Στο πλευρό των δικηγόρων τάσσονται δικαστές και εισαγγελείς

Στο πλευρό των δικηγόρων τάσσονται δικαστές και εισαγγελείς

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση για το προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο ασκούν οι δικαστές και οι εισαγγελείς, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό των δικηγόρων και των λοιπών κοινωνικών ομάδων. Το Δ.Σ. της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, με ομόφωνη ανακοίνωση ζητεί την απόσυρση του νομοσχεδίου, ενώ καταγγέλλει «την υποβάθμιση του δικηγορικού επαγγέλματος που έχει ως συνέπεια την εξαθλίωση, την οικονομική εξόντωση και εν τέλει την αναξιοπρεπή διαβίωση του συνόλου των δικηγόρων, γεγονός που πλήττει τον ίδιο τον θεσμό της Δικαιοσύνης».

Η Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει ότι «η νομοθέτηση καθ’ υπόδειξη των θεσμών υποβαθμίζει την ποιότητα απονομής της Δικαιοσύνης», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να παύσει να αποτελεί το οικονομικό πειραματόζωο της Ευρώπης». Τέλος, αναφερόμενη στους πολίτες σημειώνει ότι «η συντριπτική πλειοψηφία τους έχει ξεπεράσει τα όρια της αυτοθυσίας προς τον σκοπό της οικονομικής διάσωσης της χώρας, εντούτοις συνεχίζεται η επιβολή νέων μέτρων που πλήττουν τον πυρήνα της αξιοπρεπούς διαβίωσής τους».

Εν τω μεταξύ, διάλογο από μηδενική βάση για το ασφαλιστικό ζητούν οι επιστημονικοί φορείς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, εμμένοντας στην απόφασή τους για αποχή από τα καθήκοντά τους. Οπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, το προωθούμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο «είναι φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα και όχι ασφαλιστικού» και ζητούν εκτός από την απόσυρσή του να μην ενταχθούν στον ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Οι δικηγόροι παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου με πανελλαδική αποχή από τα καθήκοντά τους, ενώ και οι συμβολαιογράφοι θα απέχουν των καθηκόντων τους από σήμερα έως και την Πέμπτη 11/2. Λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων δεν θα γίνουν οι πλειστηριασμοί που έχουν προγραμματιστεί για αύριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή