Ποτάμι: Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές

Ποτάμι: Δεν πρέπει να γίνουν εκλογές

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Το Ποτάμι θα εξακολουθήσει να λέει την αλήθεια για όσα πρέπει να γίνουν στη χώρα ακόμη και κι αν αυτή μας στοιχίσει στα εκλογικά μας ποσοστά, επειδή συχνά όσα προτείνουμε ακούγονται δυσάρεστα. Αυτό ήταν το ρεζουμέ της συνέντευξης που παραχώρησε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης (Mega), ο οποίος επιδιώκοντας να εμφανίσει το κόμμα του ως απαραίτητο πολιτικό παίκτη, δεν περιορίστηκε να ασκήσει κριτική μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στη Ν.Δ.

«Είδα ότι ο κ. Μητσοτάκης μετά την εκλογή του δειλιάζει να πει ότι χρειάζεται ρήξη με το βαθύ κομματικό κράτος. Διάβασα σε μια συνέντευξή του να μιλάει για αξιολόγηση στο Δημόσιο, αποφεύγοντας να ομολογήσει ότι χρειάζονται και απολύσεις. Εμείς λέμε ότι μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης πρέπει να φύγει κόσμος από το Δημόσιο», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, και για μια ακόμη φορά επανέλαβε την πρότασή του για την ανάγκη σχηματισμού μιας άλλης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. «Εκλογές δεν πρέπει να γίνουν και νομίζω το έχουν συνειδητοποιήσει όλοι ότι θα είναι η τελευταία πράξη του δράματος. Η κυβέρνηση πρέπει να λύσει το θέμα των αγροτών και των προσφύγων και να βρει βιώσιμες λύσεις στην οικονομία, διότι αν δεν έχει καταρρεύσει η ίδια, έχει ήδη καταρρεύσει η ιστορία της» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και εισηγήθηκε ένα ολιγομελές υπουργικό σχήμα που θα θέσει 10 προτεραιότητες, το οποίο θα τύχει υπερκομματικής στήριξης χωρίς όμως τους συμβιβασμούς μιας οικουμενικής κυβέρνησης.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης κατήγγειλε την κυβέρνηση και για πλήρη απουσία αναπτυξιακού σχεδίου. «Οι επενδυτές δεν θα έρθουν με ταξίδια στο Λονδίνο που κάνουν κάποια κυβερνητικά στελέχη, δήθεν για να πείσουν κάποιους ανθρώπους. Επενδύσεις θα έρθουν μόνο με ένα σταθερό οικονομικό περιβάλλον» τόνισε και πρόσθεσε ότι ακριβώς επειδή η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο αναγκάζεται να λάβει μέτρα στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό για να καλύψει τις μαύρες τρύπες που η ίδια δημιούργησε.

Με αφορμή, τέλος, την είδηση ότι μάλλον θα δοθούν 4 τηλεοπτικές άδειες, το Ποτάμι κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα για να πάρει εκείνη τη σχετική απόφαση, ενώ με άκρως ειρωνική διάθεση οι συνεργάτες του κ. Θεοδωράκη υποστήριζαν ότι «με τη νοοτροπία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ήταν αρκετά και δύο κανάλια για τους κομματικούς τους φίλους – επιχειρηματίες, αλλά προφανώς αποφάσισαν τέσσερα γιατί έχουν συνυπολογίσει και τους δυο Τούρκους στους οποίους έχει υποσχεθεί κανάλια ο κ. Τσίπρας».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή