Φιλίππου: 93 χρόνια μαγειρευτά

Φιλίππου: 93 χρόνια μαγειρευτά

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Θέση: Ξενοκράτους, κέντρο αλλά και απόκεντρο στο Κολωνάκι.

Η ατμόσφαιρα:  Ζεστή και φιλική, παλιάς ταβέρνας, όχι αυτή της λαδόκολλας αλλά του κολλαριστού άσπρου τραπεζομάντηλου και του στρωμένου τραπεζιού. Στον τοίχο παλιές φωτογραφίες από τον καιρό που ο Φιλίππου ήταν ταβερνάκι με βαρέλια και χώμα κάτω, και από τους διασήμους θαμώνες του μαγαζιού.

Φιλίππου: 93 χρόνια μαγειρευτά-1

Το μενού:  Στον Φιλίππου θα φάμε τα γνωστά και μη εξαιρετέα πιάτα που έφτιαχνε η μανούλα μας στο σπίτι. Δεν θα μάς μείνουν αξέχαστα, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι τα πιάτα που θυμόμαστε ανέκαθεν. Θα βρείτε τα πάντα, ό,τι περιμένετε να φάτε σε μια κλασική ελληνική ταβέρνα, από χταποδάκι ξιδάτο και ταραμομελιτζανοσαλάτες ώς χοιρινό λεμονάτο στον φούρνο. Ξεκινήσαμε με χόρτα βραστά, χταποδάκι ξιδάτο και γίγαντες Πρεσπών. Και τα τρία νόστιμα, φρεσκομαγειρεμένα με σωστό ελαιόλαδο. Ως κύριο δοκιμάσαμε τα γιουβαρλάκια, με αυγολέμονο δεμένο με αλεύρι. Αναγκαίο κακό για ένα πιάτο εστιατορίου. Πήραμε ακόμη ένα χοιρινό λεμονάτο και κρασί λευκό.

Μάς κέρασαν (όπως πάντα το γλυκό). Όλα ήταν αυτό που περιμέναμε, πιάτα της «μαμάς».  Αν πάτε ψάχνοντας για υψηλή μαγειρική ή «δημιουργική κουζίνα» θα φύγετε απογοητευμένοι. Αν πάτε να φάτε ένα φαγητό απλό, μία σαλάτα και μια πίτα, με φρέσκα υλικά και «κλασικά» μαγειρεμένα, τότε θα φύγετε πολύ ικανοποιημένοι. Αν μάλιστα λάβετε υπ’ όψιν σας το λεγόμενο «value for money», τότε θα φύγετε ευτυχείς, καθώς στον Φιλίππου το άτομο χορταίνει άνετα με 15-17 ευρώ.

Φιλίππου: 93 χρόνια μαγειρευτά-2

Η κάβα: Χύμα κρασί Ροδίτης και Σαββατιανό το λευκό, και  Merlot το κόκκινο, τόσο καλό που αποτελεί το 85% της κατανάλωσης, κάποια καλά ελληνικά εμφιαλωμένα, μπίρες, και το «απαραίτητο» μεσημεριανό ουζάκι.

Ο λογαριασμός: 15-17 ευρώ το άτομο. Εμείς πληρώσαμε 34 ευρώ για σαλάτα, δύο πρώτα, δύο κύρια πιάτα και κρασί.

Επίπλέον πληροφορίες: Το πάρκινγκ δύσκολο αλλά όχι αδύνατο στη γειτονιά. Ωράριο: Μεσημέρι-βράδυ ανοικτό καθημερινά, 13.00-17.00 και 20.00-24.00. Σάββατο μεσημέρι: 13.00-17.00, Κυριακή κλειστά.

Φιλίππου

Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι,

Τηλ. 210 72 16 369 και 210 72 31 742

Περισσότερα εστιατόρια στο www.gastronomos.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή