Στην Αθήνα η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ

Στην Αθήνα η επικεφαλής του Εποπτικού Μηχανισμού της ΕΚΤ

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναντήσεις με τους επόπτες της Τράπεζας της Ελλάδος και άλλους αξιωματούχους θα έχει η κ. Ντανιέλ Νουί, επικεφαλής του εποπτικού συμβουλίου του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) της ΕΚΤ που βρίσκεται στην Αθήνα.

Η κ. Νουί θα συζητήσει για την κατάσταση των τραπεζών μετά την ανακεφαλαιοποίηση, την ρευστότητα καθώς και το κρίσιμο ζήτημα των «κόκκινων» δανείων. Επίσης αναμένεται να συζητηθούν θέματα εταιρικής διακυβέρνησης αλλά και η κατάσταση στις μικρότερες, τις μη συστημικές, τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα οι διοικήσεις των τραπεζών βρέθηκαν στην Φρανκφούρτη και είχαν συναντήσεις με στελέχη του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. Στο επίκεντρο των συναντήσεων βρέθηκε το ζήτημα της εταιρικής διακυβέρνησης και της αξιολόγησης των διοικήσεων των τραπεζών σύμφωνα με το μνημόνιο. Σύμφωνα με ορισμένες πηγές αναπτύσσεται προβληματισμός στον SSM αλλά και την τρόικα για τα αυστηρά κριτήρια του νόμου σε ότι αφορά την αξιολόγηση των διοικητικών συμβουλίων των τραπεζών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή