Washington Post: Ελληνοκύπριος συνεργάτης του εκτελεστή του ISIS

Washington Post: Ελληνοκύπριος συνεργάτης του εκτελεστή του ISIS

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνοκυπριακής καταγωγής φαίνεται πως είναι ένα μέλος της ομάδας τρομοκρατών του διαβόητου δήμιου του Ισλαμικού Κράτους Τζιχάντι Τζον, ο οποίος σκοτώθηκε πρόσφατα, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Συρία.

Σύμφωνα με την «Washington Post», ο 32χρονος Αλεξάντα Κότεϊ, που κατά το ήμισυ κατάγεται από την Γκάνα και κατά το ήμισυ από την Κύπρο, αλλά μεγάλωσε στο δυτικό Λονδίνο, ταυτοποιήθηκε από τις βρετανικές και αμερικανικές υπηρεσίες ως το ένα από τα τέσσερα «Σκαθάρια»- παρατσούκλι που τους έδωσαν οι όμηροι, εξαιτίας της βρετανικής προφοράς τους- τα οποία ευθύνονται για τον αποκεφαλισμό 27 ομήρων.

Ο Κότεϊ φέρεται ότι ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή το 2009 και έκτοτε οι φίλοι του στο Λονδίνο έχουν χάσει τα ίχνη του. Ο 32χρονος μεγάλωσε σε μία οικογένεια που διατηρούσε ραφείο στο Σέφερντς Μπους του Λονδίνου, πολύ κοντά στη γειτονιά όπου ζούσε ο Τζιχάντι Τζον, κατά κόσμον Μοχάμεντ Εμγουαζί. Ήταν φανατικός υποστηρικτής της ποδοσφαιρικής ομάδας Queens Park Rangers και φαίνεται ότι ασπάστηκε το Ισλάμ στα 20 χρόνια του, αφού ερωτεύτηκε μία μουσουλμάνα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή