Τσίπρας: Σηκώνουμε τεράστιο βάρος, να τηρήσουν όλοι τις δεσμεύσεις τους

Τσίπρας: Σηκώνουμε τεράστιο βάρος, να τηρήσουν όλοι τις δεσμεύσεις τους

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα σηκώνει τεράστιο βάρος αλλά τηρεί τις συμφωνίες και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ως προς το προσφυγικό και το ίδιο πρέπει να κάνουν όλοι, τόνισε ο πρωθυπουργός, που υποδέχτηκε τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ και της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η προσφυγική κρίση είναι ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ευρώπη και οι αριθμοί των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στο Αιγαίο είναι αμείλικτοι.  «Η Ελλάδα τηρεί τη συμφωνία και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και ότι όλοι θα πρέπει τηρήσουν τις δεσμεύσεις που επίσης έχουν αναλάβει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, χαρακτήρισε «ειλικρινή και γόνιμο» τον διάλογό του με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Καζνέβ είπε ότι η ΕΕ δεν μπορεί να αντέξει μέσα στο 2016 τις ίδιες ροές με εκείνες του 2015, επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι συζητήσεις με την Τουρκία για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. Ο γάλλος υπουργός αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη να στηριχθεί η Ελλάδα στη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος και στην ανάγκη να ενισχυθεί η FRONTEX. Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα ενισχυθεί με ειδικούς στον έλεγχο πλαστών εγγράφων.

Σε αποκλειστική, γραπτή συνέντευξή του στην «Κ», ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ υποστηρίζει ότι «η Ελλάδα οφείλει να κάνει όσα της αναλογούν» και ταυτόχρονα αποφεύγει να αποκλείσει κατηγορηματικά τον ενδεχόμενο αποκλεισμό της χώρας μας από τη Ζώνη Σένγκεν. «Δεν μου αρέσουν οι εικασίες» τονίζει όταν ερωτάται σχετικά. Καταλήγει, δε, ότι εκκρεμούν ακόμη σοβαρές δεσμεύσεις της χώρας μας, ειδικά όσον αφορά τη δημιουργία των hotspots.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή