Αυστηρή διάψευση από Κ. Καραμανλή

Αυστηρή διάψευση από Κ. Καραμανλή

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τρόπο που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και σηματοδοτεί τη βούλησή του να αποκρούσει σενάρια που τον φέρουν εμπλεκόμενο σε ζυμώσεις, και μάλιστα με παράδοξο πολιτικό πρόσημο, απάντησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δημοσίευμα που τον ήθελε να έχει δειπνήσει με τον Νικόλαο Γλίξμπουργκ και τον στρατηγό ε.α. Φραγκούλη Φράγκο.

Εγκαταλείποντας τη μέχρι σήμερα τακτική της μη επίσημης αντίδρασης στα πολλά δημοσιεύματα που τον αφορούν, ο κ. Κ. Καραμανλής απέστειλε, και κοινοποίησε, επιστολή προς ημερήσια εφημερίδα («Εθνος») που δημοσίευσε σχετικό κείμενο, ζητώντας την πλήρη ανασκευή του δημοσιεύματος. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλάσσεται ακόμη και με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Στην επιστολή του ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει το δημοσίευμα «ανυπόστατο και παραπλανητικό, γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης».

Η έμμεση επίκληση της δικαστικής οδού αλλά και το γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε γραπτή επίσημη διάψευση δημοσιεύματος αποτυπώνουν και την οργή με την οποία αντιμετωπίστηκε από τον πρώην πρωθυπουργό το σχετικό δημοσίευμα. Κι αυτό διότι, όπως λένε συνεργάτες του, όχι μόνον δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα (σ.σ. ο κ. Καραμανλής βρέθηκε σε άλλον όροφο της Αθηναϊκής Λέσχης με τους Δημήτρη Σιούφα και Μαριέττα Γιαννάκου) αλλά και διότι θεωρείται πως είχε στόχο να εμπλέξει τον κ. Καραμανλή σε σενάρια ζυμώσεων που απάδουν των πολιτικών του θέσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ ολίγων ημερών ο κ. Τ. Μπαλτάκος, που είχε απομακρυνθεί από τη θέση του γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, ύστερα από την αποκάλυψη των συνομιλιών του με τη Χρυσή Αυγή, είχε επαναφέρει την πρότασή του για τη συγκρότηση ενός ακραιφνώς δεξιού κόμματος, προτείνοντας μάλιστα για την ηγεσία αυτού του νέου σχήματος τον κ. Φράγκο. Η ένταση, συνεπώς, της απάντησης Καραμανλή ήταν τέτοια ώστε να ακυρώσει κάθε σχετικό σενάριο ή έστω συνειρμό.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Καραμανλή έχει ως εξής:

ΠΡΟΣ

Διευθυντή Εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ»

Κύριον Μπάμπη Παπάδακη

Κοινοπ.: κ. Χρήστο Οικονόμου

Κύριε Διευθυντά,

Στο σημερινό (Πέμπτη 11/2) φύλλο της εφημερίδας σας, στην 9η σελίδα και στη στήλη «Γραφικότητες» δημοσιεύεται ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόστατο και παραπλανητικό. Και αυτό γιατί συσχετίζει την παρουσία μου σε δείπνο στενών προσωπικών φίλων και πρώην συνεργατών μου, σε αίθουσα του 8ου ορόφου της Αθηναϊκής Λέσχης, με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων προσώπων, σε άλλες αίθουσες και ορόφους της Λέσχης.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ τη διεύθυνση της εφημερίδας να ανασκευάσει το δημοσίευμα, με τη διάψευσή του στο επόμενο φύλλο, στην ίδια ακριβώς θέση και με την ίδια γραμματοσειρά.

Σε διαφορετική περίπτωση, επιφυλάσσομαι για την άσκηση όλων των νομίμων δικαιωμάτων μου.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή