Σκληρή στάση για να σπάσει το απόστημα

Σκληρή στάση για να σπάσει το απόστημα

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καζάνι που βράζει ο Παναθηναϊκός, ετοιμάζεται για μετωπική αντεπίθεση τόσο κατά της Πολιτείας όσο και κατά των θεσμικών οργάνων του ποδοσφαίρου, με στόχο όχι τις εντυπώσεις, αλλά να σπάσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα το απόστημα που έχει μολύνει τον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα και το έδειξε αυτό με τον τρόπο που αντέδρασε στη διαιτησία του Μάνταλου στην εντός έδρας ήττα του Παναθηναϊκού από τη Skoda Ξάνθη. Κι αν τα όσα είπε «on camera» με σκληρό και ευθύ λόγο μετά το τέλος του αγώνα δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο για τον ίδιο, σίγουρα είναι πρωτοφανής για τον χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία του η ενέργειά του να πάει στ’ αποδυτήρια των διαιτητών και να διαμαρτυρηθεί με πολύ έντονο τρόπο στον κ. Μάνταλο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, μάλιστα, θεωρεί ότι η αναφορά του περιστατικού στο φύλλο αγώνα είναι κάτι περισσότερο από την πιθανότητα βαριάς τιμωρίας του. Είναι άλλη μία ευκαιρία να φέρει το θέμα της εγκληματικής οργάνωσης στην επιφάνεια και να πιέσει για άμεση απονομή δικαιοσύνης.

Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού έχει μπει για μια ακόμη φορά ο Αστέρας Τρίπολης, για τον ρόλο του οποίου έκανε ευθεία αναφορά ο κ. Αλαφούζος στο τέλος του αγώνα. Η απάντηση της αρκαδικής ΠΑΕ ήλθε σε σκληρό ύφος την επόμενη ημέρα, αλλά η ανταπάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν ακόμα σκληρότερη μέσω μιας ανακοίνωσης-καταγγελίας, η οποία κοινοποιήθηκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, Στ. Κοντονή, στον αθλητικό εισαγγελέα, Κων. Σιμιτζόγλου και στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Στην ανακοίνωση αυτή, γίνεται περιληπτική αναφορά στο τελεσίδικο και αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών κατά του ενός εκ των δύο ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Δημ. Μπάκου και του προέδρου του, Γ. Μποροβήλου, οι οποίοι στις 15 Απριλίου θα δικασθούν για δωροδοκία, δωροληψία, αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα και παράνομου στοιχηματισμού, για τα παιχνίδια Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρ. (27/2/11), Αστέρας Τρ. – Ολυμπιακός Βόλου (12/3/11), Αστέρας Τρ. – Πανθρακικός (28/3/10), Καβάλα – Αστέρας Τρ. (6/3/11) και Αστέρας Τρ. – Κέρκυρα (19/2/11).

Σκληρή στάση κράτησε και η «Παναθηναϊκή Συμμαχία». Με ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «εντεταλμένο διαιτητή που είχε στόχο να προκαλέσει διακοπή του αγώνα εις βάρος του Παναθηναϊκού», για τον διαιτητή Δημητρόπουλο που «προστάτεψε προκλητικά τον Ολυμπιακό» στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, για «πρωτάθλημα παρωδία», για ευθύνες της κυβέρνησης και για μέλη του υποκόσμου που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, με σαφή αναφορά στην αγανάκτηση των οπαδών του Παναθηναϊκού. Ανακοίνωση εξέδωσε και ο Ερασιτέχνης όχι όμως με… πολεμικό περιεχόμενο, αλλά για να ευχαριστήσει τον Γιάννη Αλαφούζο για τη χορηγία στη «μάνα του λόχου» ενός ποσού που αναμένεται να φτάσει τις 300 χιλ. ευρώ μέσα στο έτος!

• Ο Μπεργκ έβγαλε όλο το πρόγραμμα χωρίς ενοχλήσεις και θα είναι στη διάθεση του Στραματσόνι για τον αυριανό (19.30) αγώνα ρεβάνς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πιθανή είναι η επιστροφή και του Τελάντερ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή