Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Από σήμερα μέχρι την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου παρουσιάζονται οι τελευταίες παραστάσεις του Ριχάρδου Γ΄, στην Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου (Αγ. Κωνσταντίνου 22-24) στις 8 μ.μ., σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά.

• Το ντοκιμαντέρ «Πώς μίσησα τα μαθηματικά» παρουσιάζει στις 8 μ.μ. το CineDoc σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών (Σινά 31) και έπειτα θα ακολουθήσει συζήτηση με τους μαθηματικούς Τεύκρο Μιχαηλίδη και Αρη Μαυρομμάτη.

• Ο The Boy θα χρωματίζει μουσικά τις Τετάρτες στο BIOS.TESLA (Πειραιώς 84) έως τις 2 Μαρτίου, στο πλαίσιο του Acoustic Room μαζί με το σχήμα «Κτίρια τη νύχτα».

• Αφιέρωμα στον ποιητή Νίκο Εγγονόπουλο διοργανώνει το Ιδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» (Τ.Σινοπούλου 22) με τον ποιητή Γιώργο Χουλιαρά.

• Ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός συνομιλεί με τον Νίκο Θρασυβούλου για την τέχνη, την κοινωνία και τη ζωή στο πλαίσιο των συναντήσεων στο καφέ του Ιανού (Σταδίου 24) στις 8.30 μ.μ.

• Το βιβλίο του Δημήτρη Κωστόπουλου «Ο φονέας και ο φονιάς» (εκδόσεις Κέδρος) παρουσιάζεται στο Πνευματικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» (Δημαρχείου 17 & Κουντουριώτη) από τον δημοσιογράφο Μπάμπη Χριστόγλου και τον συγγραφέα Γιάννη Ράγκο.

• Εγκαινιάζεται η φωτογραφική έκθεση «Στο περιθώριο του πολέμου: Η Θεσσαλονίκη της Κατοχής (1941-1944)» από τη συλλογή του Βύρωνα Μήτου στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (Λ. Στρατού 2) στις 8 μ.μ.

• Ο Mr. Bachata και οι Los Mafiosos υπόσχονται κέφι και χορό στο El Convento del Arte (Βιργινίας Μπενάκη 7) στις 10 μ.μ.

• Μέσα στο εντυπωσιακό κουφάρι ενός πλοίου συντίθεται η έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας», που παρουσιάζεται από σήμερα στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254) με φωτογραφικό υλικό και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

• Συνεχίζεται η έκθεση «Drops of Breath» στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (Σπάτα), η οποία αποτυπώνει μέσα από υποβρύχιες φωτογραφίες σε μεγάλο μέγεθος και βίντεο την πρώτη υποβρύχια παράσταση χορού που δόθηκε παγκοσμίως στο Ακρωτήριο του Σουνίου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή