Στο μενού είχε και ναρκωτικά

Στο μενού είχε και ναρκωτικά

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι συγκαταλέγεται μεταξύ των κατηγορουμένων για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής. Μέχρι αργά χθες, διέφευγε τη σύλληψη και ανεζητείτο προκειμένου να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου. Από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες προκύπτει ότι διακινούσε μικροποσότητες ναρκωτικών σε ευρύ κύκλο φίλων και γνωστών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά εννέα άτομα, πέντε Αλβανοί και τέσσερις Ελληνες, ενώ πλην του γνωστού εστιάτορα ανεζητείτο για να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου ακόμα ένα άτομο.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι συγκροτούσαν δύο υποομάδες που εισήγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν –μεταξύ άλλων– σε κοσμικούς κύκλους της Αθήνας. Την ομάδα των αλλοδαπών συγκροτούσαν, κατά πληροφορίες, άτομα νεαρής ηλικίας. Εισήγαν τα ναρκωτικά από την Αλβανία και επεδίωκαν να ελέγξουν άμεσα μέρος της διακίνησης στην Αττική. Αντίστοιχα, η ομάδα των Ελλήνων είχε πιο ενεργό ρόλο στη διακίνηση των απαγορευμένων ουσιών. Συνδετικός κρίκος μεταξύ των δύο ομάδων φέρεται να ήταν Αλβανός υπήκοος στον οποίο η αστυνομία αποδίδει ρόλο «μεταφορέα».

Στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατασχέθηκαν 21 κιλά χασίς, μισό κιλό κατεργασμένης κάνναβης, 150 γραμμάρια κοκαΐνης, ποσότητες MDMA κ.ά. Επιπλέον, αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων ένα πιστόλι Τοκάρεφ, σφαίρες, 30.000 ευρώ και πέντε ζυγαριές ακριβείας.

Εκτός των 11 κατηγορουμένων για συμμετοχή στα δύο κυκλώματα, στη δικογραφία αναφέρονται τα ονόματα 50 και πλέον ατόμων που στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες από τα μέλη του κυκλώματος. Το εάν θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες ή όχι θα αποφασιστεί στο στάδιο της κύριας ανάκρισης. Μεταξύ όσων φέρονται να έχουν έρθει σε επαφή με τους διακινητές είναι και αναγνωρίσιμα πρόσωπα της ελληνικής show business, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες συσχετίζουν την έρευνα με υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας τον Σεπτέμβριο και αφορούσε εξάρθρωση κυκλώματος στη Μύκονο.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή