Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

Επιστροφή στα κέρδη για τις ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική ανάσα πήραν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά επτά πτωτικές συνεδριάσεις, χάρη στη μεγάλη άνοδο των τραπεζικών μετοχών αλλά και σε ορισμένα καλά εταιρικά αποτελέσματα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 έκλεισε με άνοδο 1,9% και ο FTSEurofirst 300 επίσης με άνοδο 1,8%. Η μετοχή της Deutsche Bank έκλεισε με άνοδο 10,2%, ενώ στη διάρκεια της συνεδρίασης είχε ενισχυθεί μέχρι και κατά 17%, αφότου οι Financial Times δημοσίευσαν την είδηση ότι η διοίκηση της γερμανικής τράπεζας σκοπεύει να αγοράσει ορισμένα από τα ομόλογά της αξίας αρκετών δισ. ευρώ στην προσπάθεια να ενισχύσει τη μετοχή της. Την Τρίτη η μετοχή της Deutsche Bank είχε υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο 0,71%, στη Φρανκφούρτη ο DAX κατέγραψε κέρδη 1,55% και στο Παρίσι ο CAC 40 επίσης έκλεισε με σημαντική άνοδο 1,59%. Σημαντικά κέρδη αποκόμισαν οι επενδυτές και στο χρηματιστήριο της Μαδρίτης όπου ο ΙΒΕΧ 35 έκλεισε με κέρδη 2,73%. Εκρηκτική ήταν η άνοδος στο χρηματιστήριο του Μιλάνου, όπου ο δείκτης FTSE MIB έκλεισε τη συνεδρίαση με κέρδη 5,03% χάρη στην άνοδο των μετοχών των ιταλικών τραπεζών κατά 9% με 14%. Ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,39% και ο S&P 500 κατά 0,90%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή