Εκδήλωση για το προσφυγικό στην Τεχνόπολη

Εκδήλωση για το προσφυγικό στην Τεχνόπολη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκδήλωση με θέμα το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων από την 2470η Περιφέρεια Διεθνούς Ομίλου Ρόταρυ. Προσκεκλημένοι για να ενημερώσουν τα μέλη του ομίλου και τους προσκεκλημένους σχετικά με το πρόβλημα ήταν ο Δημαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης και ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Γρηγόρης Γρηγορόπουλος ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις συντονισμένες προσπάθειες όλων των Ροταριανών Ομίλων της Ευρώπης για την ενίσχυση των εθελοντών που βοηθούν τους πρόσφυγες στα ελληνικά νησιά. «Σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς ομίλους καταφέραμε να συγκεντρώσουμε εκατοντάδες  ρούχα, σκηνές και υπνόσακους τα οποία στείλαμε στην Λέσβο από την αρχή της κρίσης. Σήμερα επιχειρούμε να δημιουργήσουμε δύο μεγάλα κέντρα φιλοξενίας τα οποία σε συνεργασία με τους  τοπικούς φορείς θα φιλοξενούν εκατοντάδες νεοαφιχθέντες».

Ο κ. Κουρουμπλής ενημέρωσε τα μέλη του Ομίλου και τους προσκεκλημένους για τις δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση για την διαχείριση του προβλήματος. Αναφερόμενος στη πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους ομολόγους του από την Γαλλία και την Γερμανία τόνισε την ανάγκη να δοθεί άμεση ενίσχυση στην Ελλάδα για να διαχειριστεί το ζήτημα καθώς ξεπερνά τα όρια των δυνατοτήτων της. Επιπλέον άσκησε έντονη κριτική στους χειρισμούς των ευρωπαίων εταίρων λέγοντας ότι καθυστέρησαν σημαντικά να αντιληφθούν το μέγεθος και την κρισιμότητα της κατάστασης. Τέλος εκτίμησε ότι τα hotspots για τα οποία πιέζουν την χώρα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι θα έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου το αργότερο. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή