Μεξικό: 52 νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή της πολιτείας Νουέβο Λεόν

Μεξικό: 52 νεκροί σε εξέγερση σε φυλακή της πολιτείας Νουέβο Λεόν

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους 52 ανέρχονται οι νεκροί της εξέγερσης που σημειώθηκε σε φυλακή στο βορειοανατολικό Μεξικό νωρίς σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο τοπικός κυβερνήτης. Η εξέγερση σημειώθηκε μερικές ημέρες πριν από την προγραμματισμένη επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου σε μια άλλη φυλακή στο βόρειο Μεξικό.

Αστυνομικοί με εξάρτυση για την καταστολή διαδηλώσεων, καθώς και ασθενοφόρα μετέβησαν στη φυλακή Τόπο Τσίκο απ΄όπου έβγαινε καπνός, όπως δείχνουν πλάνα που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα. Το κανάλι Televisa έκανε λόγο για 30 νεκρούς, ενώ σύμφωνα με το κανάλι Milenio TV οι νεκροί είναι 50.

Εκπρόσωπος επικοινωνίας του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως η εξέγερση ξέσπασε μετά τα μεσάνυχτα, τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη, και τέθηκε υπό έλεγχο σε λιγότερο από δύο ώρες.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες Milenio και Reforma, η εξέγερση ξέσπασε όταν κάποιοι κρατούμενοι αποπειράθηκαν να αποδράσουν.

Συγγενείς των κρατουμένων συγκεντρώθηκαν σήμερα την αυγή μπροστά από τη φυλακή.

Το περιστατικό είναι το πιο πρόσφατο σε μια σειρά φονικών εξεγέρσεων τα τελευταία χρόνια στις υπερπλήρεις φυλακές της χώρας, οι οποίες συχνά στεγάζουν κρατούμενους από διάφορες συμμορίες ναρκωτικών.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ξεκινήσει αύριο την πρώτη επίσκεψή του στο Μεξικό με την παπική ιδιότητά του. Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί φυλακή στην πόλη Σιουδάδ Χουάρες στη μεθόριο με τις ΗΠΑ, η οποία ήταν κάποτε μία από τις πιο βίαιες πόλεις στον κόσμο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή