Δεν πάνε στην Βουλή οι αγρότες, αναβάλλεται η συνεδρίαση

Δεν πάνε στην Βουλή οι αγρότες, αναβάλλεται η συνεδρίαση

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άρνηση των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα να ανταποκριθούν σε αιφνιδιαστική πρόσκληση της Βουλής για διάλογο επί των θεμάτων τους, σε έκτακτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής, συνιστά ακόμη ένα βήμα δηλωτικό των διαθέσεών τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Η πρόσκληση αποφασίστηκε ν’ αποσταλεί το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής και προσδιορίστηκε χρονικά για σήμερα Τρίτη μεσημέρι. Οπως ανέφερε νωρίτερα σήμερα η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου Χαρά Καφαντάρη, εστάλησαν είκοσι προσκλήσεις και υπήρξε μόνο μία απάντηση περί την πιθανότητα αγρότης να ανταποκριθεί. Οι υπόλοιποι δηλώθηκε ότι είτε είχαν κλειστά κινητά τηλέφωνα, είτε αρνήθηκαν την πρόσκληση.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως επιπλέον αποτέλεσμα – πέραν, δηλαδή, της ματαίωσης της προγραμματισθείσας συνεδρίασης-  να ανοίξει εκ νέου ένας σύντομος κύκλος επιθέσεων κατά της κυβέρνησης από την αντιπολίτευση, με την ευκαιρία συνεδρίασης της προαναφερόμενης Επιτροπής, για άλλο ζήτημα.

Οι κ. Θ.Καράογλου και Ν.Μηταράκης (ΝΔ) εξέφρασαν προβληματισμό και ενστάσεις αναφορικά με την επιλογή των αποδεκτών της σχετικής πρόσκλησης, ενώ από την πλευρά του ο κ. Μ. Τζελέπης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία της Επιτροπής άργησε να εκδηλωθεί.

Για «προσχηματικό διάλογο» έκανε λόγο ο κ. Μ. Συντυχάκης (ΚΚΕ), με τον κ. Γ. Αμυρά (Ποτάμι) να αντιπροτείνει να πάει αντιπροσωπεία της Επιτροπής της Βουλής στα μπλόκα. Η πρόταση απερρίφθη.

Επικριτικός των κυβερνητικών χειρισμών εμφανίστηκε ο κ. Αν.Μεγαλομύστακας (Εν. Κεντρώων), ενώ ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το μάτι των αγροτών γυαλίζει», υιοθετώντας το αίτημά τους για διάλογο «από μηδενική βάση».

Κλείνοντας τη συζήτηση η κυρία Καφαντάρη ανέφερε ότι η πρόσκληση από την Επιτροπή προς τους αγρότες παραμένει ανοιχτή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή