Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

Πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

• Πρεμιέρα για την παράσταση «Δαμάζοντας τα κύματα» σε σκηνοθεσία Ρούλας Πατεράκη στο Νέο Rex (Πανεπιστημίου 48), στις 9 μ.μ., με τον Ακη Σακελλαρίου και την Ιωάννα Τσιριγκούλη στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

• Με το ιδιαίτερο ηχόχρωμα των μαντολίνων ενώνεται η φωνή της Αλκ. Πρωτοψάλτη σε τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας της, στις 9 μ.μ.,στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής (Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη).

• Εναν ιδιαίτερο «διάλογο» με φημισμένους καλλιτέχνες της γενιάς του ’60, όπως τους Ναυσικά Πάστρα και Κώστα Τσόκλη, επιχειρεί η εικαστικός Ελενα Μαρίνου στην πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Κώδικες και κλειδιά», δημιουργώντας ένα έργο «κλειδί» για τον καθένα τους. Στην γκαλερί Τεχνοχώρος (Λεμπέση 4) στις 8 μ.μ.

• Το θέμα της εγκληματικότητας και τα εγκλήματα κατά της ζωής και της ιδιοκτησίας στον πρώτο αιώνα ζωής του ελληνικού κράτους θα εξετάσει ο ιστορικός Κωστής Γκοτσίνας σε μια συζήτηση με το κοινό στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Περιπλανήσεις στην Ιστορία» των εκδόσεων Ασίνη και του βιβλιοπωλείου Περιπλανήσεις (Μ. Μουσούρου 22) στις 8 μ.μ.

• Συνθέσεις του Γιώργου Κουρουπού από γνωστά θεατρικά έργα θα ερμηνεύσουν ο Σπύρος Σακκάς και η Δάφνη Πανουργιά στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (Λ. Βασ. Σοφίας 9), στις 8.30 μ.μ. Στο πιάνο θα είναι ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Ιουλίτα Ηλιοπούλου.

• Αρχίζει η νέα έκθεση του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης (Νεοφύτου 4) με τίτλο «Μέσα στα εργαστήρια των αρχαίων… μαζί δημιουργούμε», όπου καλλιτέχνες και αρχαιολόγοι θα παρουσιάζουν στο κοινό τις τεχνικές των αρχαίων γλυπτών και αγγειοπλαστών.

• Διάλεξη στα αγγλικά θα δώσει η ιστορικός δρ Ελευθερία Δαλεζίου με θέμα «Dorothy Horrax Suton – An American Near East Relief Worker in the service of orphans in Turkey and Greece (1920-1926)», στις 5.30 μ.μ., στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη (Σουηδίας 61).

• Εγκαινιάζεται η ατομική έκθεση του Διονύση Καβαλλιεράτου στην γκαλερί Bernier-Eliades (Επταχάλκου 11), στις 8 μ.μ., με γλυπτά του καλλιτέχνη σε ξύλο, πηλό, μεικτές τεχνικές και σχέδια σε μολύβι και κάρβουνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή