετεύσουν την παιδικότητά τους και να παίξουν, καθώς και μια κεντρική ράμπα που οδηγεί σε μια σχολική έδρα εποχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι χιλιάδες απαντήσεις καταγράφηκαν στις προηγούμενες παρουσιάσεις της έκθεσης, οι οποίες αποκάλυψαν ευρύ φάσμα πρακτικής και συναισθηματικής σοφίας: πώς να είσαι ο εαυτός σου, την αξία του ταξιδιού, πώς να μη φοβάσαι τις κατσαρίδες και τις χοντράδες, πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος και την υπαρξιακή κρίση, κ.ά. Η διάρκεια του δρώμενου είναι έως τις 6 Μαρτίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή