Ν. Βούτσης: «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών»

Ν. Βούτσης: «Δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών»

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «δεν είμαστε χομπίστες των εκλογών», ο κ. Ν. Βούτσης περισσότερο με την ιδιότητα του στελέχους της κυβερνώσας πλειοψηφίας παρά εκείνη του Προέδρου της Βουλής, επιχείρησε σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις στο Κοινοβούλιο να κλείσει την δημόσια συζήτηση που πυροδότησαν πρόσφατες τοποθετήσεις του κυβερνητικού εταίρου Π. Καμμένου περί ενδεχόμενων πρόωρων εκλογών.

Υπάρχει, είπε, πρόσφατη λαϊκή εντολή και η κυβέρνηση ακολουθεί το γνωστό οδικό χάρτη που περιλαμβάνει ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, την ψήφιση του ασφαλιστικού, την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος. Υπό αυτό το πρίσμα, εκτίμησε ότι τη στιγμή που θα έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο το επίμαχο κρίσιμο σχέδιο νόμου, το πολιτικό περιβάλλον δεν θα δημιουργεί την αίσθηση πιθανής αποσταθεροποίησης της κυβερνητικής συνοχής.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε, επίσης, ότι σε αυριανή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων θα καταβάλει την τελευταία προσπάθεια για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, επισημαίνοντας πως αν δεν καταστεί ούτε αυτή τη φορά να υπάρξει πλειοψηφία 4/5 για την επίτευξη του στόχου, θα ακολουθήσει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της κυβέρνησης, προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι διαδικασίες του διαγωνισμού για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών.

Τέλος, είπε πως ως την τελευταία στιγμή θα καταβάλλεται εκ μέρους της πολιτικής διεύθυνσης του Κοινοβουλίου προσπάθεια προκειμένου να ανταποκριθούν εκπρόσωποι των αγροτών στην πρόσκληση να συμμετέχουν στην αυριανή ειδική, έκτακτη συνεδρίαση της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Αν δεν υπάρξει ανταπόκριση, πάντως, κοινοβουλευτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι μπορεί η συνεδρίαση αυτή να μην πραγματοποιηθεί. Υπενθυμίζεται πως είναι προγραμματισμένη για τις 3 μ.μ. αύριο Τρίτη.

N.Δ.: «Χομπίστες στη διακυβέρνηση»

«Ο κ. Βούτσης, είπε ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι "χομπίστες των εκλογών". Δυστυχώς, είναι "χομπίστες" στη διακυβέρνηση του τόπου», απάντησε στον Πρόεδρο της Βουλής η Νέα Δημοκρατία, με ανακοίνωσή της.

«Ο ερασιτεχνισμός με τον οποίο αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση εξαιρετικά κρίσιμα ζητήματα, όπως το μεταναστευτικό – προσφυγικό, το επιβεβαιώνει», σημείωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή