Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος: Ανήσυχος και ζωντανός μέχρι τα βαθιά του γεράματα

Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος: Ανήσυχος και ζωντανός μέχρι τα βαθιά του γεράματα

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος ήταν ένας εξαιρετικά ανήσυχος και ζωντανός άνθρωπος, μέχρι τα βαθιά του γεράματα. Παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις, ανησυχούσε επειδή έβλεπε την χώρα να ξεφεύγει από την ευρωπαϊκή  της τροχιά και ενδιαφερόταν πολύ για την παιδεία.

Η «Κ» έχασε ένα τακτικό της αρθρογράφο και επιστολογράφο. Κάθε δέκα μέρες, μέχρι πολύ πρόσφατα, έφτανε ένα φαξ στην εφημερίδα με τα χειρόγραφά του. Όταν τα πράγματα «ζορίζαν» τηλεφωνούσε για να μοιρασθεί την άποψη του μαζι μας ή να μας παροτρύνει να υιοθετήσουμε πιο μαχητική γραμμή σε κάποιο θέμα. Πάντοτε ήταν έτοιμος να διορθώσει ιστορικές ανακρίβειες.

Μέλος μιας γενιάς που τα έζησε όλα και τα έδωσε όλα στην πατρίδα, βαθύτατα πατριώτης και γνωστής της ιστορίας της , ο Δεσποτοπουλος θα μας λείψει σαν μια σοφή φωνή. Ήταν ένας μοναδικός Έλληνας που μπόρεσε μέχρι τα 103 του να έχει άποψη ενημερωμένη και μετρημένη για μια απίστευτη γκάμα θεμάτων. Θα λείψει γιατί το «είδος» έχει εκλείψει και γιατί η σχεδόν νεανική του ζωντάνια στα 103 ήταν παρήγορη συντρόφια στην δύσκολη περίοδο που περνάμε.»

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή