Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

3' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Αρμένης»

Θεσσαλονίκη

Το θέατρο Αυλαία στη Θεσσαλονίκη (πλατεία ΧΑΝΘ) παρουσιάζει για λίγες παραστάσεις, έως τις 7 Φεβρουαρίου, το έργο της Χαράς Κοσεγιάν «Ο Αρμένης» με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη γενοκτονία των Αρμενίων. Δραματουργική επεξεργασία: Τάσος Μπλάτζιος. Σκηνοθετική επιμέλεια, σκηνικά: Τάνια Κίτσου. Ερμηνεία: Τάσος Μπλάτζιος, Βούλα Πελεκάνου και Καίτη Σαμαρά.

ΤΕΧΝΗ

Eργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας

Ναύπλιο

Με αφορμή τα 35 χρόνια λειτουργίας του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, παιδικά έργα τέχνης ταξιδεύουν για πρώτη φορά από τη Χαλκίδα στο Φουγάρο. Τα εγκαίνια θα γίνουν σήμερα από τις 12 το μεσημέρι έως τις 9 μ.μ. Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή θα πραγματοποιούνται μέσα στην έκθεση εργαστήρια για παιδιά με την καθοδήγηση των έμπειρων δασκάλων του Εργαστηρίου Τέχνης, και τις καθημερινές, επισκέψεις σχολείων και ξεναγήσεις.

ΟΜΙΛΙΑ

Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού

Θεσσαλονίκη

Την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου, στις 20.00, στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» διοργανώνεται διάλεξη της Αγγελικής Γιαννακίδου, ερευνήτριας και ιδρύτριας του Εθνολογικού Μουσείου Θράκης, με τίτλο «Η Θράκη και η διαχείριση του πολιτισμού της από το ΕΜΘ».

Η παραπάνω ομιλία εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Σωματείου των Φίλων του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του μουσείου. Αυτήν την περίοδο, το μουσείο φιλοξενεί την έκθεση «Μάχη με τον χρόνο, η συντήρηση των αρχαιοτήτων στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού», για την οποία προγραμματίζονται ειδικές ξεναγήσεις και κύκλος ομιλιών.

BΙΒΛΙΟ

Πρωινή γαλήνη

Θεσσαλονίκη

Ο Iανός και οι εκδόσεις Μεταίχμιο παρουσιάζουν το νέο μυθιστόρημα του Ηλία Μαγκλίνη, «Πρωινή γαλήνη», την Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 μ.μ., στο βιβλιοπωλείο Iανός (Αριστοτέλους 7). Με αφορμή το βιβλίο, ο Ηλίας Μαγκλίνης συνομιλεί

με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη και την επιμελήτρια του βιβλίου Ελένη Μπούρα. Θα προβληθεί οπτικοακουστικό υλικό και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και τον συγγραφέα.

ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

«Την Κυριακή έχουμε γάμο»

Ο δημοσιογράφος, χρονογράφος, μυθιστοριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Γιάννης Ξανθούλης είναι προσκεκλημένος του κέντρου λόγου και τέχνης «Διέξοδος», απόψε στις 8 μ.μ., στο ανώγειο του Ιστορικού Μουσείου της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου. Με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του τελευταίου μυθιστορήματός του, «Την Κυριακή έχουμε γάμο» (κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα), ο διακεκριμένος συγγραφέας με τον γνωστό πνευματώδη λόγο του θα μιλήσει για τη ζωή και το συνολικό του έργο.

ΡΟΔΟΣ

Η άγνωστη ιστορία ενός εθνικού θεσμού

Το Studium Generale, ο θεσμός ομιλιών που έχει καθιερώσει η Rhodes International Culture & Heritage Society (RICHeS), φιλοξενεί σήμερα (7 μ.μ.) στη Νέα Πτέρυγα Νεστορίδειου Μελάθρου, τον Κώστα Πασχαλίδη, δρ αρχαιολόγο, επιμελητή Αρχαιοτήτων Συλλογή Προϊστορικών, Αιγυπτιακών, Κυπριακών και Ανατολικών Αρχαιοτήτων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Το θέμα είναι «Το χρονικό της ανίδρυσης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και οι περιπέτειες των 134 χρόνων της λειτουργίας του». Πρόκειται για μια εξιστόρηση με πλούσιο και αδημοσίευτο υλικό.

ΠΑΤΡΑ

Περιοδεία του «Ηρθες και θα μείνεις»

Περιοδεία σε όλη την Ελλάδα ξεκινά η επιτυχημένη θεατρική παράσταση «Ηρθες και θα μείνεις» του Γρηγόρη Βαλτινού. Σήμερα Σάββατο (6 και 9 μ.μ.) και αύριο Κυριακή (9 μ.μ.) ανεβαίνει στο θέατρο Πάνθεον της Πάτρας. Δύο διαφορετικοί αλλά ταυτόχρονα και πολύ όμοιοι άνθρωποι συναντιόνται με επεισοδιακό τρόπο. Η αιώνια «μάχη των δύο φύλων» μεταφέρεται επί σκηνής από τον Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ζέτα Μακρυπούλια, μέσα από την κωμική πλευρά της, για να μας διασκεδάσει και να μας θυμίσει έντονα τη συνεχή ανάγκη αλλά και τον φόβο μας για αγάπη και έρωτα.

ΧΑΝΙΑ

«Λαμπεντούζα» από τη «Μνήμη»

Το έργο «Λαμπεντούζα» του Αντερς Λουστγκάρτεν, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Βιρβιδάκη, παρουσιάζει σε νέο κύκλο η Εταιρεία Θεάτρου «Μνήμη» στο Θέατρο Κυδωνία στα Χανιά από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 28/2, κάθε Παρασκευή και Σάββατο (9.30 μ.μ.) και Κυριακή (7.30 μ.μ.). Το «Λαμπεντούζα» είναι ένα επίκαιρο έργο με θέμα τη μετανάστευση, που έχει δημιουργήσει ήδη αίσθηση με το ανέβασμά του στο Λονδίνο. Μετάφραση Δημ. Κιούση, σκηνοθεσία Μιχ. Βιρβιδάκη, σκηνικά και κοστούμια Ξανθής Κόντου. Παίζουν οι Κατερίνα Μαντίλ και Μιχάλης Βιρβιδάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή