Κλειστά τα Τέμπη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής

Κλειστά τα Τέμπη μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής

5' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ επικρατεί από το μεσημέρι του Σαββάτου στα Τέμπη καθώς οι αγρότες σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο την στάση τους, έκλεισαν την Κοιλάδα για ένα 24ώρο. Στις προθέσεις τους είναι εν συνεχεία τα Τέμπη να ανοίξουν μόνο για λίγες ώρες και να κλείσουν εκ νέου.

Παράλληλα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ολοκληρωμένων προτάσεων που θα καταθέσουν προς συζήτηση και έχουν την προσοχή τους στραμμένη στην ερχόμενη Τρίτη, οπότε όπως ενημερώθηκαν, θα συνεδριάσει στην Βουλή διακομματική επιτροπή-αίτημα άλλωστε το οποίο είχαν οι ίδιοι θέσει- προκειμένου να εξετάσει τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Οι αγρότες σκοπεύουν να δώσουν το παρών στην συζήτηση αυτή, ενώ επιθυμούν εκτός από την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ξεκάθαρη θέση σχετικά με τα αιτήματα τους. Από την εξέλιξη της συγκεκριμένη συζήτησης θα εξαρτηθεί και η παραπέρα στάση που θα τηρήσουν.

Στο κείμενο που επεξεργάζονται και το οποίο απευθύνεται προς τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και κοινοποιείται προς τον πρόεδρο της Βουλής και τα κόμματα του Κοινοβουλίου περιλαμβάνονται συγκεκριμένες και λεπτομερείς προτάσεις για το ασφαλιστικό, το φορολογικό και το κόστος παραγωγής. Το κείμενο, ολοκληρωμένο αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός της ημέρας.

Να αναφερθεί επίσης ότι η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των μπλόκων ετοιμάζεται για την Κυριακάτικη πανελλαδική συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων στις 12 το μεσημέρι στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας, συνάντηση η οποία,επίσης, κρίνεται κρίσιμη καθώς στις προθέσεις των αγροτών είναι να αυξήσουν ακόμη περισσότερο τις επόμενες ημέρες τις πιέσεις προς την κυβέρνηση και, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει , σχετική ανακοίνωση της Πανελλαδικής των μπλόκων χθες, να μην αφήσουν την κυβέρνηση σε «χλωρό κλαρί».

Στη σύσκεψη της Κυριακής έχουν κληθεί εκπρόσωποι μπλόκων από όλη την χώρα από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπως τονίζουν οι διοργανωτές, καθώς το ζητούμενο είναι να υπάρξει γενικός συντονισμός δράσεων.

Κλειστή και η Αθηνών – Λαμίας

Αγρότες απέκλεισαν την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας σε 4 σημεία μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο είναι στο 90ό χιλιόμετρο στο ύψος της Θήβας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας. Οι αγρότες έχουν κλείσει και τους παράδρομους με συνέπεια από την περιοχή να μην περνά τίποτα.

Το δεύτερο μπλόκο στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας είναι στο 110 χλμ. στο ύψος του Κάστρου της Βοιωτίας,όπου οι αγρότες κλείνοντας στον κόμβο και τους παράδρομους δεν επιτρέπουν την διέλευση.

 

Το τρίτο μπλόκο των αγροτών είναι στο 140 χλμ.της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Αταλάντης, όπου θα παραμείνει κλειστός για 24 ώρες

Ακόμα οι αγρότες έκλεισαν τον εθνικό δρόμο στο 210 χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας στο ύψος της Ανθήλης και μαζί έχουν κλείσει και οι παράδρομοι και θα παραμείνουν κλειστοί μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι.

 

Στο παλαιό εθνικό δίκτυο για 24 ώρες μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και ενδεχόμενα να παραταθεί για 3 ώρες ακόμη είναι ο δρόμος από τους αγρότες στα όρια της Φθιώτιδας με τη Βοιωτίας στο ύψος του παλιού Λεβέντη. Ο ίδιος δρόμος με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία είναι κλειστός, επίσης,στο ύψος της Αμφίκλειας από μπλόκο που έχουν στήσει οι αγρότες και θα παραμέινει κλειστός για 24 ώρες.

Επίσης, στο δρόμο Λαμίας-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα οι αγρότες έχουν κλείσει το δρόμο σε δύο σημεία για 24 ώρες δηλαδή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Το πρώτο μπλόκο των αγροτών είναι στην πόλη του Δομοκού και το δεύτερο μπλόκο είναι 6 χλμ μετά στη θέση Δρούγος.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Αθήνα-Λαμία η τροχαία προσπαθεί να διοχετεύσει την κυκλοφορία μέσα από το επαρχιακό δίκτυο. Ωστόσο η κίνηση εξελίσσεται με τεράστια ταλαιπωρία. Στα 4 μπλόκα της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας οι αγρότες συζητούν ακόμη και το ενδεχόμενο να παρατείνουν τους αποκλεισμούς μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Κάτι τέτοιο όμως αναμένεται να αποφασιστεί την Κυριακή το πρωί στις συνελεύσεις τους.

Πώς διεξάγεται η κίνηση σε Δυτική Μακεδονία και Γιαννιτσά

Σε απόλυτη ταύτιση με την εικόνα που παρουσιάζεται στα υπόλοιπα αγροτικά μπλόκα της Ελλάδας, κινούνται η Δυτική Μακεδονία,ο Νομός Πιερίας και η περιοχή των Γιαννιτσών.

Στις 12.00 το μεσημέρι έκλεισαν για ένα 24ωρο τα τελωνεία Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια, όπως μας επισήμανε ο συντονιστής των εννέα μπλόκων της Δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μόσχος.

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα υπόλοιπα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 13.00-15.00 το μεσημέρι και 17.30-20.30, Νεάπολης Τσοτυλίου (24ωρο από τις 12 το μεσημέρι), στο Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά (24ωρο από τις 12 τον μεσημέρι), Αγία Κυριακή (13.00-16.00) και Δεσκάτη (13.00-15.00), ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης σήμερα θα γίνει αποκλεισμός 12.00-13.00.

Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, που έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και στην γέφυρα Αλεξιάδη (Νότια πλευρά Κατερίνης) θα γίνει 24ωρος αποκλεισμός από τις 12 το μεσημέρι σήμερα.

Στη Σερβικιά γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο κόμβος θα παραμείνει κλειστός από τις 10.30 το πρωί και για ένα δωδεκάωρο, όπως μας τόνισε ο επικεφαλής της συντονιστικής, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος.

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες του Εβρου

Μετά από διακοπή ενός 24ωρου των κινητοποιήσεών τους εξαιτίας των χθεσινών χιονοπτώσεων οι αγρότες του Έβρου επιστρέφουν σήμερα στα μπλόκα.Στο δήμο Ορεστιάδας κλειστός είναι ο κόμβος Καστανέων-Ριζίων (γέφυρα) και αποκλεισμένο το τελωνείο Ορμενίου από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ, ενώ τις ίδιες ώρες κλείνει και ο νότιος κόμβος Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο τελωνείο των Κήπων διακόπηκε εκ νέου από τις 12 το μεσημέρι και επ’ αόριστον η είσοδος και έξοδος των φορτηγών. Αύριο αντιπροσωπείες των αγροτών του Έβρου θα μεταβούν στη Νίκαια προκειμένου να συμμετέχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Συνεχίζονται και στα Χανιά οι κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται για μία ακόμα ημέρα στα Χανιά οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στους δρόμους με κύριο αίτημα την απόσυρση του σχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.

Η δυτική είσοδος της πόλης εξακολουθεί να είναι κλειστή στον κόμβο Κλαδισού με την κυκλοφορία των οχημάτων να γίνεται από παράπλευρους δρόμους.Στον Κλαδισό βρίσκονται αγρότες από τους αγροτικούς συλλόγους Πλατανιά Βουκολιών, Κισάμου και Σελίνου.

Στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια παραμένουν αγρότες και κτηνοτρόφοι μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας.Όπως έχουν αποφασίσει προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνης στη μία μετά το μεσημέρι και στις πέντε το απόγευμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή