Συνεδριακός Τουρισμός: Προοπτικές ανόδου την επόμενη τριετία

Συνεδριακός Τουρισμός: Προοπτικές ανόδου την επόμενη τριετία

35' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα σκαρφαλώνει και πάλι στους είκοσι πρώτους προορισμούς του συνεδριακού τουρισμού παγκοσμίως -από την 40ή θέση στην οποία βρέθηκε το 2008- και συνεχίζει την ανοδική της πορεία.

Μετά τη δραματική συρρίκνωσή του τη διετία 2010-2012, ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός επανέρχεται με πρωταγωνιστικό ρόλο στον διεθνή ανταγωνισμό. Η αρνητική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό έχει αντιστραφεί, ενώ η προσφορά οικονομικών πακέτων σε δημοφιλείς προορισμούς έχει τροφοδοτήσει εκ νέου το ενδιαφέρον για ταξίδια στην Ελλάδα. Οι πολύ καλές επιδόσεις του 2015, με 26 εκατ. αφίξεις και έσοδα που ξεπερνούν τα 14,5 δισ. ευρώ, προδιαγράφουν ένα ακόμη πιο υποσχόμενο 2016. Ενώ και στον συνεδριακό τουρισμό η Ελλάδα επανακτά την 20ή θέση στην παγκόσμια κλίμακα δημοφιλίας έναντι της 40ής στην οποία κατρακύλησε το 2008. Το διεθνές περιβάλλον λειτουργεί ενισχυτικά, καθώς η ατμόσφαιρα ανασφάλειας που επικρατεί στην Ευρώπη εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων αλλά και το ασταθές γεωπολιτικό περιβάλλον ευνοούν την προσέλκυση συνεδρίων στην Ελλάδα. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι το γενικότερο αρνητικό κλίμα δεν μετριάζει το καλό αποτέλεσμα για τη χώρα μας. Χαρακτηριστικό ήταν το παράδειγμα του αμερικανικού κολοσσού Amway, που ακύρωσε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις του σε όλη την Ευρώπη μετά τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, πολιτική που ακολούθησαν και πολλές αμερικανικές εταιρείες.

Οι συνθήκες στο εσωτερικό της χώρας σταθεροποιούνται, επιβεβαιώνει ο Ντίνος Αστράς, πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO (Hellenic Association of Professional Congress Organizers). «Επειτα από ένα τρίμηνο οδυνηρού παγώματος και ολικής αδράνειας στη συνεδριακή αγορά εξαιτίας της επιβολής των capital controls, οι ισορροπίες επανέρχονται και τηρουμένων των περιστάσεων παρουσιάζεται μια κάποια αναπτυξιακή πορεία. Ο κλάδος βρίσκεται σε ετοιμότητα και, παρά τα πλήγματα που δέχεται κατά καιρούς, είναι ενθαρρυντικό το ότι αντέχει και εξελίσσεται. Η σταθεροποίηση της οικονομικής κατάστασης της χώρας προδιαγράφει την ανοδική τροχιά».

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του συνεδριακού τουρισμού έχουν επιλυθεί. Οι επενδύσεις που έχουν γίνει την τελευταία δεκαπενταετία σε συνεδριακά κέντρα, είτε αυτόνομα είτε εντός ξενοδοχείων, μπορεί να έχουν βελτιώσει σημαντικά τις υποδομές, όμως η Ελλάδα εξακολουθεί να παραμένει ένας προορισμός που μπορεί να διοργανώσει μόνο μικρού και μεσαίου μεγέθους συνέδρια – ιδιαίτερα δε αφού δεν διαθέτει μητροπολιτικό συνεδριακό κέντρο. Ακόμα και η λύση της μετατροπής του Ολυμπιακού γηπέδου Τάε Κβον Ντο τελικά εγκαταλείφθηκε, καθώς προέκυψαν διάφορα γραφειοκρατικά προσκόμματα. «Οι δυνατότητες της χώρας, όπως και των συνεδριακών προορισμών της, είναι πολλές και ασφαλώς δεν έχουν αξιοποιηθεί ακόμη στον επιθυμητό βαθμό. Από την πλευρά μας, ως HAPCO, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν φτάνει. Ο συνεδριακός τουρισμός της Ελλάδας θα έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση και για το γεγονός ότι δεν έχει επιτευχθεί αυτός ο στόχος την ευθύνη φέρει η πολιτεία. Ας ακούσει επιτέλους τις προτάσεις μας!» τονίζει ο κ. Αστράς.

Ενα από τα βασικά ζητήματα που επισημαίνουν άνθρωποι του χώρου είναι η δυσκαμψία του κρατικού μηχανισμού να αγκαλιάσει πρωτοπόρους και δημιουργικές ιδέες, που συχνά αποτελούν ζητούμενο στη διοργάνωση συνεδρίων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αίτημα μεγάλου γραφείου διοργανωτών προς τον Δήμο Αθηναίων να παραχωρήσει άδεια -έναντι εύλογης αμοιβής- για να γίνει ένα street party στο περιθώριο μεγάλου συνεδρίου σε τμήμα του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. «Ακόμη και τα πιο απλά πράγματα, που για μια άλλη χώρα που διοργανώνει συνέδρια φαντάζουν δεδομένα και μεταφράζονται σε έσοδα, στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται αφοριστικά», αναφέρει η Μαρία Παπαδάκη, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Event Makers. «Το κράτος δεν διαθέτει τουριστική αντίληψη και ως εκ τούτου δεν μπορεί να αξιοποιήσει την τεράστια πολιτιστική, ιστορική και περιβαλλοντική κληρονομιά μας προς όφελος όλων».

Ελλιπείς, επίσης, χαρακτηρίζονται οι δράσεις διεθνούς προβολής του συνεδριακού τουρισμού από την πλευρά του κράτους. Ο HAPCO έχει επισημάνει χαρακτηριστικά εδώ και χρόνια ότι δεν υπάρχει προβολή του συνεδριακού προϊόντος στους decision makers διεθνώς. Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΟΤ Σπύρος Αλεξίου πιστεύει ότι υπάρχει στρατηγική, εάν και αναγνωρίζει ότι υπάρχουν περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης: «Πρόκειται για ένα δυναμικό θεματικό προϊόν υψηλής προτεραιότητας που συμπεριλαμβάνουμε στις εκθέσεις γενικού και ειδικού κοινού, όπως για παράδειγμα στην IMEX Φρανκφούρτης, στην ΙΒΤΜ Βαρκελώνης και άλλες εκθέσεις στις ΗΠΑ. Τα Γραφεία Εξωτερικού αναλαμβάνουν εξειδικευμένες δράσεις, όπως συνεργασίες με γραφεία διοργάνωσης συνεδρίων ή πρωτοβουλίες για Business 2 Business workshops. Επίσης οργανώνονται familiarisation trips, αξιοποιούμε τα κοινωνικά δίκτυα και το Διαδίκτυο, ενώ στην ιστοσελίδα του «Visit Greece» υπάρχει ειδικός θεματικός άξονας αφιερωμένος στον κλάδο. Πρόθεσή μας να προσελκύσουμε τουρίστες αλλά και ξένους επενδυτές, χωρίς να παραβλέπουμε την ανάγκη συγκρότησης ενός εθνικού φορέα για τον συνεδριακό τουρισμό».

Δυνατότητες και προοπτικές

Η Ελλάδα έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, που την καθιστούν ελκυστική ως συνεδριακό προορισμό. Το ήπιο κλίμα της χώρας, με ηλιοφάνεια περισσότερες από 300 ημέρες το χρόνο και υψηλές θερμοκρασίες το χειμώνα στα νότια της χώρας, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για τη φιλοξενία συνεδρίων κυριολεκτικά όλο το χρόνο – και μάλιστα οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την εργασία με τον ελεύθερο χρόνο τους ή ακόμη και με επιπλέον ημέρες διακοπών. Οι επιλογές που προσφέρουν οι ελληνικοί προορισμοί είναι πολλές και ποικίλες: επίσκεψη σε ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους, φυσικές ομορφιές, ατελείωτη ακτογραμμή, υποδομές αθλητισμού και wellness, shopping, κ.ά. Ταυτόχρονα, η ελληνική γαστρονομική παράδοση, στην οποία έχει στηριχθεί η μεσογειακή διατροφή, αποτελεί ένα ακόμη αξιοσημείωτο πλεονέκτημα της χώρας για την προσέλκυση συνεδρίων. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα επαγγελματικά στελέχη του τουρισμού μιλούν τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα, ενώ το υψηλό επίπεδο αγγλομάθειας των εργαζομένων, αλλά και των απλών πολιτών, δίνει τη δυνατότητα στους συνέδρους να γνωρίσουν πολύ καλύτερα τον τόπο που επισκέπτονται.

«Ο συνεδριακός τουρισμός συμβάλλει στη δημιουργία απασχόλησης και εσόδων, καθώς και στη διάχυση ωφελημάτων στις τοπικές κοινωνίες. Επομένως, μπορεί να συνεισφέρει στη γενικότερη εθνική προσπάθεια ανόρθωσης της οικονομίας», αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΤ, κύριος Αλεξίου. Για την αποτελεσματικότητα του συνεδριακού τουρισμού στην αντιμετώπιση της εποχικότητας και την αύξηση της εισροής συναλλάγματος κάνει λόγο ο Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος. «Η υψηλή εποχικότητα στη ζήτηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος αποτελεί μια παθογένεια που όλοι αναγνωρίζουμε ως σημαντικό εμπόδιο για τη μεγιστοποίηση των ωφελειών της ελληνικής οικονομίας από τον τουρισμό. Αποδεδειγμένα, σύμφωνα με όλες τις έρευνες και τη διεθνή εμπειρία, o κλάδος αποτελεί την τουριστική δραστηριότητα με την υψηλότερη απόδοση, καθ’ όσον κάθε συνεδριακός επισκέπτης που έρχεται στη χώρα μας δαπανά έως και 4 φορές περισσότερο από τον απλό ταξιδιώτη, ενδεικτικό της δυναμικής που έχει η ανάπτυξη του κλάδου. Οι υποδομές στην Ελλάδα για τη διοργάνωση μέτριας δυναμικότητας συνεδρίων και incentives είναι εξαιρετικές».

Στόχος των επαγγελματιών του κλάδου είναι η Ελλάδα να ενταχθεί στην πρώτη δεκάδα των συνεδριακών προορισμών παγκοσμίως και όλοι εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση, με τη συμμετοχή τους σε σχετικές εκθέσεις στο εξωτερικό και τη σύναψη συνεργασιών με μεγάλους ομίλους της διεθνούς αγοράς. Ταυτόχρονα καλούν την πολιτεία να εδραιώσει μια ανοιχτή γέφυρα επικοινωνίας με τους ιδιώτες αλλά και τις τοπικές κοινωνίες, με στόχο να επιλυθούν τα χρόνια προβλήματα του κλάδου, κάτι που θα οδηγήσει σε επιπλέον επενδύσεις και έτσι θα ενισχυθούν περισσότερο οι υποδομές. Αποτελεί κοινό όραμα όλων η Ελλάδα να προσελκύει ακόμη μεγαλύτερο αριθμό συνεδρίων μικρού και μεσαίου μεγέθους, αλλά και να εμπλουτίσει τις υποδομές της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να φιλοξενεί μεγάλα και πολύ μεγάλα συνέδρια, τα οποία, εάν και λιγότερα σε αριθμό, είναι πολύ πιο προσοδοφόρα.

ΑΘΗΝΑ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΕΣΟΔΩΝ

Η πόλη της Αθήνας αποτέλεσε το «φαβορί» της φετινής τουριστικής χρονιάς, με αύξηση στις αεροπορικές αφίξεις κατά 22,6% σε σύγκριση με το 2014, γεγονός στο οποίο σημαντικό ρόλο έπαιξε και η άνοδος του συνεδριακού τουρισμού. «Η αγορά συνεδρίων και εταιρικών συναντήσεων είναι τομέας με σημαντική συνεισφορά στην τουριστική οικονομία της Αθήνας», αναφέρει ο Αλέξης Γαληνός, διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Δήμου Αθηναίων. «Την τελευταία διετία καταγράφηκε σημαντική ανάκαμψη της πόλης στη διεθνή συνεδριακή αγορά. Από την 47η θέση στην παγκόσμια κατάταξη το 2013 εκτινάχθηκε στην 27η το 2014, ενώ ο αριθμός των συνεδρίων σημείωσε αύξηση κατά 63%. Βάσει των εκτιμήσεων του Γραφείου Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB), παρά τις δυσκολίες του 2015, σήμερα καταγράφεται σταθερό ενδιαφέρον για την Αθήνα με ορίζοντα τριετίας. Η ζήτηση αφορά κυρίως σε επιστημονικά και ιατρικά συνέδρια μεγαλύτερου μεγέθους (1.000-3.000 σύνεδροι) αλλά και γενικότερα συνέδρια μεσαίου μεγέθους, 300 έως 600 συνέδρων». Ο κ. Γαληνός χαρακτηρίζει ιδιαίτερα ποιοτικό το συνεδριακό προϊόν της Αθήνας, λόγω των σημαντικών επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

ΟΔΗΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

Airotel

Τα ξενοδοχεία του Ομίλου Airotel διαθέτουν συνολικά 20 πλήρως εξοπλισμένες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας έως 280 ατόμων, καθώς και χώρους δεξιώσεων μέγιστης χωρητικότητας 450 ατόμων.

Οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και οι πλούσιες γευστικές επιλογές, σε συνδυασμό με την άψογη εξυπηρέτηση, αποτελούν εγγύηση επιτυχίας για κάθε επαγγελματική συγκέντρωση.

Στην Αθήνα η αλυσίδα προσφέρει τις επιλογές των Airotel Stratos Vassilikos (πέντε πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες 20 έως 280 ατόμων με συνολική χωρητικότητα 600 άτομα), το Airotel Alexandros Hotel (τρεις αίθουσες 260 ατόμων) και το Airotel Parthenon Hotel (δύο αίθουσες χωρητικότητας 45 και 110 ατόμων). Στον σταθερό εξοπλισμό τους περιλαμβάνονται οθόνη, διαφανοσκόπιο, flip chart, σταθερό μικρόφωνο, τη…çλεόραση, video player και DVD player.

Το Achaia Beach Hotel προσφέρει ευρύχωρες, φωτεινές αίθουσες, χωρητικότητας 20 – 130 ατόμων, και στα πλεονεκτήματά του περιλαμβάνεται ο καταπράσινος κήπος του. Τέλος, το πλήρως ανακαινισμένο Galaxy στην πόλη της Καβάλας διαθέτει τέσσερις πλήρως εξοπλισμένες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας 15 – 220 ατόμων.

 • www.airotel.gr • T/210-64.00.720

Aldemar

Συνεδριακός Τουρισμός: Προοπτικές ανόδου την επόμενη τριετία-1

Η αλυσίδα Aldemar διαθέτει οκτώ resort ξενοδοχεία στην Κρήτη, τη Ρόδο και την Ολυμπία. Συνεδριακούς χώρους διαθέτουν και οι τρεις αυτοί προορισμοί, άρτια σχεδιασμένους από λειτουργική και αισθητική άποψη και με πλήρη, σύγχρονη τεχνολογική υποδομή.  Συγκεκριμένα, στην Κρήτη (στον Λιμένα Χερσονήσου), το Aldemar Knossos Royal διαθέτει δύο συνεδριακές αίθουσες 840 ατόμων. Στην Καλλιθέα της Ρόδου, το Aldemar Amilia Mare διαθέτει έναν συνεδριακό χώρο δυναμικής 1.140 ατόμων και το Aldemar Paradise Village δύο αίθουσες συνολικής χωρητικότητας 330 ατόμων, ενώ στη Δυτική Πελοπόννησο (στη Σκαφιδιά) το Aldemar Olympian Village ένα συνεδριακό κέντρο χωρητικότητας 450 ατόμων. Τα ανωτέρω resort ξενοδοχεία προσφέρουν έναν μοναδικό συνδυασμό εργασίας και διασκέδασης, αποτελώντας παράλληλα μια ιδανική πρόταση διακοπών σε κάποιες από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Στις εγκαταστάσεις των Aldemar Resorts θα βρει κανείς μοντέρνα δωμάτια και σουίτες, πληθώρα εστιατορίων και μπαρ, χώρων αναψυχής και άθλησης, καθώς και χώρων ειδικά διαμορφωμένων για παιδιά.

www.aldemarresorts.gr

• T/210-62.88.421

Capsis

Η εταιρεία «Καψής Α.Ε.» εξειδικεύεται εδώ και 40 χρόνια στον συνεδριακό τουρισμό και είναι παγκοσμίως γνωστή για τις μοναδικές εγκαταστάσεις, τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και την εξειδίκευση στη διοργάνωση πολυτελών εκδηλώσεων, διεθνών συνεδρίων και δεξιώσεων. Το OUT OF THE BLUE, Capsis Elite Resort στο Ηράκλειο της Κρήτης μπορεί να φιλοξενήσει ακόμη και μεγάλο συνέδριο, έως 1.000 ατόμων. Εγκεκριμένο από το EC Conference Division, το ξενοδοχείο αποτελείται από 16 αίθουσες συναντήσεων διαφόρων μεγεθών (από 9 άτομα η μικρότερη έως 1.000 η μεγαλύτερη), έναν εκθεσιακό χώρο 1.140 τ.μ. και ένα πλήρως εξοπλισμένο επιχειρηματικό κέντρο.

Το Out of the Blue Capsis Elite Resort παρέχει όλες τις τελευταίου τύπου τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, από μεταφραστικά συστήματα μέχρι την πιο σύγχρονη τεχνολογία οπτικοακουστικού εξοπλισμού και, φυσικά, ασύρματη πρόσβαση στο Ιnternet (Wi-Fi) στους δημόσιους χώρους και στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Ο όμιλος διαθέτει επίσης το Athens Capsis Cultural Exhibition & Conference Centre στο Μαρούσι της Αττικής, με 8 αίθουσες χωρητικότητας 40 έως 200 ατόμων. Εχει εύκολη πρόσβαση (50 μ. από τη λεωφόρο Κηφισίας, 20 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», 15 λεπτά από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Αμαρουσίου και δίπλα στην Εθνική Οδό και στο Ολυμπιακό Στάδιο), υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό (ελεγχόμενης έντασης φωτισμός, οθόνες, παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με επιδαπέδιες και επιτοίχιες εσοχές, γραμμές τηλεφώνου ISDN, ασύρματο δίκτυο Wi-Fi και γραμμές ADSL για πρόσβαση στο Διαδίκτυο), πανοραμική θέα από το roof garden και πάρκινγκ για 35 αυτοκίνητα.  

www.capsis.com

• T/210-61.42.083-7

Chandris

Η αλυσίδα Chandris έχει στο χαρτοφυλάκιό της πέντε ξενοδοχεία, στα οποία έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στις συνεδριακές υποδομές. Ειδικά τα ξενοδοχεία της Αθήνας, Metropolitan και της Θεσσαλονίκης ΤΗΕ ΜΕΤ περιλαμβάνουν μεγάλο αριθμό αιθουσών το καθένα με μεγάλες χωρητικότητες (Metropolitan: 10 αίθουσες με συνολική δυναμικότητα 1.260 ατόμων, ΤΗΕ ΜΕΤ: 13 αίθουσες με συνολική δυναμικότητα 1.080 ατόμων). Στην Κέρκυρα τα δύο γειτνιάζοντα ξενοδοχεία Corfu Chandris Hotel & Villas και Dassia Chandris Hotel & Spa έχουν 4 συνεδριακές αίθουσες με συνολική χωρητικότητα 970 ατόμων. Το Chios Chandris Hotel, στη Χίο έχει 2 αίθουσες με συνολική δυναμικότητα 230 ατόμων.

• www.chandris.gr

T. 210 94 84 730

Divani

Τόσο οι τρεις ξενοδοχειακές μονάδες του Ομίλου Διβάνη στην Αθήνα όσο και οι δύο μονάδες στη Λάρισα και στα Μετέωρα είναι σε θέση να φιλοξενήσουν εταιρικές και επαγγελματικές συναντήσεις και συνέδρια μικρού, μεσαίου ή μεγάλου μεγέθους. Το ανακαινισμένο Divani Caravel, μόλις λίγα λεπτά από το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, διαθέτει χώρους συναντήσεων συνολικού εμβαδού 4.000 τ.μ., στους οποίους μπορούν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις από 12 έως και 1.300 ατόμων (συνολική χωρητικότητα 5.700 άτομα). Το ξενοδοχείο, με 471 δωμάτια, αποτελεί μέλος των Leading Hotels of the World και είναι βραβευμένο με το Five Star Diamond Award.  Εκδηλώσεις έως και 400 ατόμων μπορούν να φιλοξενηθούν στα 1.500 τ.μ. συνεδριακών χώρων του Divani Palace Acropolis, με θέα στην Ακρόπολη. Στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, στο Καβούρι, το Divani Apollon Palace & Thalasso μπορεί να διοργανώσει εκδηλώσεις κάθε είδους στις άρτια εξοπλισμένες αίθουσές του, χωρητικότητας 1.500 ατόμων. Εδώ προσφέρεται η επιλογή διαμονής είτε στα 280 δωμάτια του Apollon Palace & Thalasso είτε στα 56 δωμάτια και σουίτες του παρακείμενου Apollon Suites. Στο κέντρο της Λάρισας, το Divani Palace Larissa απέκτησε ένα νέο συνεδριακό κέντρο 500 τ.μ. μετά την εκτεταμένη ανακαίνιση που πραγματοποιήθηκε το 2005, ικανό να υποδεχθεί έως και 500 άτομα. Ταυτόχρονα δημιουργήθηκε και ένα κέντρο ευεξίας για στιγμές χαλάρωσης.

Τέλος, το πλήρως ανακαινισμένο Divani Meteora με μοναδική τοποθεσία κάτω από τους ιερούς βράχους των Μετεώρων παρέχει 2.000 τ.μ. πλήρως ανακαινισμένο συνεδριακό χώρο και μπορεί να φιλοξενήσει 1.000 άτομα.

divanis.com • Τ/ 210-72.07.000

Domotel

Ο Ομιλος Domotel αναπτύσσεται συνεχώς, προσθέτοντας στο χαρτοφυλάκιό του νέες ξενοδοχειακές μονάδες. Μία από τις πιο πρόσφατες προσθήκες είναι και αυτή του Domotel Kastri των βορείων προαστίων της Αθήνας, στο οποίο περιλαμβάνεται και το Συνεδριακό Κέντρο «Εξέλιξη». Διαθέτει 22 αίθουσες, χωρητικότητας 30 – 550 ατόμων, και το μοναδικό αμφιθέατρο εντός ξενοδοχείου σε όλη την Αθήνα, χωρητικότητας 190 ατόμων. Με τις τεχνολογικά προηγμένες υποδομές και την προσαρμοστικότητα των χώρων του -από 50 έως 500 τ.μ.- διασφαλίζει την επιτυχία επαγγελματικών συναντήσεων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, επιστημονικών συνεδρίων και κάθε άλλης εταιρικής εκδήλωσης. Ο μεγάλος κήπος και οι φροντισμένοι εξωτερικοί χώροι, ιδανικοί για εκδηλώσεις, team building, workshops και cocktails, συμπληρώνουν τις δυνατότητες του Συνεδριακού Κέντρου. Στα εστιατόρια του ξενοδοχείου κυρίαρχο στοιχείο αποτελούν τα οργανικά προϊόντα μικρών Ελλήνων παραγωγών και η προσήλωση στην καθημερινή επιλογή υλικών.

Στη Θεσσαλονίκη οι συνεδριακές εγκαταστάσεις του Domotel Les Lazaristes, που αποτελούνται από έξι πολυτελείς, άρτια εξοπλισμένες αίθουσες αλλά και το Roof Garden με πανοραμική θέα στην πόλη, φιλοξενούν συνέδρια, επαγγελματικά γεύματα και κοινωνικές εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων, έως και 800 ατόμων.  

Στο Domotel Xenia Volos η αίθουσα Grand Ballroom, με συνολικό εμβαδόν 548 τ.μ., μπορεί να διαιρεθεί σε 4 μικρότερες. Συνυπολογίζοντας και τη βεράντα της, αγγίζει τα 700 τ.μ., καλύπτοντας επιτυχώς κάθε είδους καλέσματα και εκδηλώσεις και εξυπηρετώντας έως 600 άτομα.

Το Domotel Anemolia στην Αράχωβα, με τη μεγάλη παράδοση στη φιλοξενία συνεδρίων, επαγγελματικών συναντήσεων και κοινωνικών εκδηλώσεων, την προνομιακή του θέση σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στην Ελλάδα, το άψογο σέρβις και την εμπειρία των στελεχών του, αποτελεί τον ιδανικό προορισμό που συνδυάζει τέλεια ένα επαγγελματικό ταξίδι με ψυχαγωγία. Το Συνεδριακό Κέντρο Πολλαπλών Χρήσεων συνδεόμενο με το ξενοδοχείο είναι συνολικής χωρητικότητας 500 ατόμων.

Στο ιστορικό Domotel Arni στην Καρδίτσα, η αίθουσα Θέατρο, χωρητικότητας 120 ατόμων, είναι πλήρως εξοπλισμένη για την άρτια φιλοξενία κάθε είδους επαγγελματικών συναντήσεων, ενώ δύο αίθουσες διατίθενται και στο Domotel Neve στον Παλαιό Αγιο Αθανάσιο. Τέλος, το Domotel Ag. Nikolaos στα Σύβοτα Θεσπρωτίας διαθέτει μία συνεδριακή αίθουσα χωρητικότητας 180 ατόμων.

www.domotel.gr • Τ/2310-647.500

Grecotel

Η Grecotel, η μεγαλύτερη ελληνική ξενοδοχειακή αλυσίδα, διαθέτει συνεδριακούς χώρους σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες της. Το Olympia Riviera Resort, στην Ηλεία, περιλαμβάνει στις εγκαταστάσεις του 3.500 τ.μ. συνεδριακών χώρων με 10 αίθουσες και 11 breakout rooms, συνολικής χωρητικότητας έως 3.000 ατόμων. Ολες οι αίθουσες διαθέτουν φυσικό φως και όμορφη θέα. Το resort φημίζεται για τις άψογες υπηρεσίες τροφοδοσίας και οργάνωσης κάθε είδους εκδήλωσης, ενώ προσφέρει τη δυνατότητα διαμονής σε 563 δωμάτια.

Ενα ακόμη εντυπωσιακό resort, το Grecotel Corfu Imperial στην Κέρκυρα, είναι ικανό να φιλοξενήσει στις εγκαταστάσεις του κάθε είδους εταιρικές και επαγγελματικές συναντήσεις. Οι 4 αίθουσές του, συνολικής χωρητικότητας 650 ατόμων, διαθέτουν τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό, ενώ η εκπληκτική θέα και το καταπράσινο τοπίο ως φόντο συνθέτουν το τέλειο σκηνικό για την απόλυτη επιτυχία μιας αξέχαστης εκδήλωσης. Το resort διαθέτει 281 δωμάτια.

Αλλά και το Grecotel Cape Sounio, ένα business resort σε μοναδική τοποθεσία με θέα το Ναό του Ποσειδώνα, πλάι στη θάλασσα και στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, προσφέρει έξι συνεδριακές αίθουσες χωρητικότητας έως 300 ατόμων, με σύγχρονο εξοπλισμό (προβολείς οροφής, οθόνες, βιντεο-οθόνες, μικρόφωνα, βάθρο ομιλητή, κ.λπ.) και πλήρη τεχνική υποστήριξη από εξειδικευμένο προσωπικό. Προσφέρει επίσης δυνατότητα φιλοξενίας σε 150 δωμάτια, μπανγκαλόου και βίλες μοναδικής αισθητικής και διοργάνωσης δεξιώσεων ή προετοιμασίας επαγγελματικών γευμάτων από εξειδικευμένο προσωπικό υπό την εποπτεία του βραβευμένου executive chef Σάκη Τζαννέτου. Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται Grecoland, χώρος ψυχαγωγίας των παιδιών, Οpen-air Spa για απόλυτη αναζωογόνηση με θεραπείες Ayurveda και ελικοδρόμιο.

 • T/210-72.80.300

ATTIKH 

ΑΥΤΟΝΟΜΑ

Αίγλη Ζαππείου

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 1.250 άτομα

Σε ένα καταπράσινο περιβάλλον στην καρδιά της Αθήνας, αποτελεί το ιδανικό σημείο για να «αποδράσετε» από το θόρυβο της πόλης. Ο πολυχώρος περιλαμβάνει καφέ, εστιατόριο, κινηματογράφο και κήπο – διαθέσιμο για εκδηλώσεις. Το επισιτιστικό τμήμα του είναι πιστοποιημένο με ISO και HACCP. Αριστη πρόσβαση με όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδιόκτητο parking.

•  www.aiglizappiou.gr

•  T/210-33.69.300

Athens Metropolitan Expo

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 25-15.000 άτομα

Παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, πρωτοποριακής αισθητικής εγκαταστάσεις με ευελιξία στη διαμόρφωση και άρτια εξοπλισμένες τεχνολογικά. Πολλές κοντινές επιλογές σε αξιοθέατα, χώρους ψυχαγωγίας και αγορές. Κομβική θέση, δίπλα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών και με άμεση πρόσβαση στον προαστιακό σιδηρόδρομο. Χώρος στάθμευσης.

•  www.metropolitanexpo.gr

•  T/210-35.42.900

Athinais Cultural Center

Αριθμός αιθουσών: 4

Χωρητικότητα: 100-1.500 άτομα

Κτίριο βιομηχανικής αισθητικής του 20ού αιώνα, με χώρους 1.600 τ.μ. Οι αίθουσες είναι διακοσμημένες με σημαντικά έργα σύγχρονης τέχνης, ενώ εντός του χώρου λειτουργούν Μουσείο Διαχρονικής Τέχνης, μουσικές και θεατρικές σκηνές, εστιατόρια και μπαρ. Συνεργασία με το Mamidakis Catering (πιστοποίηση HACCP και ISO). Ανετη πρόσβαση.

•  www.athinais.com.gr

• T/210-34.80.000

ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος»

Αριθμός αιθουσών: 7

Συνολική χωρητικότητα: 763

Πλεονεκτήματα: Το Συνεδριακό Κέντρο του ΕΚΕΦΕ «Δ» αποτελεί ένα σύμπλεγμα αιθουσών, εντευκτηρίων και αμφιθεάτρων με πλήρη τεχνολογική υποστήριξη (σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα). Το Μεγάλο Αμφιθέατρο, που αποτελεί την καρδιά του συγκροτήματος, είναι πολυτελής κατασκευή με 418 πλήρως εξοπλισμένα συνεδριακά καθίσματα. Διαθέτει σύστημα μικροφωνικής εγκατάστασης, σύστημα ταυτόχρονης μετάφρασης σε πολλές γλώσσες ενώ παράλληλα λειτουργεί οπτικοακουστικό σύστημα για «ζωντανές» αναμεταδόσεις.

www.demokritos.gr

• T. 210 6503002

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.400 άτομα

Συνεδριακό και πολιτιστικό κέντρο σύγχρονης αισθητικής, υψηλών τεχνολογικών προδιαγραφών, με δυνατότητες εσωτερικής αναδιατάξης. Η «Θόλος», το ημισφαιρικό θέατρο εικονικής πραγματικότητας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως χώρος ειδικών εκδηλώσεων. 30’ από το κέντρο της Αθήνας, εύκολη πρόσβαση από την παραλιακή ζώνη. Δωρεάν χώρος στάθμευσης.

•  www.hellenic-cosmos.gr

• Τ/212-25.40.000

Μέγαρο Μουσικής

Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 8.000 άτομα

Σημείο αναφοράς στο κέντρο της Αθήνας, το Μέγαρο Μουσικής, συνολικής έκτασης 143.000 τ.μ., προσφέρει αίθουσες συνεδριάσεων, λειτουργικούς εκθεσιακούς χώρους και φουαγιέ 12.000 τ.μ. Συνδέεται με το μετρό της Αθήνας και βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με μεγάλα και πολυτελή ξενοδοχεία. Μέλος των συνεδριακών ενώσεων AIPC και ICCA. Πάρκινγκ 750 θέσεων.

•  www.maicc.gr

•  Τ/210-72.82.000

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 1.100 άτομα

Οι εσωτερικοί χώροι της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με συνολική έκταση 18.000 τ.μ., αναπτύσσονται σε 7 ορόφους και 9 υπόγεια επίπεδα. Το κτίριο περιλαμβάνει την Κεντρική Θεατρική Σκηνή 880 θέσεων και τη Μικρή Σκηνή 220 θέσεων, κατάλληλες για παραστάσεις και συνέδρια, καθώς και εκθεσιακό χώρο, υπαίθριο θέατρο, εστιατόριο (χειμερινό και καλοκαιρινό), μπαρ και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

•  www.sgt.gr

• T/210-90.05.800

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Grande Bretagne

Αριθμός αιθουσών: 15

Χωρητικότητα: 1.020 άτομα

Το πολυβραβευμένο 5 αστέρων ξενοδοχείο-ορόσημο στην καρδιά της πόλης διαθέτει λειτουργικούς χώρους σε 1.100 τ.μ., με εντυπωσιακή διακόσμηση που παραπέμπει στις αρχές του 19ου αιώνα και αυθεντικά έργα τέχνης. Διαθέτει Spa, Fitness Studio, εστιατόρια και μπαρ. Ασύγκριτο πλεονέκτημά του η άριστη πρόσβαση με τα πόδια σε πολυτελείς αγορές, μουσεία και επιχειρήσεις.

•  www.grandebretagne.gr

• T/210-33.30.000

King George

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 450 άτομα

Το μαγευτικό Ballroom διαμορφώνεται πλήρως ανάλογα με τις ανάγκες. Ακριβώς δίπλα το ένα στο άλλο, τα ξενοδοχεία Grande Bretagne και King George -μέλη της Starwood Luxury Collection- προσφέρουν επιπλέον χωρητικότητα σε δωμάτια και χώρους συνεδριάσεων.

www.kinggeorgeathens.com

• T/210-32.22.210

NJV Athens Plaza

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 220 άτομα

Ιδανικό για μικρού μεγέθους εταιρικές συναντήσεις και εκδηλώσεις, πάνω στην πλατεία Συντάγματος. Οι αίθουσες διαθέτουν σύγχρονο οπτικοακουστικό εξοπλισμό, ενώ προσφέρονται υπηρεσίες catering με μεγάλη ποικιλία από πιάτα της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας.

•  www.njvathnesplaza.gr

•  Τ/210-33.52.400

Titania

Αριθμός αιθουσών: 2

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Με εύκολη πρόσβαση σε σημαντικά ιστορικά μνημεία, σύγχρονα εμπορικά πολυκαταστήματα και νυχτερινή διασκέδαση, το Τιτάνια διαθέτει δύο συνεδριακά κέντρα, που προσφέρουν πακέτα προσαρμοσμένα στις ανάγκες των πελατών. Δωρεάν 3 θέσεις στάθμευσης.

•  www.titania.gr

• Τ. 210-33.26.220, 210-33.26.222

Hilton

Αριθμός αιθουσών: 22

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Ιδανικό για πολυτελείς εταιρικές εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς, οι ειδικά σχεδιασμένες αίθουσες διαθέτουν φυσικό φως, αυτόνομο κλιματισμό, εργονομικές καρέκλες, μικρό μπαρ με αναψυκτικά και τηλεφωνική σύνδεση με το Κέντρο Γραμματειακής Υποστήριξης. Στην καρδιά της εμπορικής κίνησης της Αθήνας, μόλις 25 λεπτά από το αεροδρόμιο με το μετρό.

•  www.hiltonathens.gr

• T/210-72.81.000

Crowne Plaza

Αριθμός αιθουσών: 14

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Οι υψηλής τεχνολογίας αίθουσες διαθέτουν φυσικό φωτισμό και είναι ιδανικές για επιχειρηματικές εκδηλώσεις. Υπάρχει επίσης αίθουσα χορού. Βρίσκεται εκτός δακτυλίου,  σε σταθμό μετρό και σε πολύ κοντινή απόσταση από το Μέγαρο Μουσικής και το Κολωνάκι.

www.cpathens.com

• T/210-72.78.000

President

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 600 άτομα

Σύγχρονες αισθητικά αίθουσες, με κοσμοπολίτικες πινελιές, έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε είδους εκδήλωση – από μια μικρή συνάθροιση 5 ατόμων μέχρι έναν φινετσάτο γάμο ή ένα συνέδριο των 600 ατόμων. Παρέχεται υπερσύγχρονος εξοπλισμός συνδιασκέψεων.

www.president.gr

• T/210-69.89.000

Radisson Blu Park

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 890 άτομα

Κοντά στο κέντρο της Αθήνας, το προσφάτως ανακαινισμένο ξενοδοχείο διαθέτει αίθουσες με «state of the art» εξοπλισμό: τη «Silver Forest», με εντυπωσιακό θεατρικό σκηνικό δάσους, και τις «Atlantis» και «Green Garden» με φυσικό φως. Το βραβευμένο rooftop restaurant-bar «St’Astra», με θέα στην Ακρόπολη και στον Λυκαβηττό, διατίθεται για privé εκδηλώσεις. Χώρος parking.

www.rbathenspark.com

• Τ/210-88.94.500

Novotel

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.300 άτομα

Με πολυετή πείρα στο χώρο των συνεδρίων, το Novotel Athens εγκαινίασε τις πλήρως ανακαινισμένες συνεδριακές αίθουσες – όλες χωρίς κολόνες, εφοδιασμένες με τον βασικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό. Oι τέσσερις διαθέτουν φυσικό φως. Ιδιόκτητος υπόγειος χώρος στάθμευσης 120 θέσεων.

www.novotelathens.gr

• T/210-82.00.700

Intercontinental

Αριθμός αιθουσών: 40

Χωρητικότητα: 3.200 άτομα

Διαθέτει τη μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα στην πόλη, που μπορεί να φιλοξενήσει έως 2.500 άτομα, ενώ το νέο Συνεδριακό Κέντρο (χωρητικότητας 700 ατόμων) και το Rooftop της Εθνικής Ασφαλιστικής (2.000 τ.μ.) προστέθηκαν προσφάτως στο ενεργητικό του ξενοδοχείου, αναβαθμίζοντας τις επικρατούσες συνθήκες στην ελληνική και τη διεθνή συνεδριακή αγορά. Σε ελάχιστη απόσταση από το ιστορικό κέντρο.

www.athens.intercontinental.com

• Τ/210-92.06.000

Athens Ledra

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 1.620 άτομα

Πλήρως εξοπλισμένο για όλους τους τύπους συνεδρίων, με πλήθος εσωτερικών και εξωτερικών χώρων με εξαιρετική διακόσμηση. Στα πλεονεκτήματά του το έμπειρο προσωπικό, η τήρηση υψηλών προδιαγραφών και το εξειδικευμένο τμήμα οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Αμεση πρόσβαση στο κέντρο της πόλης.

www.athensledrahotel.com

• Τ/210-93.00.000

Astir Palace

Αριθμός αιθουσών: 18

Χωρητικότητα: 50-1.100 άτομα

Περιλαμβάνει τα ξενοδοχεία Arion, Α Luxury Collection Resort & Spa και το The Westin Athens (βραβευμένο ως το Greece’s Leading Business Hotel/World Travel Awards), απλώνεται σε μια καταπράσινη χερσόνησο δίπλα στη θάλασσα, διατηρώντας ταυτόχρονα άμεση πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Οι συνεδριακές αίθουσες διαθέτουν άρτιες υλικοτεχνικές υποδομές σε συνδυασμό με εκλεκτικό interior design και στην πλειονότητά τους έχουν φυσικό φωτισμό και θέα στη θάλασσα. Ανετο parking.

www.arionresortathens.com και

www.westinathens.com

• T/210-89.02.000

Grand Resort Lagonissi

Αριθμός αιθουσών: 15

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας, την πολυτέλεια, τις υπηρεσίες και τις υποδομές. Το εντυπωσιακό Grand Hall διαθέτει μία μεγάλη σκηνή, δύο foyer και ανοιχτή βεράντα συνολικού εμβαδού 2.500 τ.μ. και προσφέρεται για συνέδρια, εκθέσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις. Δέκα διαφορετικού ύφους εστιατόρια, αθλητικές και ψυχαγωγικές εγκαταστάσεις προσφέρονται για χαλάρωση και ευεξία. Μόλις 50΄ από το κέντρο της Αθήνας, 15΄ από το αεροδρόμιο και 60΄ από το λιμάνι του Πειραιά.

www.lagonissiresort.gr

• T/22910-76.000

Sofitel Athens Airport

Αριθμός αιθουσών: 11

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Το ξενοδοχείο 5 αστέρων εντός του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών προσφέρει το πλεονέκτημα της άμεσης μετακίνησης εντός και εκτός Ελλάδας και χώρους με τέλεια ηχομόνωση και συνεδριακές υποδομές. Τα δύο εστιατόριά του παραμένουν ανοιχτά όλο το 24ωρο.

www.sofitel.com

• T/210-35.44.000


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΑ

Helexpo

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 3.100 άτομα

Το συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», χωρητικότητας 2.400 ατόμων, είναι από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Ικανό να φιλοξενήσει κάθε είδους εκδήλωση, διαθέτει πέντε αίθουσες, βοηθητικούς χώρους και χώρους υποδοχής με τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό και με κλιματισμό. Τα οπτικοακουστικά του μέσα καλύπτουν τις ανάγκες μεταγλώττισης σε 11 γλώσσες, ενώ οι υποδομές του επιτρέπουν την οργάνωση τριών παράλληλων εκδηλώσεων. Διαθέτει roof-garden για δεξιώσεις έως 1.000 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ 430 θέσεων.

Το συνεδριακό κέντρο «Νικόλαος Γερμανός», επιφάνειας 6.000 τ.μ., διαθέτει τέσσερις αίθουσες με συνολική δυνατότητα εξυπηρέτησης 720 ατόμων, χώρους για την υποδοχή συνέδρων, γραφεία οργανωτών, αίθουσα VIP, κέντρο Τύπου, εστιατόριο και χώρο δεξιώσεων.

•  www.helexpo.gr

•  T/2310-291.572

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Αριθμός αιθουσών: 3

Χωρητικότητα: 600-680 άτομα

Με 4 χειμερινές σκηνές, 2 υπαίθρια θέατρα αλλά και με την πραγματοποίηση πανελλαδικών και διεθνών περιοδειών, το ΚΘΒΕ λειτουργεί ως ενεργός πυρήνας πολιτισμού από το 1961. Εκτός των καλλιτεχνικών παραστάσεων, στις αίθουσες του Βασιλικού Θεάτρου (χωρητικότητας 683 θέσεων), της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (χωρητικότητας 668 θέσεων) και της Μονής Λαζαριστών – Σκηνή Σωκράτης Καραντινός (χωρητικότητας 600 θέσεων) υπάρχει και η δυνατότητα διοργάνωσης συνεδρίων.

•  www.ntng.gr

•  Τ/2315-200.000

Megaron Concert Hall

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 3.000 άτομα

Σχεδιασμένο από τον διάσημο αρχιτέκτονα Αράτα Ισοζάκι, το κτίριο Μ1 του Μεγάρου Μουσικής συγκεντρώνει στην κατασκευή του τις αρετές της μοντέρνας αρχιτεκτονικής. Χάρη στον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και την εξαιρετική του υποδομή, η Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης μπορεί να φιλοξενήσει 500 άτομα, ενώ η Αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ (300 ατόμων) μπορεί να χωριστεί σε τρεις αίθουσες των 100 ή δύο των 100 και των 200 ατόμων αντίστοιχα, επιτρέποντας την πραγματοποίηση διαφορετικού τύπου παράλληλων εκδηλώσεων. Το κτίριο Μ2 διαθέτει υπόγειο πάρκινγκ 230 θέσεων.

•  www.tch.gr

•  T/2310-895.800

Polis Convention Center

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 2.500 άτομα

Oι αίθουσές του παρέχουν τις βέλτιστες συνθήκες παρακολούθησης, με εφαρμοσμένη μελέτη ακουστικής άνεσης, σύγχρονα οπτικοακουστικά μέσα και μεταφραστικές καμπίνες. Οι πολυτελείς κοινόχρηστοι χώροι, η πανοραμική θέα και η φιλόξενη ατμόσφαιρα του POLIS συμβάλλουν στη βέλτιστη απόδοση όλων των συνέδρων αλλά και στην καλύτερη μεταξύ τους επικοινωνία. Απέχει 7 χλμ. από το Διεθνές Αεροδρόμιο Μακεδονία και 15 χλμ. από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

•  www.polisconvention.gr

•  T/2310-850.000

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ

Makedonia Palace

Αριθμός αιθουσών: 11

Χωρητικότητα: 1.400 άτομα

Από τα meeting rooms των 20 ατόμων μέχρι την άνετη αίθουσα «Αριστοτέλης» των 600 ατόμων, όλοι οι χώροι διαθέτουν ευελιξία διαρρύθμισης που τους καθιστά ιδανικούς για κάθε τύπο συνάντησης. Η περιμετρική χωροθέτησή τους στο ισόγειο του ξενοδοχείου σε συνδυασμό με τις μεγάλες τζαμαρίες τους προσφέρει το πλεονέκτημα του άπλετου φυσικού φωτισμού, με δυνατότητα συσκότισης όποτε χρειαστεί. Προσφέρει διαμονή σε 283 δωμάτια και σουίτες  και μια πλήρη σειρά υπηρεσιών 5 αστέρων. Σε προνομιακή θέση, δίπλα στο κέντρο της πόλης.

•  www.makedoniapalace.gr 

•  T/2310-897.197

Mediterranean Palace

Αριθμός Αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Στρατηγική θέση στο εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Διαθέτει 7 χώρους πολλαπλών χρήσεων (για 20 έως 400 άτομα), σύγχρονο τεχνικό οπτικοακουστικό εξοπλισμό, άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό. Το εταιρικό event πλαισιώνουν ευχάριστα οι γευστικές προτάσεις του Σεφ. Τα τμήματα των Sales & Corporate Events προσφέρουν υποστήριξη και τεχνογνωσία στη διοργάνωση ενός ιδανικού προγράμματος incentive 2 έως 4 ημερών.

•  www.mediterranean-palace.gr

•  T/2310-552.554

Grande Hotel Palace

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 3.300 άτομα

Διαθέτει αίθουσες πολλαπλών χρήσεων, που μπορούν να φιλοξενήσουν από ένα μικρό business breakfast ή brunch μέχρι διεθνές συνέδριο. Εξοπλισμένο με:  κλειστό κύκλωμα εικόνας-ήχου μεταξύ των αιθουσών του ξενοδοχείου, μόνιμους μεταφραστικούς θαλάμους ευρωπαϊκών προδιαγραφών, συστήματα ταυτόχρονης μετάφρασης, οθόνες και video walls για όλες τις απαιτήσεις, video και data graphics projectors, συστήματα video, παραγωγής ήχου και μαγνητοφώνησης καθώς και e-conference, net meeting, video και cd players. Διαμονή σε 261 κομψά δωμάτια και σουίτες.

•  www.grandhotelpalace.gr

•  T/2310-549.000

Capsis Hotel Thessaloniki

Αριθμός αιθουσών: 19

Χωρητικότητα: 1.280 άτομα

Ο εξοπλισμός των αιθουσών περιλαμβάνει προβολέα διαφανειών, flip charts, Video-data projector, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μεγάλες οθόνες προβολής, μικροφωνική εγκατάσταση, ασύρματη πρόσβαση στο Ιnternet. Προσφέρονται επίσης υπηρεσίες μετάφρασης, φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση, γραμματειακή υποστήριξη, catering και πλήρης τεχνική υποστήριξη. Στα συν, η μακρόχρονη εμπειρία του προσωπικού στο χώρο του συνεδριακού τουρισμού.

•  www.capsishotels.gr

•  T/2310-596.800

Hotel Nikopolis Thessaloniki

Αριθμός αιθουσών: 7

Χωρητικότητα: 1.000 άτομα

Σε απόσταση μόλις 3 χλμ. από το αεροδρόμιο «Μακεδονία», το Nikopolis προσφέρει υπηρεσίες 5 αστέρων και αποτελεί προορισμό επιλογής για απαιτητικούς business travellers. Οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες με οπτικοακουστικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας και ασύρματη σύνδεση Internet, ενώ διαθέτουν πολυτελή διακόσμηση και εξαιρετικό φυσικό φωτισμό.

•  www.hotel-nikopolis.com

•  T/2310-401.000


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Porto Carras

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 6500 άτομα

Σε ένα κατάφυτο τοπίο στη δυτική πλευρά της Σιθωνίας, το πολυβραβευμένο Porto Carras συνδυάζει την υποδομή και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας ενός Διεθνούς Συνεδριακού Κέντρου (το 2003 φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.) με τη γοητεία ενός μοναδικού θερέτρου αναψυχής. Η μεγαλύτερη αίθουσά του έχει δυναμική 2.200 ατόμων, ενώ το υπαίθριο αμφιθέατρό του 750. Αποτελείται από 2 πεντάστερα Ξενοδοχεία, μία παγκοσμίου φήμης Βίλα, ένα πολυτελές Καζίνο και 2 Κέντρα Θαλασσοθεραπείας και Spa. Διαθέτει επίσης 3 ελικοδρόμια, 2 υδατοδρόμια, γήπεδο Golf 18 οπών, ιδιωτική μαρίνα, Ιππικό Ομιλο, Tennis Club, Καταδυτικό και Ναυτικό Ομιλο.

www.portocarras.com

• T/23750-77.000

Sani Resort

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 700 άτομα

Με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Μακεδονία» σε απόσταση αναπνοής, το Sani Resort προσφέρει μια ευρεία επιλογή άρτιων χώρων για επιχειρησιακές και ιδιωτικές εκδηλώσεις 20 έως 700 ατόμων. Διαθέτει προσωπικό εξειδικευμένο στη διοργάνωση συνεδρίων. Οι επιχειρησιακοί φιλοξενούμενοι έχουν τη δυνατότητα να συνδυάσουν την αποδοτική εργασία με τη διασκέδαση. Το συγκρότημα περιλαμβάνει 4 πολυτελή ξενοδοχεία: Sani Beach Hotel, Sani Beach Club, Porto Sani Village και Sani Asterias Suites, μαρίνα, 3 spa, 35 εστιατόρια και μπαρ, παραλίες με γαλάζιες σημαίες.

•  www.saniresort.gr

•  Τ/23740-99.500

Pomegranate Wellness Spa Hotel

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 650 άτομα

Το παραλιακό ξενοδοχείο πολυτελείας της Κασσάνδρας έχει να επιδείξει ένα νέο Συνεδριακό Κέντρο, με συνολικά πάνω από 1.500 τ.μ. συνεδριακών και υποστηρικτικών χώρων. Εξέχουσα θέση κατέχει η κεντρική αμφιθεατρική αίθουσα δυναμικότητας 500 ατόμων. Οπτικοακουστικός εξοπλισμός τελευταίας γενιάς, έξι μόνιμες μεταφραστικές καμπίνες, ασύρματη σύνδεση Internet, άριστη τεχνική υποστήριξη. Τέσσερις υποστηρικτικές αίθουσες (20-66 θέσεων) μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μικρότερων επαγγελματικών εκδηλώσεων ή συναντήσεων. Διαθέτει 172 δωμάτια και σουίτες, 3 εστιατόρια υψηλής μαγειρικής, κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης, night club.

•  www.pomegranatespahotel.com

•  T/23730-43.070


ΘΡΑΚΗ

Thraki Palace

Αριθμός αιθουσών: 9

Χωρητικότητα: 2.300 άτομα

Διαθέτει μεγάλους άρτια οργανωμένους συνεδριακούς χώρους και εύκολη πρόσβαση στο αεροδρόμιο, στο λιμάνι, στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην Εγνατία Οδό. Λόγω της εγγύτητάς του με την Ιατρική Σχολή, είναι ιδανικό για τη διοργάνωση ιατρικών συνεδρίων. Υψηλές προδιαγραφές λειτουργίας, εξοπλισμού και ασφάλειας, υπερσύγχρονη συνεδριακή υποδομή με πολλαπλούς βοηθητικούς χώρους, πλήρης οπτικοακουστική κάλυψη, μεταφραστικό κέντρο τελευταίας τεχνολογίας, γραμματειακή υποστήριξη, εκθεσιακοί χώροι, γραφεία συνέδρων, φουαγέ, ανεξάρτητη είσοδος και πάρκινγκ. Προσφέρει διαμονή σε 150 δωμάτια.

•  www.thrakipalace.gr

•  T/25510-89.100

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

Το Thessaloniki Convention Bureau είναι ο πρώτος φορέας προσέλκυσης συνεδρίων στην πόλη και μέσα σε λίγα χρόνια κατόρθωσε να εντάξει τη Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών συνεδρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2014 σημείωσε άνοδο 111 θέσεων στην παγκόσμια κατάταξη πόλεων σε ό,τι αφορά τη διοργάνωση διεθνών συνεδρίων. Ειδικότερα, την περσινή χρονιά έφτασε 108η στη διεθνή κατάταξη με τη διοργάνωση 22 διεθνών συνεδρίων. Η πόλη γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στις εταιρείες του κλάδου, όπως αναφέρει η γενική διευθύντρια του TCB, Εφη Κουδελή. «H γενικότερη τάση στη βιομηχανία MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Events) αλλά και οι κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες ευνοούν τις μικρότερες πόλεις, καθώς οι σύνεδροι είναι έμπειροι ταξιδιώτες και δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για προορισμούς έξω από την πεπατημένη». Το 2015 έκλεισε με δύο επιτυχείς διεκδικήσεις για τη Θεσσαλονίκη: του 7ου Χειμερινού Συνεδρίου Ουρο-Ογκολογίας και του Οικονομικού Φόρουμ Νοτιοανατολικής Ευρώπης (South Eastern Europe Economic Forum) με τη συμμετοχή 1.000 συνέδρων συνολικά. Στην τελική φάση επιλογής βρίσκεται η πόλη και για τη διοργάνωση του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Περιοχικής Αναισθησίας και Θεραπείας Πόνου (ESRA) για το 2019, με μέσο όρο συμμετεχόντων τα 1.500 άτομα.

Σας πηγαίνει παντού!

H Panolympia αποτελεί μία από τις πρωτοπόρους εταιρείες στον κλάδο των τουριστικών μεταφορών, με περισσότερα από 50 χρόνια εμπειρίας. Εγγυάται ασφάλεια, συνέπεια και άνεση κατά τη μεταφορά, με τον υπερσύγχρονο στόλο 140 ιδιόκτητων, πολυτελών τουριστικών λεωφορείων. Είναι μία από τις λίγες εταιρείες στην Ευρώπη με πιστοποίηση ISO 39001:2012 και η μεγαλύτερη στα Βαλκάνια. Τ/210-32.18.338, www.panolympia.gr


ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Costa Navarino

Αριθμός αιθουσών: 12

Χωρητικότητα: 2.200 άτομα

Το 5.000 τ.μ. υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο House of Events στην πολυβραβευμένη Costa Navarino διαθέτει το Great Hall χωρητικότητας 1.300 ατόμων, καθώς και 11 επιπλέον αίθουσες με χωρητικότητα από 40 έως 600 άτομα. Παρέχει απόλυτη ευελιξία στη διαμόρφωση των αιθουσών του, εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, 6 θαλάμους διερμηνέων, αλλά και εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για coffee και lunch breaks. Σχεδόν όλες οι αίθουσες έχουν φυσικό φως. Το συγκρότημα περιλαμβάνει επίσης δύο πολυτελή ξενοδοχεία, δύο signature γήπεδα γκολφ, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa κ.ά., ενώ η γύρω περιοχή, πλούσια σε φύση, ιστορία και παραδόσεις, προσφέρεται για εξερευνήσεις και απολαυστικά διαλείμματα.

•  www.costanavarino.com

•  T/210-94.90.200

Club Hotel Loutraki

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 900 άτομα

Το πολυτελές παραλιακό ξενοδοχείο του Λουτρακίου διαθέτει υπερσύγχρονο Συνεδριακό Κέντρο πολλαπλών χρήσεων και υψηλών προδιαγραφών, με έναν ενιαίο χώρο 900 τ.μ. με δυνατότητα διαίρεσης και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας οπτικοακουστικού εξοπλισμού. Το ξενοδοχείο διαθέτει 255 δωμάτια και 20 σουίτες, ενώ στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί το μοναδικό καζίνο της Πελοποννήσου, καθώς και spa. Μόλις 1 ώρα από την Αθήνα.

•  www.clubhotelloutraki.gr

•  T/210-36.25.715

AKS Porto Heli

Αριθμός αιθουσών: 13

Χωρητικότητα: 1200 άτομα

Στον ανερχόμενο προορισμό του διεθνούς jet-set, το Πόρτο Χέλι, απέναντι από τις γραφικές Σπέτσες, το ξενοδοχείο AKS Porto Heli έχει δημιουργήσει ένα σύγχρονο αυτόνομο συνεδριακό κέντρο με συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους και τεχνολογικό εξοπλισμό κατάλληλο για κάθε εκδήλωση. Το ξενοδοχείο διαθέτει 204 δωμάτια και 10 σουίτες, ενώ το κοντινό AKS Hinitsa Bay διαθέτει 206 δωμάτια και 10 σουίτες.

•  www.aksconference.com

•  Τ/27540-98.000

Alkyon Resort & Spa

Αριθμός αιθουσών: 5

Χωρητικότητα: 1.390 άτομα

Ολες οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες και οι περισσότερες με φυσικό φωτισμό, μπορούν να φιλοξενήσουν από μια μικρή συνάντηση 10 ατόμων μέχρι ένα συνέδριο 630 ατόμων. Η υποδομή πρόσβασης στο Διαδίκτυο είναι εξαιρετικά ευέλικτη και μπορεί να εξυπηρετήσει ειδικές ανάγκες κατά τη διάρκεια συνεδρίων, με τη δημιουργία αποκλειστικών κρυπτογραφημένων εικονικών δικτύων και διασύνδεση με τοπικά εταιρικά δίκτυα των πελατών μετά από συνεννόηση. Το ξενοδοχείο έχει πιστοποίηση προσβασιμότητας ΑμεΑ. Διαθέτει 165 δωμάτια και το εστιατόριο Sky bar-restaurant για γευστικές εμπειρίες της διεθνούς και μεσογειακής κουζίνας. Οδική πρόσβαση από την Αθήνα σε 1 ώρα.

•  www.alkyonhotel.gr

•  T/27410-52.010

Elite City Resort

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.500 άτομα

Με θέα τον μαγευτικό Μεσσηνιακό κόλπο, το Elite City Resort στην Καλαμάτα διαθέτει σύγχρονα ανακαινισμένες εγκαταστάσεις με μοντέρνα αρχιτεκτονική και διακόσμηση. Το αυτόνομο Elite Blue Conference Centre έχει συνολική επιφάνεια 5.000 τ.μ., αποτελείται από οκτώ συνεδριακές αίθουσες, διασυνδεδεμένες μεταξύ τους, οι οποίες μπορούν να εξυπηρετήσουν από 20 έως 1.500 άτομα. Ολοι οι χώροι είναι εξοπλισμένοι με σύγχρονες τεχνολογικές εγκαταστάσεις. Το Elite City Resort διαθέτει 57 δωμάτια και 3 σουίτες και το Elite Villas διαθέτει 82 δωμάτια, 3 σουίτες και 15 διώροφες οικογενειακές κατοικίες.

•  www.elite.com.gr

•  Τ/27210-22.434

Pantazis Royal Conference Center

Αριθμός αιθουσών: 3 +1 καλοκαιρινή

Χωρητικότητα: 1.700 άτομα

Η κεντρική αίθουσα του συνεδριακού κέντρου, μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, απλώνεται σε 1.400 τ.μ. και είναι ενιαία. Μπορεί να διαιρεθεί σε τρεις μικρότερες, με ηχομονωτικά χωρίσματα. Αλλες δύο μικρότερες αίθουσες, 170 τ.μ. και 110 τ.μ. αντίστοιχα, βρίσκονται στον πρώτο όροφο και μπορούν να φιλοξενήσουν συνέδρια, σεμινάρια και κοινωνικές εκδηλώσεις. Πλήρης οπτικοακουστικός εξοπλισμός.

•  www.pantazis.gr

•  T/27510-68.500


ΕΥΒΟΙΑ

Eretria Village Resort & Conference Centre

Αριθμός αιθουσών: 25

Χωρητικότητα: 2000 άτομα

Η μεγαλύτερη συνεδριακή αίθουσα, EUROPE Conference Hall, μπορεί να φιλοξενήσει έως και 650 άτομα, ενώ άλλοι 25 χώροι συναντήσεων συμπληρώνουν τις συνεδριακές εγκαταστάσεις. Οπτικοακουστικός εξοπλισμός σε όλες τις αίθουσες. Αλλες τρεις αίθουσες χωρητικότητας 450 ατόμων στο γειτονικό Evia Beach Hotel. Μόνο 64 χλμ. από την Αθήνα.

•  www.eretriavillage.gr

• T/22290-41.000


ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ – ΚΡΗΤΗ

Κως

Kos International Convention Centre

Αριθμός αιθουσών: 30

Χωρητικότητα: 7.000

Eνα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της Μεσογείου γειτνιάζει με το Kipriotis Village Resort, το μεγαλύτερο ξενοδοχείο του ομίλου Kipriotis, ενώ άλλες τέσσερις μονάδες του ιδίου, 4 και 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 1.450 δωματίων, βρίσκονται στο ευρύτερο συγκρότημα. Το KICC στεγάζεται σε ένα εντυπωσιακό αυτόνομο κτίριο τριών ορόφων. Πρωτοποριακό design, μοντέρνα υλικά και τεχνολογία αιχμής επιστρατεύτηκαν για ένα Κέντρο εξαρχής κατασκευασμένο με συνεδριακές προδιαγραφές. Με δυνατότητα φιλοξενίας 5.500 ατόμων συνολικά, σε 20 αίθουσες, με κεντρική αίθουσα 2.300 ατόμων και εκθεσιακό χώρο 3.000 τ.μ., το KICC έχει φιλοξενήσει με επιτυχία μερικά από τα σπουδαιότερα ελληνικά αλλά και παγκόσμια συνέδρια, με υψηλές απαιτήσεις διοργάνωσης. Εχει αυτόνομες εγκαταστάσεις catering που μπορούν να καλύψουν πάνω από 2.000 άτομα. Επίσης, το ξενοδοχείο Kipriotis Panorama διαθέτει άλλες 10 αίθουσες με χωρητικότητα 1.500 ατόμων. Το συγκρότημα βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Κω, η οποία έχει πολύ δυνατό brand name στον συνεδριακό κλάδο λόγω του Ιπποκράτη, προσελκύοντας πολλά ιατρικά συνέδρια.

•  www.kipriotis.gr

• T/22420-27.640

Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa

Αριθμός αιθουσών: 21

Χωρητικότητα: 1.500

Διαθέτει τρεις μεγάλες αίθουσες συνεδρίων χωρητικότητας 125 – 500 ατόμων και 18 μικρότερες σπονδυλωτές αίθουσες συσκέψεων (10 – 30 ατόμων) που μπορούν να συνδυαστούν ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη. Επίσης, 500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου, γραφεία και αίθουσα Τύπου, λόμπι, χώρους διαλείμματος, γκαλερί, τεχνική και οπτικοακουστική υποδομή, Γραφείο Εξυπηρέτησης Συνεδρίου που παρέχει οργανωτική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, Επιχειρησιακό Κέντρο 24ωρης λειτουργίας με σύνδεση στο Διαδίκτυο για φορητούς υπολογιστές, τηλεφωνικές διασκέψεις, οθόνη βίντεο και γραμματειακές υπηρεσίες. Το Neptune Hotels Resort, Convention Centre & Spa είναι 5 αστέρων με 570 δίκλινα δωμάτια, σουίτες και διαμερίσματα με θέα στο Αιγαίο.

•  www.neptuneconference.gr

•  T/22420-58.900

Ρόδος

Rodos Palace Resort Hotel & Conference Center

Αριθμός αιθουσών: 20

Χωρητικότητα: 4.800 άτομα

Το μεγαλύτερο κέντρο της Ρόδου, κατασκευασμένο με συνεδριακές προδιαγραφές. Περιλαμβάνει 9.000 τ.μ. ευέλικτων συνεδριακών αιθουσών, χώρων συναντήσεων και εκθεσιακών χώρων. Εκτός από τις 20 αίθουσες, τις υποδομές συμπληρώνουν 100 breakout rooms, ένα business center, ένα VIP lounge και lobby. Το πολυτελές ξενοδοχείο διαθέτει 785 δωμάτια, 7 εστιατόρια, 7 μπαρ, 5 πισίνες, spa και αθλητικές εγκαταστάσεις. Βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από την πόλη της Ρόδου και 15 λεπτά από το αεροδρόμιο.

•  www.rodos-palace.gr

•  T/22410-25.222

Κρήτη

Avra Imperial Beach Resort & Spa

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 2.000 άτομα

Νεόδμητο ξενοδοχείο στο Κολυμβάρι, σε πολύ κοντινή απόσταση από τα Χανιά, διαθέτει ολοκαίνουργιους χώρους, ένα υπερσύγχρονο SPA, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας, εστιατόρια, bar, αλλά και ένα state-of-the-art συνεδριακό κέντρο. Ο πολυτελής αυτός χώρος συνεδρίων έχει πλήρη κλιματισμό, φυσικό φωτισμό, άριστη ακουστική και ευέλικτη διαρρύθμιση, για να μπορούν να φιλοξενηθούν επαγγελματικά ή κοινωνικά events. Τα Χανιά είναι μία από τις πλέον κοσμοπολίτικες πόλεις της Ελλάδας, ενώ και ο νομός έχει μοναδικά τοπία, υπέροχες παραλίες και ιδιαίτερης σημασίας αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους.

 • www.avraimperial.gr

• Τ/28240.84500

Creta Maris

Αριθμός αιθουσών: 58

Χωρητικότητα: 5.500 άτομα

Βρίσκεται στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, 24 χλμ. από τον Διεθνή Αερολιμένα Ηρακλείου, πολύ κοντά στη θάλασσα, και προσφέρει τη δυνατότητα διαμονής στο Creta Maris Beach Resort δυναμικότητας 680 δωματίων. Είναι το μεγαλύτερο συνεδριακό κέντρο στην Κρήτη και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ελλάδα. Διαθέτει 58 συνεδριακές αίθουσες, 38 βοηθητικές, εκθεσιακό χώρο 3.800 τ.μ. και υπαίθριο χώρο συναντήσεων για μέχρι 2.000 άτομα.

•  www.maris.gr

• T/ 28970-27.110

Elounda Bay Palace

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 1.620 άτομα

Στη μοναδικής φυσικής ομορφιάς Ελούντα του Λασιθίου, στον κόλπο Μιραμπέλου, το πολυτελές συγκρότημα Elounda Bay Palace διαθέτει ευέλικτους συνεδριακούς χώρους (με φυσικό φως) που μπορούν να φιλοξενήσουν συναντήσεις από 30 έως 550 ατόμων, καθώς και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο ιδανικό για εκδηλώσεις, χωρητικότητας 650 ατόμων. Το ξενοδοχείο διαθέτει 115 δωμάτια, 4 εστιατόρια, αθλητικές εγκαταστάσεις και spa.

www.eloundbay.gr

• T/28410.67000

Minoa Palace

Αριθμός αιθουσών: 10

Χωρητικότητα: 2250 άτομα

Οι δύο μεγάλες αίθουσες του πολυτελούς ξενοδοχείου των Χανίων μπορούν να χωριστούν σε πέντε μικρότερες η καθεμιά με κινητά χωρίσματα υψηλής ηχομόνωσης. Η «Imperial Congress Hall», με επιφάνεια 1.400 τ.μ., διαθέτει χωρητικότητα άνω των 1.500 ατόμων και σε συνδυασμό με τους εκθεσιακούς χώρους 1.150 τ.μ. παρέχει επιπλέον 720 τ.μ. επιφάνειας και 200 τ.μ. εκθεσιακών χώρων, η αίθουσα «Αθηνά» προσφέρει τον κατάλληλο χώρο για συνέδρια έως 750 άτομων. Υπάρχουν επίσης 2 βοηθητικές αίθουσες 50 τ.μ. η καθεμία, ιδανικές για παράλληλες συνεδριάσεις, παρουσιάσεις, διαλέξεις, επιδείξεις, συμπόσια, δεξιώσεις αλλά και gala dinners, banquets και cocktails. Το ξενοδοχείο προσφέρει διαμονή σε 254 δωμάτια και διαθέτει spa, 4 εστιατόρια και 5 μπαρ.

www.minoapalace.gr

• T/28210-36.500

Ορθόδοξο Συνεδριακό Κέντρο Χανίων

Αριθμός αιθουσών: 8

Χωρητικότητα: 800 άτομα

Το Συνεδριακό Κέντρο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης περιλαμβάνει δύο κύριες συνεδριακές αίθουσες, χωρητικότητας 600 και 90 ατόμων, καθώς και 6 αίθουσες συναντήσεων 10 – 40 ατόμων. Οι συνεδριακές αίθουσες είναι εξοπλισμένες με όλα τα τεχνικά μέσα (video projector, slides και overhead projectors, οθόνη προβολής, podium ομιλητών με μικρόφωνα, επιτραπέζια και επιδαπέδια μικρόφωνα για τους συνέδρους, laser pointer, 30 διπλής όψεως poster boards. Εξειδικευμένο προσωπικό παρέχει τεχνική υποστήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

•  www.oac.gr

• Τ/28240-22.500


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ

Eνας σύγχρονος, φιλόξενος και λειτουργικός χώρος σαφώς αποτελεί σημαντικό παράγοντα επιτυχίας, αλλά το άλφα και το ωμέγα σε κάθε διοργάνωση είναι οι άνθρωποι που κινούν τα νήματα και αναλαμβάνουν την προετοιμασία. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να προβλέπει διαδικασία πιστοποίησης των Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (PCO’s) και η μόνη διασφάλιση ποιότητας επί της ουσίας προέρχεται από τη συμμετοχή τουs στο Σύνδεσμο Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων και Συνεδρίων (HAPCO) ή στα Athens Convention and Visitors Bureau και Thessaloniki Convention Βureau.

Active MICE Mouzenids Group

• Τ/2310-591.550, Θεσσαλονίκη

• Τ/210-33.17.542, Αθήνα

www.mouzenidis.com

AFEA S.A. Travel & Congress Services

Αθήνα

• Τ/210-36.68.800

www.afea.gr

A LA CARTE TRAVEL

Νέα Μουδανιά, Χαλκιδική

• Τ/23730-65.060

www.alacarte-travel.gr

ARTION Conferences & Events

Θεσσαλονίκη

• Τ/2310-272.275, 2310-252.330

www.artion.com.gr

BELEON TOURS

• Τ/2310-513.313, Θεσσαλονίκη

• Τ/210-92.12.584, Αθήνα

www.beleontours.com

C.T.M. International S.A.

Αθήνα

• Τ/210-32.44.932

www.ctmi.gr

ERA Ltd

Αθήνα

• Τ/210-36.34.944

www.era.gr

Erasmus Conferences Tours & Travel S.A.

Αθήνα

• Τ/210-74.14.700

www.erasmus.gr

E.T.S. Events & Travel Solutions A.E.

Αθήνα

• Τ/210-98.80.032

www.events.gr, www.ets.gr

FREI A.E. Travel – Congress

Αθήνα

• Τ/210-32.15.600, 211-60.05.600

www.frei-travelcongress.com

GLOBAL EVENTS

• Τ/2310-247.743, 2310-247.745,

  Θεσσαλονίκη

• Τ/210-32.50.260, Αθήνα

www.globalevents.gr

Goldair Congress S.A.

Παιανία, Αττική

• Τ/210-32.74.570-9

www.goldair.gr

GSS International TRAVEL and Congress Services Ltd

Κηφισιά, Αθήνα

• Τ/210-32.20.920

www.gss.gr

GS Travel Α.Ε.

Αθήνα

• Τ/210-37.16.300

www.gstravel.gr

HELLENIC TOURS S.A.

Αθήνα

• Τ/210-94.77.000

www.hellenicathens.gr

INVENTICS A.E.

• Τ/2310-474.400, Θεσσαλονίκη

• Τ/211-80.02.770, Αθήνα

• Τ/+44(0)-203.514.5450, Λονδίνο

www.medevents.gr

KOSMOS TRAVEL

Ηράκλειο, Κρήτη

• Τ/2810-336.000, 2810-221.580

www.kosmostravel.gr

LA GRECA D.M.C.

Αθήνα

• Τ/210-72.58.759,

  210-72.59.491-2

www.lagreca-dmc.com

Mideast Travel

Αθήνα

• Τ/211-21.18.888

www.mideast.com.gr

MYKONOS LUXURY TRAVEL

Μύκονος

• Τ/22890-78.112

www.mykonosluxurytravel.com

NOSTALGIA TRAVEL

Kως

• Τ/22420-27.531

www.nostalgia.gr

OMNICONGRESSES

Αθήνα

• Τ/210-21.32.084

www.omnicongresses.gr

PCO-CONVIN A.E.

Αθήνα, Θεσσαλονίκη

• Τ/210-68.33.600, Αθήνα

• Τ/2310-527.376, Θεσσαλονίκη

www.pco-convin.gr

Premium Congress and Social Events Solutions

Θεσσαλονίκη

• Τ/2310-226.250, 2310-219.407

www.premium-events.gr

Sbokos tours S.A., Destination Management Company

Ηράκλειο, Κρήτη

• Τ/2810-229.712 (εσ. 53)

www.conference.gr

Triaena Tours & Congress S.A.

• Τ/210-74.99.300, Αθήνα

• Τ/2310-238.326, Θεσσαλονίκη

• Τ/25510-40.417,

  Αλεξανδρούπολη

www.triaenacongress.gr

Vista Events

Αθήνα

• Τ/210-67.53.606

www.vistaevents.com

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή