Γαλλία: Σώοι βρέθηκαν οι 7 Ισπανοί σπηλαιολόγοι

Γαλλία: Σώοι βρέθηκαν οι 7 Ισπανοί σπηλαιολόγοι

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς, αν και εξαντλημένοι, σε βάθος 300 μέτρων οι 7 Ισπανοί σπηλαιολόγοι που είχαν παγιδευτεί από το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, σε ένα σπήλαιο στη νοτιοδυτική Γαλλία, στο Εράν, στους πρόποδες των Πυρηναίων, όπου έχουν σημειωθεί πλημμύρες τις τελευταίες ημέρες, ανακοίνωσε η γαλλική χωροφυλακή.

«Εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια της γης σε βάθος 300 μέτρων, αλλά είναι ζωντανοί αν και εξαντλημένοι», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Είναι όλοι σώοι και αβλαβείς, αλλά κουρασμένοι», δήλωσε παράλληλα ο τοπικός αξιωματούχος Φρεντερίκ Ρoζ. "Τους οδηγούν σε ασφαλή περιοχή για να μπορέσουν στη συνέχεια να τους ανεβάσουν" στην επιφάνεια, πρόσθεσε.

Οι σπηλαιολόγοι παγιδεύτηκαν λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων μετά τις ισχυρές βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην περιοχή.

Από μια ομάδα συνολικά 15 σπηλαιολόγων που μετείχε στην υπόγεια αυτή αποστολή, οι 8 κατάφεραν να βγουν στην επιφάνεια της γης και να ενημερώσουν την τοπική χωροφυλακή γύρω στις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδος).

Οι σπηλαιολόγοι που αγνοούνταν αναμενόταν να έχουν φτάσει στην έξοδο του σπηλαίου το βράδυ της Τρίτης γύρω στις 20:00 τοπική ώρα (21:00 ώρα Ελλάδος)., ωστόσο επειδή δεν εμφανίστηκαν, οι αρχές σήμαναν συναγερμό τη νύχτα.

Ιδιαίτερη ανησυχία είχε προκληθεί από το γεγονός ότι με τους 7 που είχαν παγιδευτεί δεν είχε καταστεί δυνατό να υπάρξει επικοινωνία μέχρι σήμερα το πρωί στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος).

Η ομάδα αυτή παγιδεύτηκε στο σπήλαιο Μιλ, στην κοινότητα Εράν, η οποία βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τουλούζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή