Ναυάγησαν οι επαφές Lamda – Grivalia

Ναυάγησαν οι επαφές Lamda – Grivalia

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς αποτέλεσμα ήταν οι συζητήσεις των τελευταίων μηνών αναφορικά με την απόκτηση των τριών εμπορικών κέντρων (The Mall Athens, Mediterranean Cosmos και Golden Hall) της Lamda Development από την Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (πρώην Eurobank Properties ΑΕΕΑΠ), όπως ενημέρωσε χθες η διοίκηση της τελευταίας με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, οι δύο όμιλοι δεν κατόρθωσαν να καταλήξουν σε συμφωνία για την εξαγορά των εμπορικών κέντρων. Με τον τρόπο αυτό, το ζήτημα τουλάχιστον από την πλευρά της Grivalia Properties φαίνεται να μπαίνει στο «χρονοντούλαπο». Υπενθυμίζεται ότι οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις τους τελευταίους μήνες, οι οποίες μάλιστα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες της «Κ», συνεχίζονταν τουλάχιστον μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας.

Εφόσον υπήρχε συμφωνία, θα επρόκειτο για την υψηλότερης αξίας συναλλαγή στην εγχώρια αγορά ακινήτων, δεδομένου ότι η αποτίμηση των τριών εμπορικών κέντρων της Lamda Development διαμορφώνεται σε περίπου 510 εκατ. ευρώ, με τη συμμετοχή της Lamda Development να υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 400 εκατ. ευρώ, καθώς το 50% του The Mall Athens βρίσκεται υπό τον έλεγχο της HSBC. Ειδικότερα, το The Mall σήμερα αξίζει 194,6 εκατ. ευρώ, ενώ η εύλογη αξία του Golden Hall διαμορφώνεται σε σχεδόν 170 εκατ. ευρώ και του Mediterannean Cosmos της Θεσσαλονίκης σε 145 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο απόγειο της αγοράς ακινήτων τα εν λόγω ακίνητα είχαν φτάσει σε αξία τα 664,5 εκατ. ευρώ, προτού υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών της οικονομικής κρίσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή