Υπερωρίες σε 218 υπαλλήλους του ΤΕΕ

Υπερωρίες σε 218 υπαλλήλους του ΤΕΕ

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καλό είναι στη ζωή να μην ξεχνάς από πού ξεκίνησες, όσο ψηλά κι αν φθάσεις. Ισως έτσι να εξηγείται η απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη (φωτ.) να φανεί γενναιόδωρος προς το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (του οποίου διετέλεσε πρόεδρος για αρκετά χρόνια) και να πληρώσει σε 218 υπαλλήλους του υπερωρίες για το 2015. Τα ποσά διαφέρουν ανάλογα με τη θέση: στο κεντρικό ΤΕΕ 43 μόνιμοι υπάλληλοι θα μοιραστούν 36.240 ευρώ και 114 ιδιωτικού δικαίου 95.360 ευρώ. Ενώ στα περιφερειακά τμήματα του ΤΕΕ 26 μόνιμοι θα μοιραστούν 22.771 ευρώ και 35 ιδιωτικού δικαίου 28.327 ευρώ. Σύμφωνα με την αιτιολογία, οι υπερωρίες που καταβάλλονται αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στην υποστήριξη των συνεδριάσεων των οργάνων του ΤΕΕ, που έχουν να κάνουν κατά βάση με συνδικαλιστικά θέματα. Υπενθυμίζεται ότι το ΤΕΕ είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, αλλά ταυτόχρονα λειτουργεί και ως συνδικαλιστικός/επαγγελματικός φορέας των μηχανικών.

Εξήλθε από το μετοχικό κεφάλαιο της κλινικής Metropolitan, στο Νέο Φάληρο, η εισηγμένη Κούμπας Συμμετοχών, που βρίσκεται σε πορεία εκκαθάρισης. Η εταιρεία μεταβίβασε έναντι 6 εκατ. ευρώ το ποσοστό 15,96% που κατείχε στο θεραπευτήριο, μέσω της επίσης εισηγμένης Περσεύς Υγειονομική Μέριμνα, που ελέγχει την κλινική Metropolitan. Η εταιρεία που αγόρασε το ποσοστό της Κούμπας είναι η Restitutionary Management Advice Limited. Το τίμημα της μεταβίβασης χρησιμοποιήθηκε για την πληρωμή μέρους των ληξιπρόθεσμων δανειακών υποχρεώσεων. Με βάση τα στοιχεία της 30ής Σεπτεμβρίου, η Κούμπας Συμμετοχών είχε αρνητικά ίδια κεφάλαια ύψους 123,1 εκατ., με τραπεζικό δανεισμό 138,5 εκατ. και με περιουσιακά στοιχεία 15,58 εκατ.

Αλλα λέει τη μία  άλλα την άλλη

Μπορεί και να το πήρε απόφαση ο υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας. Αν και κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου «ξεσπάθωσε» κατά της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα, αργότερα, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η αποκρατικοποίηση θα γίνει στην ώρα της. Μιλώντας σε ναυτιλιακούς παράγοντες και εκπροσώπους των κομμάτων στον Πειραιά, ο κ. Δρίτσας εκτίμησε πως η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ θα κλείσει μέχρι τον Ιούνιο, ανεξάρτητα από τις διαθέσεις του καθενός. Σημειώνεται ότι ο υπουργός Ε.Ν. όλες τις προηγούμενες ημέρες παραδεχόταν ότι η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ έχει πλέον περιέλθει στα χέρια της κυβέρνησης και ότι έχει δρόμο ακόμη κ.ο.κ.

Ζητείται παράταση στις συμβάσεις

Nα παραταθούν οι ισχύουσες συμβάσεις επιδοτούμενων αεροπορικών γραμμών για τα μικρά νησιά του νοτίου Αιγαίου έως τις 31 Οκτωβρίου θα ζητήσει από το υπουργείο Υποδομών η Περιφέρεια. Τη σχετική απόφαση έλαβε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, καθώς οι ισχύουσες συμβάσεις λήγουν στις 31 Μαρτίου και θεωρεί ότι η διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού –που έως σήμερα δεν έχει προκηρυχθεί– δεν προβλέπεται να ολοκληρωθεί νωρίτερα από το τέλος του έτους. Κατά την Περιφέρεια, με αυτό τον τρόπο θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται χωρίς προβλήματα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των νησιών.

Βιαιοπραγίες κατά  υπαλλήλων του ΙΚΑ

Διαδοχικές βιαιοπραγίες σε υπαλλήλους του ΙΚΑ καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Ιδρυμα, ενώ πληθαίνουν και τα φαινόμενα απειλών κατά της ζωής κυρίως ελεγκτών για τη μαύρη-ανασφάλιστη εργασία. Τελευταίο κρούσμα συνέβη στις Κυκλάδες, όπου υπάλληλος του ΙΚΑ καταγγέλλει πως δέχτηκε απειλές για τη ζωή της από ιδιοκτήτη επιχείρησης στην οποία βρέθηκαν οκτώ ανασφάλιστοι εργαζόμενοι. Η υπάλληλος της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης (ΕΥΠΕΑ) του ΙΚΑ, που θεωρείται η ομάδα των «Ράμπο» του Ιδρύματος, πραγματοποίησε εκτεταμένο έλεγχο στην εταιρεία και διαπίστωσε τις παραβάσεις, επιβάλλοντας τα ανάλογα πρόστιμα, που ανέρχονται στα 10.550 ευρώ για κάθε εργαζόμενο που δούλευε χωρίς να είναι ασφαλισμένος. Οι απειλές κατά της ίδιας ξεκίνησαν πριν αποχωρήσει από το νησί και συνεχίστηκαν κατά την επιστροφή της στην Αθήνα, καθώς, παρότι κατέφυγε στην αστυνομία και στον εισαγγελέα, ζητώντας προστασία, το αποτέλεσμα ήταν να βρει το αυτοκίνητό της με σοβαρές υλικές φθορές…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή