Εκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για τα τρακτέρ

Εκτακτα μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ. για τα τρακτέρ

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκτακτο σχέδιο για να αποτραπεί πιθανή μετακίνηση αγροτικών μηχανημάτων από την περιφέρεια στο κέντρο της Αθήνας έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία, μετά την απόφαση των αγροτών να πραγματοποιήσουν την Παρασκευή πορεία με τα τρακτέρ τους στην πλατεία Συντάγματος.

Με βάση το επιχειρησιακό σχέδιο της ΓΑΔΑ, θα δημιουργηθούν τρεις ζώνες ελέγχων: η πρώτη στις εισόδους του νομού Αττικής, η δεύτερη περιμετρικά του Λεκανοπεδίου και η τρίτη και τελευταία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Στόχος των αστυνομικών είναι να εμποδίσουν αγρότες από όμορους νομούς να μπουν με τα τρακτέρ τους στην Αττική και ταυτόχρονα, να αποτρέψουν το ενδεχόμενο διαδηλωτές από τα μπλόκα της Αττικής να κινηθούν αιφνιδιαστικά με τα αγροτικά μηχανήματά τους προς το κέντρο της Αθήνας.

Ετσι, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει αστυνομικούς φραγμούς στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, το Παλατάκι Χαϊδαρίου, τον Αλιμο, τον Σταυρό Αγ. Παρασκευής, τον κόμβο Κατεχάκη, ενώ έλεγχοι προβλέπονται και στο λιμάνι του Πειραιά για το ενδεχόμενο αγρότες –κυρίως από την Κρήτη– να επιχειρήσουν να μεταφέρουν με πλοία τα τρακτέρ τους στην Αττική.

Στα έκτακτα μέτρα θα μετάσχουν αστυνομικοί της Τροχαίας αλλά και των ΜΑΤ για τον φόβο επεισοδίων. Ειδική πρόβλεψη υπάρχει και για τη στάθμευση των πούλμαν και ημιφορτηγών με τα οποία οι αγρότες θα έρθουν στην πρωτεύουσα: θα σταθμεύουν κατά μήκος της λεωφόρου Αθηνών και σε χώρο κοντά στο κλειστό του Τάε Κβον Ντο, στο Π. Φάληρο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ενδεικτικό της ανησυχίας που επικρατεί στη ΓΑΔΑ τις τελευταίες μέρες, είναι ότι υπάρχουν σκέψεις για ανασύσταση της ομάδας «Δ» που είχε καταργηθεί πρόσφατα με απόφαση του υπουργού, Ν. Τόσκα.

Ειδικότερα, αστυνομικοί που υπηρετούσαν στην ομάδα στο παρελθόν και πλέον έχουν ενταχθεί στα ΜΑΤ, ειδοποιήθηκαν ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα Δ με στόχο να αστυνομεύσει την περιοχή των Εξαρχείων τις ημέρες των κινητοποιήσεων των αγροτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή