Ντεμιρτάς κατά Αγκυρας για «σφαγή» στην Τσιζρέ

Ντεμιρτάς κατά Αγκυρας για «σφαγή» στην Τσιζρέ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΚΥΡΑ. Για «σφαγή» στην πόλη Τσιζρέ κατηγόρησε την Αγκυρα ο επικεφαλής του φιλοκουρδικού Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP) Σελαχατίν Ντεμιρτάς, ύστερα από αναφορές του Τύπου, που έκαναν λόγο για τον θάνατο δεκάδων αμάχων κατά τη διάρκεια ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης με στόχο μαχητές του PKK στην πόλη αυτή της ΝΑ Τουρκίας.

Στο Τσιζρέ έχει επιβληθεί στρατιωτικός νόμος εδώ και ενάμιση μήνα, ενώ σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο τουρκικός στρατός πραγματοποίησε την Κυριακή έφοδο σε κτίριο κατοικιών της πόλης, σκοτώνοντας 60 τραυματίες, που είχαν καταφύγει σε αυτό, εδώ και μία εβδομάδα. «Διέπραξαν σφαγή στο Τσιζρέ και δεν θέλουν αυτό να μαθευτεί» είπε ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς, μιλώντας σε σύσκεψη βουλευτών του κόμματός του.

Τους ισχυρισμούς του Τύπου απέρριψε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, επιμένοντας ότι ο στρατός έχει ως στόχους μόνο «τρομοκράτες» και ότι οι στρατιώτες «καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες να μην προκαλούν θύματα μεταξύ των αμάχων».

Κούρδοι βουλευτές, όμως, υποστηρίζουν ότι στο υπόγειο του κτιρίου κατοικιών στη συνοικία Τσουντί του Τσιζρέ βρίσκονταν δεκάδες τραυματίες και ότι άνδρες του τουρκικού στρατού εμπόδισαν ασθενοφόρα να προσεγγίσουν στο σημείο. Ο κ. Ντεμιρτάς είπε ότι 70 με 90 άνθρωποι είχαν καταφύγει στο συγκεκριμένο υπόγειο, καθώς και σε κάποια γειτονικά κτίρια, τα οποία αντιμετώπισαν σφυροκόπημα όλμων από τον στρατό.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή