Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ΣΥΡΙΖΑ»

Γεννηματά: «Το ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει δεκανίκι ΣΥΡΙΖΑ»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την απόλυτη διαφωνία της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική, αλλά και την απουσία κάθε πιθανότητας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, τονίζουν στενοί συνεργάτες της κ. Φώφης Γεννηματά. «Δεν θα γίνουμε δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως θα επιστρέψουμε σε μια λογική συνεργασίας με τη Ν.Δ.», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές. Και πρόσθεταν ότι για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη συνιστά πλέον στρατηγική ο τρίτος πόλος. Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν ότι μπορούν να επαναπατρίσουν τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που μεταφέρθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ και πλέον έχουν αντιληφθεί ότι το κόμμα του κ. Αλ. Τσίπρα δεν αποτελεί σοβαρή επιλογή εξουσίας.

Η ίδια η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε χθεσινή συνέντευξή της (Παραπολιτικά FM), επανειλημμένως ερωτηθείσα περί του τι προτίθεται να πράξει σε περίπτωση που η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει την πλειοψηφία για να περάσει το ασφαλιστικό, είπε: «Η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές και άρα προχωράει και ψηφίζει τα νομοσχέδιά της, διότι ήξερε ότι θα έχει να αντιμετωπίσει αυτά τα προβλήματα μπροστά της και επέλεξε ο κ. Τσίπρας να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές τον Σεπτέμβριο για να διαμορφώσει μια κυβέρνηση οριακής πλειοψηφίας με τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες παθογένειες ακριβώς που είχε η προηγούμενη. Τον καλώ λοιπόν με τους 153 βουλευτές, γιατί μας είπε ότι αισθάνεται και πολύ ασφαλής και δυνατός, να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και να ψηφίσει τα νομοσχέδιά του. Αν έχει χάσει τη δεδηλωμένη, να μας το πει και τότε θα απαντήσω τι θα κάνουμε».

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά τόνιζαν ότι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε την πάγια αντίληψή της για το είδος της κυβέρνησης που θα μπορούσε να προκύψει, αν οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ χάσουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είναι γνωστό, υπογράμμιζαν, ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ταχθεί υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης στην οποία θα συμμετάσχουν όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου και σίγουρα και η Ν.Δ. Οποιοδήποτε άλλο σενάριο, έλεγαν, δεν ενδιαφέρει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Η κ. Γεννηματά σχολίασε και τη χθεσινή απεργία, λέγοντας πως «η κυβέρνηση έσπειρε ανέμους και τώρα θερίζει θύελλες», καθώς με την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ για το ασφαλιστικό αποδομείται το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, κάτι που θα οδηγήσει «σε νέες δυσμενείς παρεμβάσεις για τις συντάξεις στο επόμενο χρονικό διάστημα».

Βασιλησ Νεδοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή