Φανατικοί ισλαμιστές και… φυσιολάτρες

Φανατικοί ισλαμιστές και… φυσιολάτρες

2' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι φανατικοί ισλαμιστές, εκτός από πιστοί στην ακραία ερμηνεία του Κορανίου και υπέρμαχοι της τζιχάντ, εμφανίζονται και λάτρεις… της φύσης. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκαν σε δύο περιπτώσεις συλλήψεων, τη μία στον Εβρο και την άλλη στην πύλη ορθόδοξου χριστιανικού μοναστηριού στο Κόσοβο. Ο 29χρονος Βόσνιος Μισράντ Μπεκτάσεβιτς και ο 20χρονος από την Υεμένη Αλ Χασάνι Αμερ, κάτοχοι και οι δύο σουηδικών διαβατηρίων, οι οποίοι πιάστηκαν στην Αλεξανδρούπολη, δήλωσαν φυσιολάτρες που ήθελαν να μεταβούν στο χωριό Πέπλο του Εβρου, λίγα μόλις μέτρα από τα σύνορα με την Τουρκία, για… τουρισμό.

Ο ηλεκτρονικός έλεγχος των στοιχείων έδειξε ότι τουλάχιστον ο Μπεκτάσεβιτς είναι φανατικός ισλαμιστής που είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε πολύχρονη κάθειρξη στο παρελθόν στη Βοσνία, για εμπλοκή σε τρομοκρατικές οργανώσεις και διασυνδέσεις με κορυφαία στελέχη της Αλ Κάιντα. Και επειδή η φύση δεν προίκισε το Πέπλο με φυσικές ομορφιές για να τις απολαύσουν οι νεαροί «μαχητές του Αλλάχ», όπως ισχυρίστηκαν στην πρώτη ανάκρισή τους από αστυνομικούς, οι Αρχές θεωρούν βέβαιο ότι σχεδίαζαν να περάσουν κρυφά στην Τουρκία από μονοπάτια που χρησιμοποιούν οι διακινητές στο ποτάμι, με τη βοήθεια συνεργών τους από την άλλη όχθη, και από εκεί να συνεχίσουν για τη Συρία ή το Ιράκ.

Επί του παρόντος κρατούνται ο μεν Βόσνιος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο δε Υεμένιος σε αυτές του Βόλου, όπου η ανάκρισή τους από ελληνικές και άλλες ξένες μυστικές υπηρεσίες, αρμόδιες για θέματα ισλαμιστικής τρομοκρατίας, θα συνεχιστεί, καθώς μάλιστα ο Μπεκτάσεβιτς θεωρείται άτομο με δράση και υψηλές γνωριμίες στον κόσμο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας.

Και οι Αλβανοί

Φυσιολάτρες δήλωσαν και τέσσερις Αλβανοί που πιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο οπλισμένοι με καλάσνικοφ, ένα πιστόλι και πολλές σφαίρες, και να περιφέρονται στην είσοδο της ιστορικής μονής Ντετάσνι στο Κόσοβο. Οι ίδιοι είπαν στους αστυνομικούς ότι αγαπούν τη φύση και ότι προορισμός του ήταν το ομώνυμο βουνό, όπου θα πήγαιναν για «πικνίκ» (!), χωρίς όμως να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για τον λόγο που βρέθηκαν οπλισμένοι στο μοναστήρι. Ο ηγούμενος της μονής, Σάββας, που υπήρξε μάρτυρας του επεισοδίου, δήλωσε ότι ένας εξ αυτών είχε την εμφάνιση φανατικού ισλαμιστή, με ξυρισμένο κεφάλι, μακριά γενειάδα και παντελόνι πάνω από τον αστράγαλο, ενώ η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ στο Βελιγράδι έκαναν ευθέως λόγο για απόπειρα τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές και μάλιστα υποστήριξαν πως τουλάχιστον ένας εκ των συλληφθέντων είχε πολεμήσει στη Συρία στο πλευρό του ISIS.

Τι άλλο κοινό έχουν οι συλληφθέντες; «Ανθησαν» στα φυτώρια του ισλαμιστικού φανατισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και του Κοσόβου που θεωρούνται σήμερα οι δύο, με τρίτη την Αλβανία, βαλκανικές πηγές τροφοδότησης του Ισλαμικού Κράτους και της Αλ Κάιντα με «μαχητές του Αλλάχ». Υπάρχουν ολόκληρα χωριά στη Βοσνία τα οποία εξουσιάζουν οι ακραίοι ισλαμιστές ενώ χιλιάδες τζαμιά στο τρίγωνο Βοσνίας-Κοσόβου-Αλβανίας παίζουν ρόλο φροντιστηρίου για μύηση στο εξτρεμιστικό Ισλάμ και υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τους 3.000 οι Βαλκάνιοι τζιχαντιστές που πολεμούν στα μέτωπα της Μέσης Ανατολής.

Οσον αφορά την Αλβανία, όπου από το καλοκαίρι δικάζονται τέσσερις φανατικοί ιμάμηδες για στρατολόγηση τζιχαντιστών, δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας Corriere Della Sera, με τίτλο «Η Αλβανία έχει μετατραπεί σε εργοδοτικό γραφείο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη», αναφέρει, επικαλούμενο έκθεση των ιταλικών μυστικών υπηρεσιών, ότι «η πραγματικότητα που ανησυχεί το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά κυρίως την Ιταλία, αφορά το γεγονός ότι στρατολόγοι του ISIS αναζητούν στην Αλβανία νέους, στους οποίους προσφέρουν 2.000 ευρώ τον μήνα για σημαντικά συμβόλαια…».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή