Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Θα υπήρχε ο Θερβάντες χωρίς τον Θουκυδίδη ή ο Κάφκα χωρίς τον Ομηρο; Με αφορμή το βιβλίο του «Βερονάλ» για τη ζωή του Ιωάννη Συκουτρή, ο συγγραφέας Τάκης Θεοδωρόπουλος θα συζητήσει με το κοινό στη Λέσχη Ανάγνωσης του Πολυχώρου Μεταίχμιο (Ιπποκράτους 118) στις 7 μ.μ. για την αξία της κλασικής παιδείας στις μέρες μας.

• Το κουαρτέτο Qua’SH «ανιχνεύει» τις μουσικές συγγένειες ανάμεσα στον Μάνο Χατζιδάκι και τους Μάικλ Κάμεν, Νίκολα Πιοβάνι και Ρενέ Ομπρί, με πιάνο, κανονάκι, μπαγιάν και κοντραμπάσο, στο Θέατρο Πόρτα (Μεσογείων 59) στις 9.15 μ.μ.

• Τελευταία παράσταση για τη «Μαζώχτρα» του Αργύρη Εφταλιώτη σε σκηνοθεσία του Κώστα Παπαντωνίου στο θέατρο Μικρό Γκλόρια (Ιπποκράτους 7) στις 9.15 μ.μ.

• Το βιβλίο του Οδυσσέα Ιωάννου «Το νερό να γίνεις» (εκδόσεις Πατάκη) παρουσιάζεται στον Ιανό (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ. από τον τραγουδοποιό Φοίβο Δεληβοριά, τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου και τον συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο.

• Εγκαινιάζεται η ατομική εικαστική έκθεση του Κώστα Ευαγγελάτου «Αισθητικές και θεωρητικές καταθέσεις» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29) στις 7.30 μ.μ.

• «Το βιβλίο της βροχής» του συγγραφέα Αλέξη Σταμάτη παρουσιάζεται στο Φίλιον (Σκουφά 34) στις 8 μ.μ. από τον συγγραφέα Δημήτρη Φύσσα.

• Χίλια κόκκινα μπαλόνια περιμένουν τους επισκέπτες στην έκθεση «School of the future» της εικαστικού Candy Chang στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Συγγρού 107) έως τις 6 Μαρτίου.

• Ο μαθηματικός και συγγραφέας Τεύκρος Μιχαηλίδης θα είναι ο αποψινός καλεσμένος της παράστασης «QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν» στο Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Πειραιώς 206) στις 8.30 μ.μ.

• Το βιβλίο  «Οι 7 νάνοι του Αουσβιτς» των Γεχούντα Κόρεν και Εϊλάτ Νεγκέβ παρουσιάζεται στον Ιανό (Αριστοτέλους 9) της Θεσσαλονίκης από τους συγγραφείς Γιώργο Σκαμπαρδώνη και Αθηνά Τερζή, παρουσία των συγγραφέων.

• Φιλανθρωπική συναυλία με ελληνικά και βραζιλιάνικα τραγούδια διοργανώνει ο Σύλλογος Φίλων της Εστίας «Μήνυμα Αγάπης» στο Σπίτι της Κύπρου (Ξενοφώντος 2), στις 8 μ.μ., με τη μουσικό Κατερίνα Πολέμη. Τα έσοδα θα διατεθούν στο σωματείο «Εστία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή